Menü

A rejtélyes telihold

Sok furcsaság van az életünkben, amiről nem tudjuk, hogy hogyan és miért is történik. Vannak emberek, akik megérzik, ha esni fog, vannak, akik a hideg-és melegfrontra érzékenyek, és vannak olyanok is, akikre a telihold van hatással.

Amikor telihold van (ami most is volt, október elsején, este 11-kor), megfigyelhető, hogy az emberek nagy többsége sokkal idegesebb, türelmetlenebb és feszültebb, mint más napokon. Sokan nyugtalanabbul alszanak el, és sokáig csak forgolódnak az ágyukban. Valakinél emésztési probléma lép fel, vagy érzékenyebbé válnak a fogai, de van olyan is, akinek a hideg-és melegfrontokhoz hasonlóan izomfájdalmak és ízületi panaszok lépnek fel.

Ebben az időszakban érdemes odafigyelni magunkra, ha úgy érezzük, mi is azok közé tartozunk, akikre a telihold hatással van, mert ilyenkor gyakoribbak a veszekedések is az ingerlékenység és több feszültség miatt.

Az óceánok árapály szintje a Hold gravitációs vonzásának hatására megemelkedik. A tudósok és csillagászok azt mondják, hogy a Hold ránk is hasonló hatással van, mivel az emberi test 80%-a víz.

Ha kíváncsiak vagyunk, mikor van telihold, azt bármikor meg tudjuk nézni az úgynevezett telihold naptárban. 2022 decemberéig láthatjuk is az összes teliholdat, ami előreláthatóan lesz. A holdnaptárban pedig percre pontosan látható, hogy 2020-ban mikor kel illetve nyugszik a hold. Valamint azt is láthatjuk, hogy mikor van újhold, illetve az első és utolsó negyed.

A teliholddal kapcsolatban számos tévhit is kering a köztudatban. Az egyik például az, hogy a macskák és kutyák a telihold miatt megbolondulnak. Ez viszont azonban nem igaz, ahogy az sem, hogy a gyerekek hiperaktívvá válnak a hold miatt.

Telihold és újhold alkalmával a gravitáció alacsony szintje miatt minden kifelé áramlik. Ezért ez a két időszak nagyon alkalmas arra, hogy megtisztuljunk mind testileg és mind lelkileg. Ilyenkor jó ötlet a meditálás, egy tisztító kúra elkezdése vagy éppen a fogyókúrába is belevághatunk, ha szükséges. Lelki problémáinkat is kibeszélhetjük (például egy jó barátnak), foglalkozhatunk magunkkal, legyen „énidő”!

A legközelebbi telihold október 31-én lesz. Ilyenkor próbáljunk majd meg figyelni magunkra, családunkra, barátainkra, és kerüljük a negatív embereket, a veszekedéseket! Hasznosítsuk a Hold energiáját, fordítsuk javunkra!

Liszli Kornélia

Így maradnak tovább frissek az élelmiszereink

A mostani vírushelyzetben még fontosabb az elegendő zöldség- és gyümölcsfogyasztás, azonban nem mindegy, hogyan tároljuk őket. Egyszerű praktikákról van szó, mégis tovább frissek maradnak az élelmiszerek és nem mennek kárba.

A sikeres vállalkozás titkai

A legjobbnak vélt ötlet a zsebünkben, elegendő forrás a számlánkon, lelkesedésünk töretlen, belevágunk egy saját vállalkozásba.

Méregtelenítés. Valóban szükséges?

Nagy divat a méregtelenítés, a lúgosítás, a tisztítókúrák virágkorát éljük, de vajon tényleg szükséges méregteleníteni a szervezetünket? Valóban ilyen módon kell megszabadulnunk a felhalmozódott salakanyagoktól?

Amit jó, ha tudsz a fényvédelemről

Mindenki szereti a napfényt, csupa pozitívumot ad, jó kedvre derít, D vitamin nyerünk belőle, jobb lesz a hangulatunk, szebb a bőrünk, kellemesebb a közérzetünk. A napfény jó tulajdonságait nem is kell bemutatni, azonban a napozásnak vannak veszélyei is.

Y és a Z generáció a munkaerőpiacon

A vállalatok folyamatosan keresik az ideális megoldást a fiatal tehetségek kiválasztására és megtartására. Az igazi kihívás a cégek számára – még úgy is, hogy az Y és Z generációs munkavállalók egyre többen vannak a munkaerőpiacon – a tehetségek megszólítása és érdeklődésének felkeltése a szervezet és a munka világa iránt.