Menü

A sikeres élet titka

Ki ne akarna sikeres ember lenni? Siker és boldogság – mindenki erre vágyik.

Igen ám, de mit jelent számunkra a siker? Pénz, hírnév, gondtalan élet? Mindez a világi sikerre jellemző. Ezek egy ideig boldogíthatják ugyan az embert, de tartósan nem, mivel nagyon is mulandók.

Higgy magadban, akkor megállíthatatlan leszel. Ha már kitűztél egy célt, legalább te ne bizonytalanodj el. Biztosan lesznek majd emberek, akik megpróbálnak eltántorítani a céljaidtól, lebeszélni az álmaidról. De te ügyet se vess a kételkedőkre. Ha már te sem hiszel abban, hogy képes vagy a terveid megvalósítására, biztos bukásra számíthatsz. Csak a sikerre koncentrálj, és eszedbe se jusson a bukás lehetősége.

A siker lemondással jár. Sokszor áldozatot kell hoznod ahhoz, hogy a jövőben sikeres lehess. Átlagon felüli teljestményt csak átlagon felüli munkával érhetsz el. Én már egy jó ideje éjszaka fekszem, és hajnalban kelek. 4-5 óránál több nem jut az alvásra, és bármennyire is elszánt vagyok, olykor úgy érzem, nem megy tovább. Ilyen esetekre van egy idézet Jim Rohntól, ami mindig átsegít a nehezebb pillanatokon. “Nappal dolgozz az életedért, éjjel pedig élj az álmaidért.”

Legyenek írott céljaid. Határozd meg, mi az, amit szeretnél elérni, és írd fel magadnak ezeket, hogy minden nap vethess rá egy pillantást. Így sokkal nagyobb eséllyel tudod megvalósítani az álmaidat.

1.Pillér

Égi Szerencse (Tien csai)

Ez a karma, a korábbi tetteink, döntéseink lenyomati elemeként keletkező mostani életkörülményeink, fizikai-lelki adottságaink, családi és egyéb körülményeink. Ez szinte orvosolhatatlan erővel bír. Enyhíthető inkább, mint teljesen megváltoztatható.

Ezt elősegítő eszközök: ima (kizárólag másokért szóló, nem alkudozás és kereskedelmi ügylet Istennel a magunk javára), meditáció, böjt, karma oldó spirituális gyakorlatok, önzetlen jócselekedetek, adakozás (pénz, idő, energia, önkéntes munka).

2. . Pillér

Földi Szerencse (Ti csai)

Ezzel magunk módosíthatjuk földi körülményeink közt az eleve hozott anyagot. Úgy, ahogyan fogadjuk és megéljük karmánkat. Ez a Feng Shui hatásának színtere. A „Segíts magadon, Isten is megsegít” – mondás földi szintű olvasata.

További oldó eszközök az asztrális szinten: családállítás, kineziológiai oldás, Bach virágterápia, spirituális választerápia, horoszkóp értelmezés hatására tudatosan megváltoztatott viselkedésminták, metamorf masszázs és minden olyan terápia, mely feltárja a korábbi problémákat és hatékony eszközt ad az új formák kialakításához.

3. Pillér

Emberi Szerencse (Ren csai)

Ezalatt nem a vakszerencse adta öttalálatos lottószelvényt értjük! Hanem azt a belső alapállást, életszemléletet, amely egyénileg lehet született optimista vagy pesszimista alaptónusú.

4. Pillér

Emberbaráti szeretet (Philia)

Ez a minden vallásban, spirituális tanításban visszaköszönő közös motívum földrészektől és koroktól függetlenül. Jézus Krisztus, Mózes, Buddha, Krisna és megannyi nagy tanító közös üzenete a világnak a boldogság elérésének útján.

5. Pillér

Önművelés, önnevelés

Emberi fejlődésünk célja minél több valós tudás, bölcsesség megszerzése e földi szférában és a mindennapok világában való következetes, gyakorlati szintű megvalósítása.

Nem kell megelégedni azzal, hogy robotok és rabszolgák legyünk. A tudatosság végtelen teret és lehetőséget kínál arra, hogy életünket kiteljesedetten éljük, hogy legyen kristálytiszta célunk és annak megvalósítása örömteli és boldog legyen a számunkra!

Ezekből világossá válik, hogy a Feng Shui eszközei nem mindenhatóak, ám hatalmas eredményre vezetnek.

Valós szellemi utat jelent a Feng Shui elveinek tudatos alkalmazása, mivel az egoisztikus törekvések helyett a cél a saját karmánk teljes körű ledolgozása, hogy ezáltal segítsünk más embereket is a továbbhaladásban.

Szerző: Udvari Fanni

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

Mondj búcsút a megfelelési kényszernek!

A megfelelési kényszer egy olyan érzés, amikor valaki folyamatosan igyekszik megfelelni saját vagy mások elvárásainak. Ez lehet saját belső kényszer, társadalmi nyomás, munkahelyi elvárás. A megfelelési kényszer stresszt és szorongást okozhat. Ha Önök is azok közé tartoznak, akik szeretnének mindenkinek megfelelni, akkor érdemes elolvasniuk cikkünket.

A féltékenység okai és jelei

A féltékenység egyike a normális és alapvető érzelmeinknek, mégsem szeretjük beismerni, sőt, tagadjuk is. Pedig mindenki érzett már féltékenységet, akár a testvérével vagy szüleivel szemben, mégis a párkapcsolatokat képes a legnagyobb mértékben megmérgezni ez az érzelem. Miből fakadhat a féltékenység, melyek a kiváltó okok és hogyan tudunk megbirkózni vele?

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!