Menü

Legyen rendezett szekrényed!

Otthonunkban a szekrényeink, polcaink vagy tárolóink közül talán a ruhásszekrényben a legnehezebb rendet tartani, hiszen gyakran sietősen csak kirántjuk a legalul lévő felsőt, vagy középről egy nadrágot és már borul is a rendezett sorrend, szétesve maradnak az összehajtogatott ruhák. Néhány trükkel azonban meg tudjuk előzni, hogy eluralkodjon a káosz.

A praktikusság jegyében újra gondolhatunk tárolási módokat és eszközöket, kaphat például új funkciókat egy vállfa, mely nemcsak ruhák tárolására alkalmazható, hanem ha karikákat fűzünk rá, akár sálak, övek tárolására is alkalmas, de kapható külön erre a célra is kialakított vállfa-típus. Nyakláncokat, ékszereket is tehetünk rá.

A modern kori tárolás zseniális divatos és kedvelt darabjai a különböző színű, nagyságú, alakú dobozok, kosarak, tárolók.

Bármit tárolhatunk bennük, a fehérneműktől kezdve, a kiegészítőkig, sokkal rendezettebb lesz így a szekrény.

Cipők tárolására, ha elfogyott a gardróbban, vagy a cipősszekrényben a hely, kiváló megoldás lehet az ajtóra akasztható textil cipőtartó.

Ezek a tartók hasznosak lehetnek, ha például rengeteg kisebb kiegészítőnk, sapkánk, kalapunk van, hiszen a tartókon lévő zsebekbe kendőket, sálakat, sapkákat is pakolhatunk, s így remekül kihasználtuk az ajtó tárolásra való lehetőségét is.

A ruhák védelmére, porosodása ellen, de akár szétválasztásra is megfelel, ha egy erre való speciális huzattal vonjuk be őket.

Ha valakinek több ideje és kedve van hozzá, készíthet előre őszi-tavaszi szetteket is össze a vállfákra, hogy aztán reggeli induláskor csak le kelljen akasztani a kívánt színűt, textúrájút, napi időjárásunknak, hangulatunknak megfelelőt, rengeteg időt spórolva ezzel.

S végül, de nem utolsó sorban a szelektálás szükségességét is említeni kell. A nem hordott, ritkán használt ruhadarabokat adjuk, vagy ajándékozzuk el, csak a helyet foglalja. Ha már hónapok, esetleg évek óta elő sem vettük azt a szoknyát, felsőt, vagy nadrágot, valószínű a későbbiekben sem fogjuk már használni.

Nem könnyű rendben tartani egy házat, lakást, de ezekkel a kisebb pratikákkal, trükkökkel sokkal kevesebbet kell bajlódunk a szekrényeink rendezettségének megőrzésével.

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.

A Down-szindróma világnapja – avagy húzz felemás zoknit!

A Down-szindróma világnapját március 21-én tartják, az első világnapot Svájcban tartották 2006-ban. Az ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet a Down-szindrómára, növelje a megértést, és segítsen, hogy a Down-szindrómások méltósággal és a társadalom aktív tagjaiként élhessenek teljes életet.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

A korán érkezett tavasz meghozta a kullancsokat

Az enyhe tél sajnos a vérszívóknak is kedvezett. A tavasz idén korábban köszöntött be és meghozta a kullancsokat. Mit tehetünk és hogyan védekezhetünk a kullancsok ellen, illetve mi a megoldás, ha már megtörtént a baj?