Menü

Receptek őszibarackkal

Őszibarackos zabshake

Az egyik legegyszerűbb nyári reggeli ital a zabshake, amit őszibarack mellett még sokféle bogyós gyümölcsből is el lehet készíteni. Nagyon finom és tápláló, segít felébredni és energiát nyerni a naphoz.

Egy pohárhoz szükséges egy őszibarack, tej és zab. A felszeletelt gyümölcsöt tegyük egy keverő tálba, majd öntsünk hozzá egy kisebb bögre tejet. Turmixgéppel vagy botmixerrel keverjük el őket, majd adjuk hozzá a zabot és keverjük össze. Szükség szerint adhatunk hozzá még tejet.

Ha figyelni szeretnénk, növényi alapú tejekkel is kiválóan működik, de laktózmentesen is nagyon finom.

Őszibarackos krémleves

A forró nyári napokon nincs is jobb ebéd a hideg gyümölcslevesnél. Az őszibarack krémleves is ilyen frissítő és laktató étel.

A diétás verzió elkészítéséhez a következő hozzávalók szükségesek:

5 darab őszibarack

1 darab citrom

édesítőszer

fűszerek: szerecsendió, szegfűszeg, fahéj és só

A megtisztított és megpucolt barackokat kimagozzuk és kockákra vágjuk. A fűszereket egy vízzel teli lábasban forrásig főzzük a citrom levével és négy evőkanál édesítővel. Majd, ha felforrt hozzáadjuk a barackokat és pár percig együtt főzzük. A kész levest leszűrjük, majd összeturmixoljuk.

Hogy igazán finom és frissítő legyen hagyjuk kihűlni, majd tegyük a hűtőbe minimum két órára.

Egyszerű süti barackból

Délutáni nassolnivalónak tökéletes ez a barackos süti, amit más finom gyümölcsökkel is elkészíthetünk.

Ami kell hozzá:

2 pohár tejföl vagy joghurt

4 tejfölös pohárnyi liszt

2 pohár porcukor

4 egész tojás

1 csomag sütőpor

2 csomag vaníliás cukor

1 pohár olaj (vagy olvasztott vaj)

Az hozzávalókat összekeverjük egy nagy tálban. A kiválasztott gyümölcsöket (legfinomabb az őszibarack-áfonya-málna kombináció) megtisztítjuk és felszeleteljük.

A tepsi kiöntött tésztára tesszük a gyümölcsöket, majd a 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30-45 percig sütjük, ameddig a teteje aranybarna nem lesz.

Az őszibarack a nyár egyik nagy kincse, különösen a magyar barackok nagyon finomak. Használjuk ki, hogy érik, mert finom, tápláló és sokféle módon fogyasztható!

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.