Menü

Mire jó a kineziológiai tapasz?

A kineziológiai tapasz egy elasztikus, szintetikus anyagból készült, ragasztható tapasz, ami a modern gyógyászat egyik legjobb és legkevésbé fájdalmas segédeszköze. Mozgásszervi panaszok, fájdalmak enyhítésére egy remek rövidtávú megoldást jelenthet. Segítséget nyújthat azoknak is, akik a műtétjük utáni rehabilitáció időszakában vannak. Gyorsan hat, szerencsére mellékhatások nélkül, azonban azt ki kell emelni, hogy rövid távon fejti ki hatását, hosszú távra mindenképpen érdemes orvossal, vagy szakértővel egyeztetni.

Ez a tapasz hosszára nyújtható, széltében viszont merev, tehát a leginkább hasonlít az emberi szalagokra. A felhelyezett tapasz emlékezteti a testrészt a helyes tartásra, pozícióra és dinamikus hatást is kifejt. A ragasztás alatt helyezkedő szövetek fellazulnak, javul a vérkeringés, így az oxigénhiányos, gyulladt területeket segíti a regenerációban. Csökken a fájdalom receptorokra történő nyomás, csökkentheti a későbbiekben kialakuló izomgörcsök kockázatát. Ha nincs is fájdalom, akkor pedig a helyes testtartásra és mozgásra tanításban segít.

Minek köszönheti a tapasz a népszerűségét? Mert elérhető áron kínált termék mellékhatások, kémiai anyagok nélkül. Gyors segítséget nyújt a fájdalommal szemben, nem okoz bőrirritációt a légáteresztő kialakításának köszönhetően. Nem akadályoz a mozgásban, illetve könnyen kezelhető megoldás. Széleskörűen alkalmazható, mert enyhíti a fájdalmakat a váll, térd, derék, hát, comb stb. területén.

Miért gyártanak belőle sokféle színt? A szalagok színtől függetlenül anyagukban megegyeznek, a választ egyszerűen a színterápiában találjuk. Tudományos kísérletek alátámasztják, hogy a rajtunk lévő színek lelki állapotunkat és egészségi állapotunkat is képesek befolyásolni. A legnépszerűbb szalag a kék, ami a nyugalmat és görcsoldó hatást fejt ki, a pink pedig ellazítja az izmokat. A fekete szín az erőt szimbolizálja, erősíti és fokozza a kék és a pink színt. A narancs egy meleg, élénkítő szín. Az immunrendszert egészében erősíti, ezzel együtt mozgósítja a test összes öngyógyító erejét a színterápia alapján.

A felhelyezést akár otthon is ellehet végezni videók, szakértők internetes segítségével, de mégis melegen ajánlott terapeuta felkeresése, aki szakszerűen helyezi fel a tapaszokat. 3-6 napig is fennmaradhat, a gyógyulást addig támogatja. Ha visszatér a fájdalom, mindenképpen orvost kell felkeresni.

Nagypál Anna

Legjobb bőrfeszesítők a konyhából

A bőr megereszkedésének és a mélyedések kialakulásának több oka lehet, ezek közül valamelyik teljesen természetes és megváltoztathatatlan, azonban egyes folyamatok késleltethetőek az életmódbeli, illetve a bőrápolási szokások módosításával.

A hajnövesztés titkai

Sok nő és hölgy küzd azzal, hogy lassan nő a haja, közben ráadásul egészségtelen és töredezett. Vagy fodrász után sokan nincsenek megelégedve az eredménnyel, ezért minél inkább visszaakarják kapni régi frizurájukat. Az alábbiakban tippeket olvashattok, hogy az átlagnál gyorsabban nőjön a hajatok.

Mit tehetünk szétnyílt hasizom ellen?

A szétnyílt hasfal a terhesség velejárója lenne? Sajnos azt kell, hogy mondjam, többedik terhességnél igen nagy az esély rá. Az egyenes hasizmok eltávolodása a terhesség alatt alapvetően egy teljesen természetes folyamat, ha a magzat növekedésére gondolunk, akkor nyilvánvaló következménye a terhességnek. Hogy lehet megelőzni, mi a megoldás?

A bőrbetegségek lelki okai

A száraz bőrnek számos oka lehet, valamint kortól és nemtől függetlenül bárkinél előfordulhat. A levegő páratartalmától kezdve a ruhánk anyagáig szinte bármi irritálhatja a bőrünket, különösen akkor, ha nagyon érzékeny a bőrünk. Éppen ezért egy nagyon gyakori tünetről beszélünk, mely a legtöbb esetben nem jelez betegséget és otthon is könnyen kezelhető.

Elhíznak a gyerekek az online világban?

Az otthoni tanulás, home office, online lét bizony kedvez a túlsúly megjelenésének. Kevesebbet mozgunk mi is és a gyerekek is, a testnevelés órák hiányoznak, gép előtt ülünk, a kamaszok nagy többsége egész nap a szobájában kuksol. Valóban sokat híznak a járvány idején a gyerekek?