Pakolások zsíros hajra
- Dátum: 2020.09.12., 04:49
- Sipos Zsófia
- citrom, citromlé, haj, joghurt, méz, pakolás, természetes, zsíros
A hamar zsírosodó haj sokak életét megkeseríti. Itt vannak azok a praktikák, amik segíthetnek, hogy hajad tovább őrizze szépségét.
Mint minden szépségápolási terméknél, a hajápolásánál is törekedni kell arra, hogy tisztában legyünk a készítmény összetevőivel. A bőrünknek, körmeinknek és hajunknak is akkor teszünk a legjobbat, ha természetes alapanyagokból álló termékeket használunk. Vannak olyan lehetőségek erre, amik egyszerűen és gyorsan készülnek el, kevés hozzávalóból.
Szódabikarbóna hajra

Hozzávalók:
5-6 evőkanál szódabikarbóna
1 pohár meleg víz
Keverd el a vizet és a szódabikarbónát, majd öntsd a hajadra és alaposan dolgozd el. Öt percig hagyd hatni, majd alaposan mosd át a fejbőrödet és a hajvégeket is, majd samponnal is mosd át. A szódabikarbóna segít eltávolítani a felesleges szennyeződéseket a hajtövekről. Ha kétszer így mosol hajat látható eredménye lesz!
Tojásfehérje és citromlé!

A zsírosodás a túlzott faggyútermelés eredménye, ezen segíthet a tojásból és citromléből készülő pakolás.
Ami kell hozzá:
tojásfehérje
egy kanál só
citromlé (frissen facsart citromból)
Verd fel a tojásfehérjét habbá, majd keverd mellé a citromlevet és a sót. Az alaposan összekevert hozzávalókat masszírozd a fejbőrödbe, majd hagyd pihenni 30 percet és végül öblítsd le meleg vízzel. Ezt követően pedig mosd meg a hajad.
Mézes citromlé

Ami kell hozzá:
egy kanál méz
egy kanál frissen facsart citrom leve
egy kanál Aole Vera
és egy tojássárgája
Alaposan keverd össze a hozzávalókat, tedd fel a hajtövekre és masszírozd bele, majd hagyd pihenni a hajadon körülbelül 20-30 percig. Amikor letelt a megfelelő idő, langyos vízzel öblítsd le és szokott módon mosd meg a hajad.
Joghurtos pakolás
Hozzávalói:
egy pohár joghurt
egy tojássárgája
egy kevés citromlé
A három összetevőből álló pakolást érdemes több héten át hajmosás előtt feltenni a hajra. A natúr joghurt táplálja a hajat, mivel magas a fehérjetartalma, a tojássárgája és a citromlé, mint a fentiekben is segíti a faggyútermelés szabályozását.
Sokféle pakolás és termék lehet segítség a zsíros hajra, a legfontosabb mégis az, mindig a természetesség legyen a cél!
Az anyajegyszűrés jelentősége
Az anyajegyszűrés (dermatológiai vizsgálat) alapvető szerepet játszik a bőrrák, különösen a melanóma korai felismerésében. Ez a fájdalommentes, nem invazív eljárás bőrgyógyász szakorvos által történik.
Természetes módszerek torokfájás és köhögés enyhítésére – bevált házi praktikák
A torokfájás és a köhögés az őszi–téli időszak leggyakoribb panaszai közé tartoznak, és bár sokszor nem igényelnek komoly orvosi kezelést, kellemetlenséget okozhatnak a mindennapokban. Szerencsére számos természetes módszer áll rendelkezésre, amelyek hatékonyan enyhíthetik a tüneteket és segíthetik a szervezet regenerálódását.
Hajhullás okai és megoldásai – mit tehetünk a dúsabb, egészségesebb hajért?
A hajhullás a lakosság jelentős részét érintő probléma, amely nemcsak esztétikai kérdés, hanem érzelmileg is megterhelő lehet. Bár napi 50–100 hajszál elvesztése teljesen normális, amikor a kihullott haj mennyisége tartósan meghaladja ezt, érdemes a háttérben meghúzódó okokat felderíteni.
A boka betegségeinek lelki háttere: a stabilitás, irány és önazonosság rejtett üzenetei
Az emberi test minden mozdulata mögött ott rejlik a lélek finom mintázata. A fizikai tünetek nem csupán biológiai folyamatok következményei, hanem gyakran annak a belső történetnek is a kivetülései, amelyet magunkban hordozunk. A boka, mint az egyensúly és irányváltás egyik legfontosabb szerve különösen érzékeny a pszichés terhelésekre. A testen betöltött szerepe szimbolikusan is jelentős: azt mutatja meg, milyen biztonsággal állunk a földön, mennyire merünk előre lépni, és hogyan viszonyulunk a saját életutunkhoz.
A gyomorszáj fájdalom enyhítése
A gyomorszáj tájéka sajátos helyet foglal el az emberi testen: nem csupán anatómiai régió, hanem egyfajta érzelmi központ, ahol a fizikai és lelki élmények szinte észrevehetetlenül fonódnak egymásba.