Menü

Így lehet különleges a szilveszter otthon

A szilveszteri hangulatról otthon sem kell lemondani. Bár valószínűleg nem preferálod a konfettivel teleszőtt, hosszú szálú szőnyeget, a színes szalagok, csillagok és szerpentinek nem maradhatnak ki a sorból.

Dekoráljatok együtt!

Ha vannak gyerekek a családban, akkor közösen hajtogathattok füzéreket, készíthettek hatalmas „BÚÉK” feliratot és persze felfújhatjátok a lufikat, amikkel ugyancsak együtt dekorálhatjátok fel a szobát.

Elmaradhatatlan parti kellékek

A gyerekek egyenesen imádni fogják, ha újabb alkalmat biztosítotok számukra a beöltözésre, azt pedig még jobban élvezik majd, ha ti is kiveszitek a részeteket a buliból.

Nem kell nagy dolgokra gondolnotok, hiszen néhány trombita, paróka, vagy gigantikus szemüveg bőven elég a hangulat megalapozásához és ahhoz, hogy ezt az estét a csöppségek sose felejtsék el.

Szórakozás közösen

Érdemes már előre végiggondolni, hogyan is telhetne az este, tehát milyen programokat lenne célszerű beiktatni. Minden jól jön, amit közösen csinálhattok: válogathattok a társasjátékok széles skálájáról, de kártyázhattok, vagy akár kirakózhattok is.

Ha ezeket unalmasnak vélitek, vessétek be a modern technikát és táncoljatok videójátékra, vagy éppen golfozzatok, bowlingozzatok virtuálisan.

Ne maradjon el a klasszikus menü

Végül, de nem utolsó sorban, miután megteszitek az újévi fogadalmatokat, nem maradhat ki a klasszikus éjféli menü. Ekkor már ne egyetek nehezet, főleg ne a gyermekek, de bátran nassolhattok a franciasalátából, kaszinótojásból, virsliből, a fogpiszkálóra szúrt könnyű falatokból.

A pezsgő se hiányozzon, a gyermekek igazán élvezni fogják, ha az alkoholmentes változattal kicsit ők is felnőttnek érezhetik magukat.

Fogadalmak találgatása

Minden vendég írjon egy papírlapra 5 fogadalmat, amit az újévben meg akar tartani. Egyszerre csak egy papírt húzzunk ki a kosárból, és hangosan olvassuk fel azt, ami benne áll. Mindenkinek le kell írnia, hogy szerintük ki tette azt a bizonyos fogadalmat. A felolvasás végén az a személy lesz a győztes, aki a legtöbbet kitalálta. A móka kedvéért olvassunk fel néhány rossz választ is!

Szórakoztató képek

Minden egyes vendégről készítsünk egy képet a digitális fényképezőgéppel. Vegyük rá őket, hogy vágjanak különböző grimaszokat, és nyugtassuk meg őket, hogy a legjobb grimaszért díjazás jár. Miután ez megtörtént, töltsük fel a képeket a számítógépre vagy a laptopra esetleg valamelyik közösségi ooldalra, és csoportosuljunk a képernyője köré.

A győztest a legnagyobb nevetés vagy a legtöbb like alapján kell kiválasztani.

Szerző: Udvari Fanni

Legjobb bőrfeszesítők a konyhából

A bőr megereszkedésének és a mélyedések kialakulásának több oka lehet, ezek közül valamelyik teljesen természetes és megváltoztathatatlan, azonban egyes folyamatok késleltethetőek az életmódbeli, illetve a bőrápolási szokások módosításával.

Indul az eperszezon!

Itt van lassan az április vége, május eleje! Örülhetünk, hiszen most érik már itthon is sokunk kedvenc gyümölcse, az eper! Édes, egészséges és sok ételhez, süteményhez kiváló kiegészítő vagy összetevő. Forrhat az üst is és készülhet a nagymama legendás lekvárja, vagy a finom szörp!

Esküvői szokások és hiedelmek

Talán még nincs itt szezonálisan az esküvők ideje, de a tavasz, nyár beköszöntével elérkeznek ezek a jeles napok is. Aki ismeri az esküvővel kapcsolatos népi hiedelmeket, az tudja, hogy az esküvőket számos babona övezi.

Elhíznak a gyerekek az online világban?

Az otthoni tanulás, home office, online lét bizony kedvez a túlsúly megjelenésének. Kevesebbet mozgunk mi is és a gyerekek is, a testnevelés órák hiányoznak, gép előtt ülünk, a kamaszok nagy többsége egész nap a szobájában kuksol. Valóban sokat híznak a járvány idején a gyerekek?

Az alacsony vérnyomás hatásai

Az alacsony vérnyomás a génekbe van bekódolva. S ha nem okoz nagy gondot, az alacsony vérnyomásra, csak a vérnyomás mérésénél jönnek rá.