Menü

Jelek, hogy el vagy fáradva lelkileg

Egy hosszú, stresszes időszak után a lélek is egy kis pihenésre, kényeztetésre és megértésre vágyik. Csak sokszor nem halljuk meg a suttogását, csupán már akkor figyelünk oda rá, amikor komolyabbá fordul a helyzet, és orvoshoz kell mennünk.

1. A nap folyamán állandóan fáradtnak érzed magad, mindig csak aludnál, pihennél. Éjszaka viszont nem tudod rendesen kialudni magad, mert szorongsz, tervezel, agyalsz. Gyakran előfordul, hogy rémálmokkal és erősen intenzív álmokkal kell megküzdened.

2. Erős testi tünetekkel küzdesz látszólag semmi komolyabb ok nélkül: fájdalommal, izomfeszültséggel gyulladással, gyomorproblémákkal, homályos látással, fejfájással.

3. Ha valaki megkérdi, hogy a mi a bajod, nem tudsz rá válaszolni, mert valójában te magad sem tudod, csak egy erős letargiát és nyomást érzel magadon. Nem tudod kifejezni, hogy mit érzel, de nem tudsz megszabadulni a negatív energiától.

4. Szétszórt és figyelemhiányos vagy, mivel az elméd és a tested nincs összhangban.

5. Igen erős érzelmekkel kell megküzdened nap mint nap, ez igaz mind a negatív, mind a pozitív érzéseidre. Egyik pillanatban még tele vagy szeretettel, míg a másikban már erős kétségbeeséssel, és szomorúsággal küszködsz.

6. Időnként enyhe pánikrohammal és krónikus szorongással küzdesz.

7. Magányosnak érzed magad társaságban is, úgy érzed, a legtöbb ember nem ért meg, állandó védekező álláspontban vagy, nem tudod, kiben bízhatsz.

8. Sokszor vagy féltékeny, dühös, és negatívan látod a körülötted zajló dolgokat. Nem érted, hogy mi történik veled, mivel általában kedves, érdeklődő, pozitív személy szoktál lenni.

9. Gyenge vagy fizikailag, minden mozgás nehezedre esik, úgy érzed, nincs energiád. Nem motivál, hogy edzeni menj, mivel tehernek érzed, nem szereted a kötelező dolgokat.

10. Sokszor érzel félelmet és bizonytalanságot a jövővel kapcsolatban. Sokszor érzed úgy, hogy eleged van mindenből, és nem sok értelmét látod a jövőről való ábrándozásnak.

Ezt tedd, hogy lelked újra energiával teli legyen, újra legyőzhetetlennek érezd magad, újra legyen erőd, és szerencsésen alakuljon az életed:

1.Mondj nem-et, amikor úgy érzed azt kell mondanod!

2.Szüntesd meg az egyoldalú kapcsolatokat, kerüld a folyton panaszkodó, negatív embereket és azokat, akik folyton csak elvesznek, de semmit sem adnak!

3.Kerüld vagy csökkentsd az egészségtelen ételeket, szokásokat: kávé, cukor, kakaó, alkohol, szintetikus, előre csomagolt élelmiszerek.

4.Tölts több időt a természetben, egyedül, csendesen.

5.Hallgass meditációs, spirituális, relaxáló zenéket.

6.Olvass spirituális, vagy önismereti témájú cikkeket, könyveket.

Ha ezeket tapasztalod, nézz szembe azzal, hogy egy kicsit megcsappant az energiád. Fordíts időt önmagadra – akkor is, ha ehhez sincs kedved, meditálj, hozd összhangba az elméd a testeddel.

Túrázz, olvass, pihenj tevékenyen, szakadj ki a hétköznapokból. Olyan emberekkel tölts több időt, akik megnevettetnek, hiszen a nevetés olyan, mintha töltőre tennéd a lelked!

Szerző: Udvari Fanni

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Láthatatlannak lenni - A magányosság egy formája

„Láthatatlannak érzem magam”. Mindig is az voltam: kamaszkoromban a barátaim mellett, az osztályban, a párkapcsolatomban, az egyetemi évek alatt, a szüleim még ma sem értenek meg, talán sosem láttak igazán. Mindenkinek jut egy ilyen burok, ami megvéd a láthatóságtól, ilyenkor pedig csak a közeli ismerősök hangja marad meg. Azonban mit lehet tenni az észrevétlenség ellen, hogyan kapcsolódik ez az emberi közönyhöz?

Cotard-szindróma, amikor azt hiszed, hogy meghaltál

Sajnos nagyon sok pszichiátriai betegséget ismerhetünk, és ezeket csak erősíti a jelenlegi felgyorsult világi élet. Van egy, ami az egyik legritkább betegség, amelyben a beteg azt hiszi, hogy halottak és körülöttük lévő világ nem is létezik.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.