Menü

Sütés nélküli finomságok

A sütemények elkészítése gyakran időigényes folyamat, azonban vannak különleges és egyszerű receptek, amikkel akár sütés nélkül is csinálhatunk finomságokat.

A következő három recept olyan édességeket mutat be, amelyek gyorsan és könnyen készülnek el, nem kell megsütni őket és egészségesek is!

Házi müzliszelet

A müzliszelet nagyon praktikus édesség, hiszen amellett, hogy finom, tápláló is és sok energiát ad. A házilag készült müzliszeletek pedig egészségesebbek is, mint bolti társaik.

Ami kell hozzá:

1 bögre zabpehely

fél bögre kókuszreszelék

¼ bögre cukrozatlan kakaópor

egy teáskanál chiamag

1 csomag sótlan diákcsemege vagy mogyoró

125 gramm margarin

¾ bögre méz

A margarint olvasszuk fel alacsony lángon egy lábasban, majd keverjük hozzá a mézet. Közben egy tálban keverjük össze a száraz hozzá valókat is. Ha a margarin és a méz teljesen felolvadt adjuk hozzá a maradék hozzávalót és nagyon alaposan keverjük össze. A masszát tegyük egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe és egyengessük el, hogy körülbelül egy egyenletes felületű téglalapot kapjunk.

Végül a tepsit tegyük fagyasztóba és hagyjuk hűlni minimum 2-3 órát. Fogyasztás előtt kicsivel vegyük ki és szeletelve tálaljuk. Mivel felolvad, figyelni kell, hogyha nem fogy el az egész, a maradékot tegyük vissza a hűtőbe.

Banános zabgolyó

A következő süti alapanyaga is zab, ami tele van energiával, egyszerűen készül el és nagyon finom.

Ezekre lesz szükséged:

1 darab banán

5 dkg zabpehely

10 dkg kesudió

2 teáskanál chiamag

10 dkg tőzegáfonya

1 cm gyömbér

Első lépésként turmixoljuk össze a banánt és a megtisztított, felkockázott gyömbért, valamint a tőzegáfonyát. Hozzáadjuk a zabpelyhet is, majd a chia maggal és kesudióval keverjük el. Alaposan összekeverjük a hozzávalókat, ragadós masszát kapunk eredményképpen, amit apró golyókká formázunk és készen is van a mini energiabomba!

Csokis gesztenyeszelet

Az utolsó édesség kicsit összetett recept, ami különlegesebb alkalmakra tökéletes desszert!

Ami kell hozzá:

40 dkg darált keksz

10 dkg porcukor

40 dkg gesztenyemassza

10 dkg étcsokoládé

2,5 dl tej

15 dkg étcsokoládé

Először béleljünk ki fóliával egy kenyérformát, ebben fogjuk elkészíteni az édességet. Az első adag étcsokoládét kisebb kockákra szeleteljük, a második adagot pedig alacsony lángon megolvasztjuk. Egy tálban összekeverjük a kekszet, porcukrot, tejet és étcsoki kockákat, majd a masszát a kenyérformába tesszük. Alaposan letakarjuk fóliával, majd minimum 4-5 órára hűtőszekrénybe rakjuk. Miután teljesen lehűlt, egy tálcára borítjuk, majd a megolvasztott csokoládéval leöntjük és ismét hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt röviddel vesszük ki.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mézbogyó - ültesd, csodáld, termeszd, használd fel

Szeretjük a környezetünkben a bokrokat, amik szép zöldek, de ha még termést is hoznak, ami még ehető is, egészséges is és finom is, akkor az csak egy aduász lehet. Ismerd meg a mézbogyót!