Menü

A rejtélyes telihold

Sok furcsaság van az életünkben, amiről nem tudjuk, hogy hogyan és miért is történik. Vannak emberek, akik megérzik, ha esni fog, vannak, akik a hideg-és melegfrontra érzékenyek, és vannak olyanok is, akikre a telihold van hatással.

Amikor telihold van (ami most is volt, október elsején, este 11-kor), megfigyelhető, hogy az emberek nagy többsége sokkal idegesebb, türelmetlenebb és feszültebb, mint más napokon. Sokan nyugtalanabbul alszanak el, és sokáig csak forgolódnak az ágyukban. Valakinél emésztési probléma lép fel, vagy érzékenyebbé válnak a fogai, de van olyan is, akinek a hideg-és melegfrontokhoz hasonlóan izomfájdalmak és ízületi panaszok lépnek fel.

Ebben az időszakban érdemes odafigyelni magunkra, ha úgy érezzük, mi is azok közé tartozunk, akikre a telihold hatással van, mert ilyenkor gyakoribbak a veszekedések is az ingerlékenység és több feszültség miatt.

Az óceánok árapály szintje a Hold gravitációs vonzásának hatására megemelkedik. A tudósok és csillagászok azt mondják, hogy a Hold ránk is hasonló hatással van, mivel az emberi test 80%-a víz.

Ha kíváncsiak vagyunk, mikor van telihold, azt bármikor meg tudjuk nézni az úgynevezett telihold naptárban. 2022 decemberéig láthatjuk is az összes teliholdat, ami előreláthatóan lesz. A holdnaptárban pedig percre pontosan látható, hogy 2020-ban mikor kel illetve nyugszik a hold. Valamint azt is láthatjuk, hogy mikor van újhold, illetve az első és utolsó negyed.

A teliholddal kapcsolatban számos tévhit is kering a köztudatban. Az egyik például az, hogy a macskák és kutyák a telihold miatt megbolondulnak. Ez viszont azonban nem igaz, ahogy az sem, hogy a gyerekek hiperaktívvá válnak a hold miatt.

Telihold és újhold alkalmával a gravitáció alacsony szintje miatt minden kifelé áramlik. Ezért ez a két időszak nagyon alkalmas arra, hogy megtisztuljunk mind testileg és mind lelkileg. Ilyenkor jó ötlet a meditálás, egy tisztító kúra elkezdése vagy éppen a fogyókúrába is belevághatunk, ha szükséges. Lelki problémáinkat is kibeszélhetjük (például egy jó barátnak), foglalkozhatunk magunkkal, legyen „énidő”!

A legközelebbi telihold október 31-én lesz. Ilyenkor próbáljunk majd meg figyelni magunkra, családunkra, barátainkra, és kerüljük a negatív embereket, a veszekedéseket! Hasznosítsuk a Hold energiáját, fordítsuk javunkra!

Liszli Kornélia

Ezeket a gyógyszereket tegyük a bőröndbe!

Ha nyaralni készülődünk, mindig gondoljuk át, milyen gyógyszereket vigyünk magukkal. Bár nagyon sok helyen van már gyógyszertár, azonban nem jó utolsó pillanatban futkosni nyitva tartó patika után, jobb, ha nálunk van néhány alap készítmény, egy kis összerakott „házipatika”.

Frissítő gyógynövények nyárra

Van, aki a jeges limonádéra esküszik, van, aki szerint inkább forró italt kell inni. Ha sem a jeges, sem a forró italok nem vonzzák ebben a hőségben, mutatunk pár teát, ami önmagában is hűsítő.

Német finomságok, amiket ki kell próbálnod!

Németország konyhája igen változatos, éppúgy, mint természeti és építészeti látnivalói...

Játszótéri etikett. Felnőtteknek.

A játszótér azért jó, mert ide mindannyian ugyanazért jövünk, egy közösségi élményért, ahol a gyerek is jól érzi magát és anyuka is beszélgethet. Bizonyos írott és íratlan szabályok betartása mellett.

Tippek honvágy leküzdéséhez

Az otthonról való elköltözés mindig nagy változás az életben, és ha gyötör a honvágy, akkor jusson eszedbe, hogy biztosan nem te vagy az egyetlen. A honvágy egy olyan érzés, amit sokan jobban szeretünk magunkban tartani, szóval lehetséges, hogy körülötted sokan éreznek így, de nem szívesen beszélnek róla.