Menü

A legfinomabb házi krémek

Egy szelet pirítós és feltétnek egy adag finom, otthon is elkészíthető krém. Ennyi is elég a bőséges, egészséges reggelihez!

Házi körözött

Hagyományos, magyar recept, amit mindenki kicsit máshogy tanulta és készíti el. A körözött nagyon egyszerű, mégis nagyon finom kenyér feltét.

Ami mindenképp kell hozzá:

50 dkg túró

2 dl tejföl

1 fej lilahagyma

1 fej vöröshagyma

őrölt paprika

ízlés szerint kömény

A túrót keverjük el egy tálban a tejföllel, majd adjuk hozzá az apróra szeletelt hagymákat. Sóval ízesítsük, ízlés szerint köménnyel és alaposan keverjük össze, majd tegyük hűtőszekrényben, hogy pár órán át megfelelően lehűljön.

Ha tökéletes krémes állagot szeretnénk, akkor botmixert is használhatunk, így a hagyma sem lesz darabos.

Avokádókrém

Ez a recept már nem hagyományosan magyar étel, de annál finomabb! Az avokádó nagyon népszerű lett az utóbbi években, sokféle étel készíthető belőle. Az avokádókrémnek is előnye, hogy készítése során nagy a szabadságunk, ízlés szerint variálhatjuk a hozzávalókat.

Ezeket feltétlenül add hozzá:

2 darab érett avokádó

2 gerezd fokhagyma

bors

fél citrom leve

Első lépésként az érett avokádót vágjuk ketté, majd kanalazzuk ki a héjából, miután eltávolítottuk a magját. Egy tálban villával nyomogassuk szét, hogy krémes legyen, majd ezt követően adjuk hozzá a többi hozzávalót is. A fokhagymás vágjuk nagyon apróra, vagy használjunk fokhagymaprést. Ha krémes állagot szeretnénk a hozzávalókat botmixerrel is összekeverhetjük. Végül ízlés szerint belekerülhet fél citrom leve, majd pár órára hagyjuk pihenni a hűtőszekrényben, hogy az ízek jól összeérjenek.

Padlizsánkrém

Szintén nagyon népszerű feltét, aminek akkor teljesedik ki az ízvilága, ha grillen sütött padlizsánból készítjük. Ilyenkor, az akár hónapokkal azelőtt eltett üveg, felbontáskor is kellemesen füstös ízű krémet fog rejteni.

Ami kell hozzá:

2 darab padlizsán

3 gerezd fokhagyma

1 fej lilahagyma

bors

2 evőkanál majonéz

A padlizsánokat egészben, 170 fokos sütőben egy óráig sütjük, majd kikaparjuk a belső részt a héjból. A zöldség húsát feldaraboljuk, majd a turmixgépbe tesszük. Felaprítjuk a hagymákat is és ezeket a padlizsán darabok mellé tesszük. Összeturmixoljuk őket, majd sóval és borssal ízesítjük és végül, amikor kihűlt a krém, hozzákeverjük a majonézt is.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?