Menü

Valentin nap – szingliknek

Szingli vagy, így semmi kedved a közelgő Valentin naphoz? Ez ne vegye el a kedved attól, hogy te is boldog legyél a szerelmesek napján… Íme pár ötlet, hogyan éld túl ezt az amúgy is nyálas ünnepet:

Ajándékozd meg magad! Költsd azt a pénzt (vagy akár többet is) magadra, amit amúgy a párodra költenél. Megérdemled!

Felejtsd el a diétát, és egyél, amit megkívánsz!

Ha diétázol, ezen a napon tarts szünetet, ezen az egy napon nem múlik semmi. A hangulatodon viszont nagyot tud dobni, ha kedvenc ételedet elkészíted. Persze ha ez még diétás is, akkor az csak plusz öröm. De a legbiztosabbra a csokival tudsz menni, az tuti boldogsághormont ad.

Hogyha nem szeretnél egyedül főzőcskézni, akkor hívd át a szingli barátaid, és főzzetek közösen valami finomat!

Ha végképp semmi kedvetek főzni, akkor csak rendeljetek valami extrán finomat, és játsszatok a kedvenc társasotokkal!

Menj el edzeni egy kicsit. Egy kiadós edzés vagy futás során felszabaduló boldogsághormon (endorfin) gondoskodik arról, hogy mozgás után jobban érezd magad, ráadásul jól is fogsz kinézni.

Tarts wellness napot! Menj el test- vagy arcmasszázsra, esetleg manikűröztess - egyedül vagy barátnőkkel. Ha viszont spórolni szeretnél, és nem szeretnél ilyenekre költeni, akkor otthon a kádban is megtarthatod a wellnesst! Amúgy is tél van, biztos jól fog esni egy forró fürdő! Hallgass közben zenét (semmiképp se romantikusat), rakj illatos gyertyákat a kád szélére (ha ez neked nem túl romantikus, ha igen, akkor hanyagold), közben ehetsz csokit és relaxálj…

Menj el kirándulni oda, ahova már rég szerettél volna, de eddig nem volt rá alkalmad! Élvezd az egyedüllétet, és, hogy azt csinálhatsz, amit akarsz!

A szeretetnek sokféle formája létezik, nem csak párkapcsolatban élheted át. Hívd át egy szingli barátnőd, és tartsatok egy csajos estét, popcornnal, és antiromantikus filmmel

Kapcsold ki a telefonod! Vagy legalábbis mellőzd ezen a napon a közösségi oldalak látogatását, hiszen tele lesz szívecskékkel, szerelmes képekkel az összes social media felület…

Meditálj! A meditáció segít higgadtnak maradni a káoszban és az eluralkodó érzelmeinken is, amely különösen jól jön Valentin napkor.

Valentin napon ünnepeld, hogy szabad vagy! Maradj céltudatos, fókuszált, és ne hagyd, hogy néhány virágcsokor vagy szívecskés bonbon látványa kizökkentsen!

Liszli Kornélia

Elhíznak a gyerekek az online világban?

Az otthoni tanulás, home office, online lét bizony kedvez a túlsúly megjelenésének. Kevesebbet mozgunk mi is és a gyerekek is, a testnevelés órák hiányoznak, gép előtt ülünk, a kamaszok nagy többsége egész nap a szobájában kuksol. Valóban sokat híznak a járvány idején a gyerekek?

Az alacsony vérnyomás hatásai

Az alacsony vérnyomás a génekbe van bekódolva. S ha nem okoz nagy gondot, az alacsony vérnyomásra, csak a vérnyomás mérésénél jönnek rá.

Így maradnak tovább frissek az élelmiszereink

A mostani vírushelyzetben még fontosabb az elegendő zöldség- és gyümölcsfogyasztás, azonban nem mindegy, hogyan tároljuk őket. Egyszerű praktikákról van szó, mégis tovább frissek maradnak az élelmiszerek és nem mennek kárba.

A sikeres vállalkozás titkai

A legjobbnak vélt ötlet a zsebünkben, elegendő forrás a számlánkon, lelkesedésünk töretlen, belevágunk egy saját vállalkozásba.

Méregtelenítés. Valóban szükséges?

Nagy divat a méregtelenítés, a lúgosítás, a tisztítókúrák virágkorát éljük, de vajon tényleg szükséges méregteleníteni a szervezetünket? Valóban ilyen módon kell megszabadulnunk a felhalmozódott salakanyagoktól?