Menü

A sikeres élet titka

Ki ne akarna sikeres ember lenni? Siker és boldogság – mindenki erre vágyik.

Igen ám, de mit jelent számunkra a siker? Pénz, hírnév, gondtalan élet? Mindez a világi sikerre jellemző. Ezek egy ideig boldogíthatják ugyan az embert, de tartósan nem, mivel nagyon is mulandók.

Higgy magadban, akkor megállíthatatlan leszel. Ha már kitűztél egy célt, legalább te ne bizonytalanodj el. Biztosan lesznek majd emberek, akik megpróbálnak eltántorítani a céljaidtól, lebeszélni az álmaidról. De te ügyet se vess a kételkedőkre. Ha már te sem hiszel abban, hogy képes vagy a terveid megvalósítására, biztos bukásra számíthatsz. Csak a sikerre koncentrálj, és eszedbe se jusson a bukás lehetősége.

A siker lemondással jár. Sokszor áldozatot kell hoznod ahhoz, hogy a jövőben sikeres lehess. Átlagon felüli teljestményt csak átlagon felüli munkával érhetsz el. Én már egy jó ideje éjszaka fekszem, és hajnalban kelek. 4-5 óránál több nem jut az alvásra, és bármennyire is elszánt vagyok, olykor úgy érzem, nem megy tovább. Ilyen esetekre van egy idézet Jim Rohntól, ami mindig átsegít a nehezebb pillanatokon. “Nappal dolgozz az életedért, éjjel pedig élj az álmaidért.”

Legyenek írott céljaid. Határozd meg, mi az, amit szeretnél elérni, és írd fel magadnak ezeket, hogy minden nap vethess rá egy pillantást. Így sokkal nagyobb eséllyel tudod megvalósítani az álmaidat.

1.Pillér

Égi Szerencse (Tien csai)

Ez a karma, a korábbi tetteink, döntéseink lenyomati elemeként keletkező mostani életkörülményeink, fizikai-lelki adottságaink, családi és egyéb körülményeink. Ez szinte orvosolhatatlan erővel bír. Enyhíthető inkább, mint teljesen megváltoztatható.

Ezt elősegítő eszközök: ima (kizárólag másokért szóló, nem alkudozás és kereskedelmi ügylet Istennel a magunk javára), meditáció, böjt, karma oldó spirituális gyakorlatok, önzetlen jócselekedetek, adakozás (pénz, idő, energia, önkéntes munka).

2. . Pillér

Földi Szerencse (Ti csai)

Ezzel magunk módosíthatjuk földi körülményeink közt az eleve hozott anyagot. Úgy, ahogyan fogadjuk és megéljük karmánkat. Ez a Feng Shui hatásának színtere. A „Segíts magadon, Isten is megsegít” – mondás földi szintű olvasata.

További oldó eszközök az asztrális szinten: családállítás, kineziológiai oldás, Bach virágterápia, spirituális választerápia, horoszkóp értelmezés hatására tudatosan megváltoztatott viselkedésminták, metamorf masszázs és minden olyan terápia, mely feltárja a korábbi problémákat és hatékony eszközt ad az új formák kialakításához.

3. Pillér

Emberi Szerencse (Ren csai)

Ezalatt nem a vakszerencse adta öttalálatos lottószelvényt értjük! Hanem azt a belső alapállást, életszemléletet, amely egyénileg lehet született optimista vagy pesszimista alaptónusú.

4. Pillér

Emberbaráti szeretet (Philia)

Ez a minden vallásban, spirituális tanításban visszaköszönő közös motívum földrészektől és koroktól függetlenül. Jézus Krisztus, Mózes, Buddha, Krisna és megannyi nagy tanító közös üzenete a világnak a boldogság elérésének útján.

5. Pillér

Önművelés, önnevelés

Emberi fejlődésünk célja minél több valós tudás, bölcsesség megszerzése e földi szférában és a mindennapok világában való következetes, gyakorlati szintű megvalósítása.

Nem kell megelégedni azzal, hogy robotok és rabszolgák legyünk. A tudatosság végtelen teret és lehetőséget kínál arra, hogy életünket kiteljesedetten éljük, hogy legyen kristálytiszta célunk és annak megvalósítása örömteli és boldog legyen a számunkra!

Ezekből világossá válik, hogy a Feng Shui eszközei nem mindenhatóak, ám hatalmas eredményre vezetnek.

Valós szellemi utat jelent a Feng Shui elveinek tudatos alkalmazása, mivel az egoisztikus törekvések helyett a cél a saját karmánk teljes körű ledolgozása, hogy ezáltal segítsünk más embereket is a továbbhaladásban.

Szerző: Udvari Fanni

Esküvői szokások és hiedelmek

Talán még nincs itt szezonálisan az esküvők ideje, de a tavasz, nyár beköszöntével elérkeznek ezek a jeles napok is. Aki ismeri az esküvővel kapcsolatos népi hiedelmeket, az tudja, hogy az esküvőket számos babona övezi.

Mindent, amit tudni lehet a tripofóbiáról

Valószínűleg az életben minden embernek van legalább egy, bár jelentéktelen, de félelme. Ha némelyikük elég érthetőnek tűnik, például a magasságtól való félelem, akkor vannak olyanok, amelyeken a legtöbb ember meglepődik.

A demencia lehetséges jelei

Az Alzheimer-kór a demenciák csoportjába tartozó neurodegeneratív megbetegedés. Az alább felsorolt tünetek közül legalább kettőnek a megléte már demenciát jelent.

Személyiségtípusok

Ha mindig is úgy érezted, hogy ellentétesek az érzelmeid, hogy nem találod a megfelelő párt, hogy nem találod a neked megfelelő munkát, akkor ajánlom, hogy tölts ki a személyiség tesztet!

Elhíznak a gyerekek az online világban?

Az otthoni tanulás, home office, online lét bizony kedvez a túlsúly megjelenésének. Kevesebbet mozgunk mi is és a gyerekek is, a testnevelés órák hiányoznak, gép előtt ülünk, a kamaszok nagy többsége egész nap a szobájában kuksol. Valóban sokat híznak a járvány idején a gyerekek?