Menü

Valentin nap – szingliknek

Szingli vagy, így semmi kedved a közelgő Valentin naphoz? Ez ne vegye el a kedved attól, hogy te is boldog legyél a szerelmesek napján… Íme pár ötlet, hogyan éld túl ezt az amúgy is nyálas ünnepet:

Ajándékozd meg magad! Költsd azt a pénzt (vagy akár többet is) magadra, amit amúgy a párodra költenél. Megérdemled!

Felejtsd el a diétát, és egyél, amit megkívánsz!

Ha diétázol, ezen a napon tarts szünetet, ezen az egy napon nem múlik semmi. A hangulatodon viszont nagyot tud dobni, ha kedvenc ételedet elkészíted. Persze ha ez még diétás is, akkor az csak plusz öröm. De a legbiztosabbra a csokival tudsz menni, az tuti boldogsághormont ad.

Hogyha nem szeretnél egyedül főzőcskézni, akkor hívd át a szingli barátaid, és főzzetek közösen valami finomat!

Ha végképp semmi kedvetek főzni, akkor csak rendeljetek valami extrán finomat, és játsszatok a kedvenc társasotokkal!

Menj el edzeni egy kicsit. Egy kiadós edzés vagy futás során felszabaduló boldogsághormon (endorfin) gondoskodik arról, hogy mozgás után jobban érezd magad, ráadásul jól is fogsz kinézni.

Tarts wellness napot! Menj el test- vagy arcmasszázsra, esetleg manikűröztess - egyedül vagy barátnőkkel. Ha viszont spórolni szeretnél, és nem szeretnél ilyenekre költeni, akkor otthon a kádban is megtarthatod a wellnesst! Amúgy is tél van, biztos jól fog esni egy forró fürdő! Hallgass közben zenét (semmiképp se romantikusat), rakj illatos gyertyákat a kád szélére (ha ez neked nem túl romantikus, ha igen, akkor hanyagold), közben ehetsz csokit és relaxálj…

Menj el kirándulni oda, ahova már rég szerettél volna, de eddig nem volt rá alkalmad! Élvezd az egyedüllétet, és, hogy azt csinálhatsz, amit akarsz!

A szeretetnek sokféle formája létezik, nem csak párkapcsolatban élheted át. Hívd át egy szingli barátnőd, és tartsatok egy csajos estét, popcornnal, és antiromantikus filmmel

Kapcsold ki a telefonod! Vagy legalábbis mellőzd ezen a napon a közösségi oldalak látogatását, hiszen tele lesz szívecskékkel, szerelmes képekkel az összes social media felület…

Meditálj! A meditáció segít higgadtnak maradni a káoszban és az eluralkodó érzelmeinken is, amely különösen jól jön Valentin napkor.

Valentin napon ünnepeld, hogy szabad vagy! Maradj céltudatos, fókuszált, és ne hagyd, hogy néhány virágcsokor vagy szívecskés bonbon látványa kizökkentsen!

Liszli Kornélia

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.