Menü

Hajápolási praktikák nyomában

Gyümölcsök, olajak, tojás, méz és megannyi más természetes szer hat fantasztikusan a hajra. Lássunk néhány hatékony házi receptet az egészséges, ragyogó hajért!

Korpásodás

– Masszírozz a fejbőrödbe kókuszolajat. Ez segíti a hajat a növekedésben és a korpát is eltünteti.

– Keverj össze kókuszolajat és hagymateát, majd öblítsd át vele alaposan a hajat.

– Keverj össze mandula olajat és egresnek a levét. Dörzsöld a fejbőrbe, hagyd hatni 10 percig, majd öblítsd le.

– Alkalmazd a következő meleg keveréket a fejbőrödre: olívaolaj, citromlé, kókuszolaj. Tekerj törölközőt a hajad köré, hagyd hatni 15 percig, majd enyhén mosd meg samponnal.

A görögszénát tartják a legfontosabb korpaellenes szernek. Két evőkanállal áztass egy éjszakán át vízbe, majd készíts belőle finom pasztát reggel. Alkalazd az egész fejbőrre, hagyd hatni 30 percet, majd enyhén mosd meg. A száraz korpa ellen különösen hatékony. Heti kétszeri kezelésre van szükség.

– Az utolsó öblítővízhez keverd hozzá egy limenak a levét. Ez nemcsak ragyogóvá teszi a hajat, hanem eltávolítja a korpát és megakadályozza a korpa újboli kialakulását. Heti egyszer ajánlott alkalmazni.

A cukorrépa is igen hatékony a korpa eltüntetésben. Forralj fel vizet, főzd bele a répát, majd masszírozd ezt a vizet a fejbőrödbe. A műveletet végezd el minden este.

– Forrósíts fel olajat (kókusz vagy mandulaolaj a legjobb) és keverj hozzá kámfort. Masszírozd 10 percig ezzel a keverékkel a fejbőrt. Hagyd hatni még 30 percet, majd mosd meg a hajad samponnal.

Őszülő hajra

– Keverj össze hennaport egy tojással, fél citrom levével és egy evőkanál instant kávéporral. Alkalmazd a hajra. 45 perc után mosd le.

– Forraljunk fel egy csésze egrest 4 csésze vízben. Adjunk hozzá egy csipet cukrot is. Addig főzzük, amíg felére csökken a mennyisége. Keverjünk hozzá egy csésze hennaport, egy tojást és egy citrom levét, majd alkalmazzuk a hajra. 2 óra múlva mossuk le a hajat.

– A henna, mint gyógynövény, jó kondicionáló képességekkel rendelkezik.

– A tojásfehérjét is hasznáhatod kondiconáló képpen.

– Keverj össze túrót, sört és tojást. Nagyszerű hajkondícionáló.

Tutitipp: Keverj össze egy kis ecetet meleg vízzel, és ezzel öblítsd le a hajad. A fakó és élettelen hajat ragyogóvá és élettelivé teszi.

Banán és joghurt

A rakoncátlan tincsek általában kéz a kézben járnak a töredezett, kettévált hajvégekkel, amelyekre a banán az egyik legjobb természetes gyógymód. A benne található vitaminok és ásványi anyagok táplálják a hajat és javítják a hajszálak rugalmasságát. Egy összepépesített banánt keverjünk össze 3 evőkanál natúr joghurttal és 1 evőkanál friss citromlével. Hagyjuk hatni fél órát, majd alaposan mossuk le.

A csodálatos almaecet

Az almaecetben található ecetsav segít életet lehelni a száraz és sérült tincsekbe – hígítsuk fel 1 : 1 arányban langyos vízzel, öblítsük át vele hajunkat, és várjunk pár percet, mielőtt kimosnánk.

Ez a módszer visszaállítja hajszálaink pH-egyensúlyát, eltávolít minden terméklerakódást és ragyogóvá is teszi frizuránkat.

Szerző: Udvari Fanni

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?