Menü

Társasjátékok felnőtteknek

Ki mondta, hogy a felnőttek nem szeretnek játszani? Léteznek bizony kifejezetten felnőtteknek való társasjátékok. Én ma pont ilyesmit keresek a neten, esetleg valakinek ötlet? Vélemény?

Ahogy szétnézek a piacon, bizony látni, milyen jópofa dolgokra lehet bukkanni és milyen széles a paletta, akármilyen alkalomra is keresgélünk.

Téves elképzelés, hogy a társasjáték a gyerekeknek való. Ha keresgélünk a piacon, bizony látni, milyen remek felnőtt társasjátékokra lehet rátalálni és milyen széles a választék. Ötletes, kreatív, szórakoztató, erotikus és vicces, vagy gyakorlatilag bármilyen! Akár kettesben szeretnénk a párunkkal szórakoztató, vagy meghitt társasjátékot játszani, akár egy partit akarunk feldobni vele, vagy csak egyszerűen a társaságban iszogató párokkal együtt próbálnánk ki valamiféle kvízjátékot, amivel vidámabban telik az este, mindenképp jó választás előkapni egy ilyen dobozt.

Rugaszkodjunk el az Activity feladataitól – bár kétségtelenül az is egy örök kedvenc – a játékok tárháza végtelen. Számos társasjáték a felnőtteknek is izgalmas perceket szerezhet, hiszen a játék élménye és öröme nem feltétlenül csak a gyerekeké lehet! Sőt!

Az elgondolkodtató stratégiai játékok nagyon népszerűen, de vannak - akár egyszemélyes - logikai játékok, gondolkodtató társasok, készségfejlesztő játékok, kommunikációs feladványok, önismereti játékok, asszociációs társasok, érzelmi intelligencia-fejlesztő feladatok. Felejtsük el a sakkot ás a kártyázást, próbáljunk ki felnőtteknek való társasjátékokat!

Az efféle játék amellett, hogy örömet jelent, komoly fejlesztő hatású is, s nemcsak a gyerekekre nézve, hanem a párkapcsolatunkra, házasságunkra, barátságainkkal való kapcsolatainkra is. Mert a játék építi, csiszolja, erősíti és próbára teszi az embert.

Létezik sok olyan típus, amelyet az egész család együtt játszhat, de vannak kifejezetten felnőtteknek szóló játékok is.

Ha vendégséget szervezünk, barátokat hívunk, akkor kiváló alternatíva a hangulat fokozására, - vagy ha épp leül a hangulat – előkapni a társasokat. Számtalan party társasjáték segítheti a tökéletes összejövetelek nélkülözhetetlen vidámságát.

Sokkal jobb ötlet és személyesebb is, mint a mobilt nyomkodva, a világhálón lógni, mikor a szeretteinkkel, barátainkkal minőségibb időt is eltölthetünk!

Minden jó társasjáték leginkább a szociális kompetenciákat fejleszti. Emellett még számos más készséget fejleszt, de mindenképp említendő a közösségi élmény pozitív hatása. A jó társas megtaníthat összpontosítani, elemezni, gyorsan dönteni, logikus következtetéseket levonni, érvelni, problémákat megoldani.

Jó játékot mindenkinek!

Martinka Dia

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.