Menü

Hogyan randizzunk a koronavírus idején?

A randiappok ideje

A koronavírus járvány egyik legnagyobb győztesei kétségkívül a randiappok lettek, ez azzal magyarázható, hogy a legtöbb embernek, különösen a fiataloknak sokkal több szabadideje lett amiatt, hogy “home office” vagy távoktatás lépett érvénybe. Bármit is keressenek az emberek, akár komoly akár alkalmi kapcsolatot, ezek a platformok erre tökéletesen alkalmasak.

Beszélgetni és randizni is lehet online

Valójában rengeteg mindenről lehet beszélgetni, azok ellenére is, hogy kevesebb minden történik az emberekkel a mindennapokban. Az ismerkedés során itt is előjöhetnek az alapvető témákon kívül, mint például, hogy hol tanulsz, hol dolgozol, mik a hobbijaid, mivel töltöd a szabadidődet, a mindennapi témák akár a munkáról, egy filmről vagy, hogy éppen egy-egy adott elvről, dologról ti mit gondoltok.

És ha már két ember beszélt egymással, és mindketten úgy érzik, hogy meg kellene ismerni a másikat, akkor a videóbeszélgetés, mint “első randi” talán az egyik legjobb megoldás. Ez a legtöbb embernek biztos szokatlan lehet, de akár sokkal természetesebb közeget is eredményezhet, mint egy klasszikus randi, hiszen az emberek otthon vannak. Valamint a tényleges kötődés a videóhívásokban sok esetben jobban megmutatkozik, ha valaki csak szexet akar, egy idő után úgyis elunja magát az internetes randik között és más partner után néz.

A szexuális zaklatások és problémák is megnőnek az online térben

A legtöbb kutatás és felmérés szerint a különböző szex appok, szexchatek, és alapvetően a nyílt szexualitás nagyon megugrott az utóbbi időszakban. Ez a tendencia azzal magyarázható, hogy a legtöbb ember otthon van és unatkozik vagy legalábbis jóval több szabadideje van, emiatt akár ismeretlenekkel is akar beszélni legtöbbször valamilyen szexuális témáról. Valamint sok ember csak a sikerélményért, önbizalomnövelésért lép be a különböző társkereső alkalmazásokra, és alapvetően nem akar tényleges kapcsolatot, hanem csak a szexualitás érdekli.

Azonban mindezek ellenére a bezárások a monogám kapcsolatoknak kedveznek, mivel a felek alaposabban megismerik egymást, háttérbe szorítva ezzel a hirtelen kapcsolatokat, ahol mondjuk egy-két nap után találkoznak a felek.

Ha személyesen akartok találkozni

Természetesen most nem szerencsés személyesen találkozni, egy úgymond idegen emberrel. Azonban. ha már mondjuk, túl vagytok néhány online randin, találkozáson, akkor elmehettek közösen sétálni (megfelelő távolságtartással). Ezután természetesen ez már több mindentől is függ (egyedül él-e valaki vagy a családjával), de ha kialakul közöttetek egy megfelelő kapcsolat, akkor egy idő után úgyis érintkeztek egymással, elmentek egymáshoz nap mint nap. Azonban addigra már abban lehet reménykedni, hogy véget ér ez a pandémiás időszak, és megszűnik a vírus általi veszélyeztetettség.

Összességében, ha valaki el szeretne kezdeni online randizni, akkor nem is igazán találhatna erre jobb alkalmat, csak figyeljünk oda a többi ember méltóságára is, és tartsuk tiszteletben a másik felet. Ha pedig, megtalálja valaki a párját, akkor egy ideig most jobb a neten keresztül “találkozni”, de egy idő után a személyes kontaktus úgyis elkerülhetetlen.

Szabó Máté

Esküvői szokások és hiedelmek

Talán még nincs itt szezonálisan az esküvők ideje, de a tavasz, nyár beköszöntével elérkeznek ezek a jeles napok is. Aki ismeri az esküvővel kapcsolatos népi hiedelmeket, az tudja, hogy az esküvőket számos babona övezi.

Elhíznak a gyerekek az online világban?

Az otthoni tanulás, home office, online lét bizony kedvez a túlsúly megjelenésének. Kevesebbet mozgunk mi is és a gyerekek is, a testnevelés órák hiányoznak, gép előtt ülünk, a kamaszok nagy többsége egész nap a szobájában kuksol. Valóban sokat híznak a járvány idején a gyerekek?

Az alacsony vérnyomás hatásai

Az alacsony vérnyomás a génekbe van bekódolva. S ha nem okoz nagy gondot, az alacsony vérnyomásra, csak a vérnyomás mérésénél jönnek rá.

A sikeres vállalkozás titkai

A legjobbnak vélt ötlet a zsebünkben, elegendő forrás a számlánkon, lelkesedésünk töretlen, belevágunk egy saját vállalkozásba.

Y és a Z generáció a munkaerőpiacon

A vállalatok folyamatosan keresik az ideális megoldást a fiatal tehetségek kiválasztására és megtartására. Az igazi kihívás a cégek számára – még úgy is, hogy az Y és Z generációs munkavállalók egyre többen vannak a munkaerőpiacon – a tehetségek megszólítása és érdeklődésének felkeltése a szervezet és a munka világa iránt.