Menü

Edzőtermi vagy otthoni edzés?

Örök kérdés, hogy az otthoni edzés is megfelelő-e vagy aki edz, annak csak edzőteremben érdemes járnia. A legtöbben azzal érvelnek az előbbi mellett, hogy olcsóbb, és ki sem kell mozdulni otthonról, mások szerint az a jó, hogy nem vagyunk egyedül, új embereket ismerhettünk meg ráadásul sokkal profibb környezetben van lehetőség a mozgásra.

Aki foglalkozik az edzéssel és egy kicsit is jártas a fitnessben, edzésben, testépítésben az tudja, hogy nem egyértelmű, hogy az otthoni edzéssel lehet-e úgy fejlődni, mint az edzőtermivel. Az biztos, hogy azok, akik professzionálisan művelik ezt az edzőterem mellett vannak, hiszen ott sokkal több gép van, hacsak nincs otthon az embernek egy saját gépparkja és ahhoz elegendő helye/pénze is. Fontos szempont, hogy egy edzőteremben általában kérhetsz tanácsokat szakemberektől is, hogy hogyan érdemes összeállítani egy edzéstervet, étrendet, milyen táplálék kiegészítőket érdemes venni annak érdekében, hogy elérd a céljaid. Napról-napra keményebben lehet dolgozni magunkon, sokkal könnyebb más technikákat, gépeket is kipróbálni, mint otthon.

Nem is beszélve arról, hogy egy személyi edzővel sokkal specifikusabban és profibban lehet fejlődni. Ezzel szemben az otthoni edzés két fő előnye, hogy praktikusabb, mert könnyebben beilleszthető a napirendünkbe és olcsóbb. Ha valaki emellett szégyenlős is akkor jó megoldás lehet, ha otthon kezd el dolgozni magán. Ráadásul egy jó edzéstervet öt perc alatt össze lehet dobni, de az otthoni mozgáshoz nagyobb akaraterő és önfegyelem kell, hogy a gyakorlatokat szabályosan végrehajtsuk, amik csak leírva tűnhetnek könnyűnek. Sajnos ilyenkor hajlamosabbak vagyunk elhanyagolni a bemelegítést, ami a dinamika és az edzésteljesítmény kárára megy és sérülésveszélyes is. Az otthoni edzést sokkal nehezebb átalakítani, sokszor “belekényelmesedünk” azokba a gyakorlatokba, amiket nap, mint nap csinálunk és közben unjuk is, hogy mindig ugyanaz a napi mozgásterv.

Emellett legalább egy egyszerű csigás padra és egy szobabiciklire be kell ruháznunk. Az interneten ma már rengeteg hasznos információ van az edzéssel kapcsolatban és azokról az információkról, tárgyakról amik érdekelnek bennünket érdemes tájékozódni. A szervezett mozgásnak is számos formája van az egyszerű testedzéstől a pilatesen, aerobikon, fitnessen, súlyemelésen át a testépítésig. Összességében az otthoni edzést én inkább a kezdőknek javaslom, azoknak akiknek vannak legalább alapgépeik otthon. Egy megfelelő étrend és valamennyi táplálékkiegészítő mellett elég komoly testalkatot is elérhetnek, de ha a tényleges testépítés a cél és a határok állandó feszegetése akkor azt inkább csak az edzőteremben lehet biztosabban elérni.

Szabó Máté

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!