Menü

Hogyan randizzunk a koronavírus idején?

A randiappok ideje

A koronavírus járvány egyik legnagyobb győztesei kétségkívül a randiappok lettek, ez azzal magyarázható, hogy a legtöbb embernek, különösen a fiataloknak sokkal több szabadideje lett amiatt, hogy “home office” vagy távoktatás lépett érvénybe. Bármit is keressenek az emberek, akár komoly akár alkalmi kapcsolatot, ezek a platformok erre tökéletesen alkalmasak.

Beszélgetni és randizni is lehet online

Valójában rengeteg mindenről lehet beszélgetni, azok ellenére is, hogy kevesebb minden történik az emberekkel a mindennapokban. Az ismerkedés során itt is előjöhetnek az alapvető témákon kívül, mint például, hogy hol tanulsz, hol dolgozol, mik a hobbijaid, mivel töltöd a szabadidődet, a mindennapi témák akár a munkáról, egy filmről vagy, hogy éppen egy-egy adott elvről, dologról ti mit gondoltok.

És ha már két ember beszélt egymással, és mindketten úgy érzik, hogy meg kellene ismerni a másikat, akkor a videóbeszélgetés, mint “első randi” talán az egyik legjobb megoldás. Ez a legtöbb embernek biztos szokatlan lehet, de akár sokkal természetesebb közeget is eredményezhet, mint egy klasszikus randi, hiszen az emberek otthon vannak. Valamint a tényleges kötődés a videóhívásokban sok esetben jobban megmutatkozik, ha valaki csak szexet akar, egy idő után úgyis elunja magát az internetes randik között és más partner után néz.

A szexuális zaklatások és problémák is megnőnek az online térben

A legtöbb kutatás és felmérés szerint a különböző szex appok, szexchatek, és alapvetően a nyílt szexualitás nagyon megugrott az utóbbi időszakban. Ez a tendencia azzal magyarázható, hogy a legtöbb ember otthon van és unatkozik vagy legalábbis jóval több szabadideje van, emiatt akár ismeretlenekkel is akar beszélni legtöbbször valamilyen szexuális témáról. Valamint sok ember csak a sikerélményért, önbizalomnövelésért lép be a különböző társkereső alkalmazásokra, és alapvetően nem akar tényleges kapcsolatot, hanem csak a szexualitás érdekli.

Azonban mindezek ellenére a bezárások a monogám kapcsolatoknak kedveznek, mivel a felek alaposabban megismerik egymást, háttérbe szorítva ezzel a hirtelen kapcsolatokat, ahol mondjuk egy-két nap után találkoznak a felek.

Ha személyesen akartok találkozni

Természetesen most nem szerencsés személyesen találkozni, egy úgymond idegen emberrel. Azonban. ha már mondjuk, túl vagytok néhány online randin, találkozáson, akkor elmehettek közösen sétálni (megfelelő távolságtartással). Ezután természetesen ez már több mindentől is függ (egyedül él-e valaki vagy a családjával), de ha kialakul közöttetek egy megfelelő kapcsolat, akkor egy idő után úgyis érintkeztek egymással, elmentek egymáshoz nap mint nap. Azonban addigra már abban lehet reménykedni, hogy véget ér ez a pandémiás időszak, és megszűnik a vírus általi veszélyeztetettség.

Összességében, ha valaki el szeretne kezdeni online randizni, akkor nem is igazán találhatna erre jobb alkalmat, csak figyeljünk oda a többi ember méltóságára is, és tartsuk tiszteletben a másik felet. Ha pedig, megtalálja valaki a párját, akkor egy ideig most jobb a neten keresztül “találkozni”, de egy idő után a személyes kontaktus úgyis elkerülhetetlen.

Szabó Máté

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.