Menü

Energetizáló finomságok

Ha valami miatt sürgősen egy kis plusz energiára van szükségünk, akkor érdemes megfontolni, hogy mit eszünk. Nem elég, ha csupán plusz kalóriát viszünk be a szervezetbe, fontos, hogy vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmazzon az ilyenkor megevett étel.

Banán és mandulavaj

Ez a kombináció nemcsak nagyon finom, de van benne fehérje, szénhidrát, magnézium, aminosavak és B-vitamin is. Erőre kapunk, jobb lesz tőle a hangulatunk - edzés előtt különösen jó ötlet fogyasztani. Persze csak mértékkel, mert kalóriatartalma nem alacsony.

Édesburgonya

A benne található komplex szénhidrátoknak köszönhetően sokáig energiát ad, ráadásul nagyon magas a rosttartalma is, ezért a diétázók étrendjébe is bátran beilleszthető. Sok benne a C-vitamin, a béta-karotin, a vas és a magnézium is.

Maca

A retekfélék családjába tartozó gyökérzöldség leginkább por formájában elérhető. Egy teáskanálnyi mennyiséget érdemes gyümölcslevekhez, turmixokhoz adni. Tehermentesíti a mellékveséket, és jót tesz a libidónak, sok benne a C-vitamin, a magnézium és a vas is.

Diófélék

Sok bennük az egészséges zsiradék, a rost és a fehérje, ráadásul glikémiás indexük is meglehetősen alacsony. Hosszabb időn át képesek telítettségérzetet okozni, sok bennük a B-vitamin, a cink, a vas, a kálium és a magnézium, a szelén és a mangán is. Erősítik az immunrendszert, edzés után különösen jó ötlet fogyasztásuk.

Spenót

A spenót vastartalma igen magas és magnézium is bőven van benne, így segíti a sejtszintű energiatermelést. Akárcsak az izmok regenerációját. Javítja továbbá az alvásminőséget, ezért energikusabbnak, kipihentebbnek fogjuk magunkat érezni tőle.

Zabpehely

Segít fenntartani az ideális vércukorszintet, és rosttartalma miatt is kiváló reggeli. Hamar energiát ad, mivel a szervezet a szénhidrátokat dolgozza fel a leggyorsabban, és a teljes kiőrlésű szénhidrátokhoz hasonlóan fokozatosan szívódik fel. Rosttartalmának köszönhetően sokáig teltségérzetet okoz a gyomorban, emiatt a fogyókúrát is segíti. Ráadásul tele van B1-vitaminnal is.

Babok

A babot is szokták csoda élelmiszernek hívni, és nem véletlenül. A fáradtság elleni harcban az egyik legjobb élelmiszer. Koncentrált, stabil és lassan égő energiát biztosít. Alacsony zsírtartalmú, rostban gazdag, és megfelelő egyensúlyban található benne a fehérje és a szénhidrát. Hasonlóan a vörös húsokhoz, tele van vassal és gazdag fehérjeforrás. Ellentétben ugyanakkor egy steakkel, alig tartalmaz kalóriát, és az emésztőrendszert sem terheli meg olyan mértékben. B1-vitamin-, magnézium- és kálium tartalma az energia termelést serkenti.

Cseresznye

A kutatások kimutatták, hogy az antocianinok igazán hatásosak izomgyulladás és izomláz ellen. A cseresznye pedig bővelkedik bennük.

Csomagolj el pár tucatot (friss vagy szárított formában) a táskádba, ha esetleg nassolni szeretnél.

A szuperélelmiszerek a szervezet egészséges működése szempontjából különösen hasznosak. Ezek fontos tápanyagokban, vitaminokban, ásványi anyagokban, és rostokban gazdag ételek.

Szerző: Udvari Fanni

A Cordyceps, a Kínai Hernyógomba csodálatos hatásai

Ez a gyógygomba évszázadok óta meghatározó szerepet játszik a holisztikus orvoslásban, és régóta tisztelik ereje miatt, amely az öregedés ellen hat és az egészséget elősegíti. Az utóbbi évek kutatásai még lenyűgözőbb eredményeket hoztak a cordyceps gomba kapcsán, jelentve, hogy ez a kiemelkedő kiegészítő a sportteljesítményt is fokozhatja, támogathatja a szív egészségét és csökkentheti az gyulladást, egészségessé tesz.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.