Menü

Jelei annak, hogy fejlődsz

Nagyon fontos a sportban, hogy eredményeket érjünk el, jól teljesítsünk, elégedettek legyünk a formánkkal, egészségesek legyünk, jól nézzünk ki és még sorolhatnám a külvilág felé mutatandó jeleket, azonban a fejlődésünknek van egy sokkal egyszerűbb és azt hiszem fontosabb oldala is: hogy érezzük magunkat a bőrünkben.

A jelei annak, hogy fejlődünk és sikeresek vagyunk az életmódváltásban és sportolásban, hogy már nem a kilókra, a centikre, a mérlegre ugrunk egyből kora reggel, hanem a következő kérdések esetén pozitív választ tudunk adni önmagunknak.

Jó irányba változott a közérzeted?

Energikusabb lettél?

Jobb lett az időbeosztásod?

Sikerült változtatni a táplálkozásodon?

Tudsz pihenőnapot tartani? Nyújtani?

Kiegyensúlyozottabbnak érzed magad?

Pozitívan gondolkodsz? Pozitívan állsz a dolgokhoz?

Egyértelmű jelei annak, hogy jól csinálod, hogy jobban és pihentetőbben alszol.

Hatékonyabb vagy a munkádban. Jobban tudsz összpontosítani.

Több az energiád. Aktívabb vagy.

Észrevetted, hogy figyelsz a folyadékbevitelre, sokkal több vizet iszol.

Rendezettebb és jól beállított a táplálkozásod, figyelsz a makrókra, több zöldséges ételt eszel, s te magad is egészségesebb ételeket főzöl, merthogy egyáltalán nekiálltál főzni, érdekelnek új ízek, keresed a változatos recepteket.

Jobban mennek az edzések, nagyobb súlyokkal edzel, gyorsabban futsz, nagyobb távokat bírsz.

Hajlékonyabb vagy.

Kapcsolatokat építesz és a hozzád hasonló pozitív emberek társaságát keresed.

Nem befolyásol mások véleménye, nem félsz attól, mit szól a környezeted.

Önazonos vagy.

Jobb lett az időbeosztásod, hatékonyan menedzseled a saját életed.

Motivált vagy, vannak céljaid és mindig újabbakat tűzöl ki. A megfelelő célkitűzés a sikeres élet egyik alapja. Határozd meg, hogy mi fogja táplálni a sikeredet!

Mindennek a jó oldalát próbálod nézni, mert a lelked rendben van, így pedig minden rendben van.

Egész egyszerűen jobb a közérzeted és jobban érzed magad a bőrödben. Na ezek biztos jelei annak, hogy jó úton jársz és ez a te utad. Az igazi siker mindig egy összetett és – általában – hosszú út végeredménye. Az első és legfontosabb pedig, hogy a sikernek nincs titka. A sikernek ára van. Te mire vagy hajlandó érte?

Martinka Dia

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.