Menü

Receptek őszibarackkal

Őszibarackos zabshake

Az egyik legegyszerűbb nyári reggeli ital a zabshake, amit őszibarack mellett még sokféle bogyós gyümölcsből is el lehet készíteni. Nagyon finom és tápláló, segít felébredni és energiát nyerni a naphoz.

Egy pohárhoz szükséges egy őszibarack, tej és zab. A felszeletelt gyümölcsöt tegyük egy keverő tálba, majd öntsünk hozzá egy kisebb bögre tejet. Turmixgéppel vagy botmixerrel keverjük el őket, majd adjuk hozzá a zabot és keverjük össze. Szükség szerint adhatunk hozzá még tejet.

Ha figyelni szeretnénk, növényi alapú tejekkel is kiválóan működik, de laktózmentesen is nagyon finom.

Őszibarackos krémleves

A forró nyári napokon nincs is jobb ebéd a hideg gyümölcslevesnél. Az őszibarack krémleves is ilyen frissítő és laktató étel.

A diétás verzió elkészítéséhez a következő hozzávalók szükségesek:

5 darab őszibarack

1 darab citrom

édesítőszer

fűszerek: szerecsendió, szegfűszeg, fahéj és só

A megtisztított és megpucolt barackokat kimagozzuk és kockákra vágjuk. A fűszereket egy vízzel teli lábasban forrásig főzzük a citrom levével és négy evőkanál édesítővel. Majd, ha felforrt hozzáadjuk a barackokat és pár percig együtt főzzük. A kész levest leszűrjük, majd összeturmixoljuk.

Hogy igazán finom és frissítő legyen hagyjuk kihűlni, majd tegyük a hűtőbe minimum két órára.

Egyszerű süti barackból

Délutáni nassolnivalónak tökéletes ez a barackos süti, amit más finom gyümölcsökkel is elkészíthetünk.

Ami kell hozzá:

2 pohár tejföl vagy joghurt

4 tejfölös pohárnyi liszt

2 pohár porcukor

4 egész tojás

1 csomag sütőpor

2 csomag vaníliás cukor

1 pohár olaj (vagy olvasztott vaj)

Az hozzávalókat összekeverjük egy nagy tálban. A kiválasztott gyümölcsöket (legfinomabb az őszibarack-áfonya-málna kombináció) megtisztítjuk és felszeleteljük.

A tepsi kiöntött tésztára tesszük a gyümölcsöket, majd a 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30-45 percig sütjük, ameddig a teteje aranybarna nem lesz.

Az őszibarack a nyár egyik nagy kincse, különösen a magyar barackok nagyon finomak. Használjuk ki, hogy érik, mert finom, tápláló és sokféle módon fogyasztható!

Mi legyen a tányérodon, ha nem szeretnél állandóan fáradt lenni?

Reggel alig bírsz kikászálódni az ágyból, napközben pedig úgy érzed, mintha egy láthatatlan súlyt cipelnél magaddal? Nem biztos, hogy csak több alvásra van szükséged. Könnyen lehet, hogy az étrended az, ami folyamatosan kimerít, még akkor is, ha alapvetően egészségesnek gondolod, amit megeszel.

Szivárványétkezés, a színes táplálkozás titka

Sokszor nagyon egyhangúan étkezünk, nincs benne semmi különös, pedig, ha színt viszünk bele, akkor sokkal több hasznos dologhoz jut a szervezetünk.

A legjobb természetes édesítők

A cukorfogyasztás csökkentése manapság egyre többek számára válik a tudatos életmódváltás részévé. Az egészségtudatos emberek nem szeretnének lemondani az édes ízekről, ugyanakkor keresik azokat a megoldásokat, amelyek nemcsak finomak, de a szervezetükre is kedvező hatással vannak. A természetes édesítők pont ezt kínálják: finom alternatívát a hagyományos kristálycukor helyett, hozzáadott értékekkel.

Vörösbor – Egészség a pohárban

Ha kedveli a vörösbort, jó hírem van: nemcsak az íze miatt érdemes élvezni, hanem az egészsége szempontjából is. Ha mértékkel fogyasztja, a vörösbor valóban a mindennapjai hasznos kiegészítőjévé válhat. Nézze csak, mit adhat Önnek egy pohár vörösbor naponta!

Citromhéj, az egészséges és természetes csodaszer

Mindenki ismeri a citromot, mint gyümölcsöt, a nyarak elengedhetetlen kelléke, pedig nem csak a limonádé miatt érdemes fogyasztani, hanem mert nagyon egészséges, még a héja is.