Menü

Bűntudat nélkül este 6 után is

Van, hogy csak este 8 körül (és mellesleg farkaséhesen) érek haza. Ilyenkor eddig mindig nagy gondot okozott, hogy mivel csillapítsam az éhségemet, ha a szervezetemet nem akarom megterhelni, és hízni se nagyon szeretnék

Nektarin

Ne zárkózz el a nektarintól délután… A nektarin sok rostot tartalmaz, és hozzájárul a metabolizmus meggyorsításához. Megakadályozza a zsír felhalmozását.

Tőkehal

A fehér halak nagyon hasznosak. Sok értékes vitamint tartalmaznak, erősítik az immunrendszert. És alacsony a kalóriatartalmuk is.

Málna

A bogyós gyümölcsök sincsenek tiltólistán este hat után. A málna nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat, antioxidánsokat, és ásványi anyagokat, segít a bőr állapotának javításában és a tápcsatornára is jó hatással van.Az áfonya, az eper, a málna és a szeder nagyon alacsony cukortartalmú gyümölcsök, amelyeket nyugodtan ehetsz este is. 10 dekagramm ezekből 5-10 gramm cukrot tartalmaz, ami igazán kevés. Ugyanez a mennyiség 29-56 kalória között mozog.

Alma

Az alma egész évben elérhető gyümölcs, és alacsony cukortartalmának köszönhetően a nap folyamán bármikor fogyasztható. Naponta egy-két almát bármely diétába beilleszthetsz. Egy közepes méretű alma mindössze 10 gramm cukrot tartalmaz, kalóriaértéke pedig 94.

A helyes diétánál a minőség a lényeg!

Az, hogy érdekel a gyümölcsök cukortartalma, azt jelzi, hogy nagyobb tudatosságot szeretnél bevezetni az étkezési szokásaidba. Ez egy remek kezdet ahhoz, hogy lépésről lépésre egyre többet tudj meg az egészséges táplálkozásról, ami a hosszú távú fogyás alapja.

Ha odafigyelsz arra, hogy naponta legalább öt alkalommal egyél, de ilyenkor csupán kisebb adagokat, és a szénhidráttartalmú ételek közül elsősorban a teljes kiőrlésű gabonákat, liszteket, tönköly lisztet, barna rizst, száraz hüvelyeseket - mint amilyen a csicseriborsó, a bab, a lencse - részesítsd előnyben, és este már csak könnyű salátákat és zsírszegény húsokat fogyasztasz, akkor rengeteget teszel az alakodért és az egészségedért.

Pisztácia

A héjas pisztácia az egyik legjobb esti nasi, ugyanis maga a pucolás menete garantálja, hogy egy idő után megund a babrálást, vagy legalábbis ne egyél egyszerre túl sokat. Emellett a magvak rost-, biotin-, B6-vitamin-, folsav- és telítetlenzsírsav-tartalma is magas, így a pisztácia nemcsak laktató, de tápanyagokban is gazdag. Ha szeretnéd, ebben az esetben akár halmozhatod is az élvezeteket, és eheted a zöld magvakat kecskesajttal vagy magas rosttartalmú gyümölcsökkel, mint a málna.

Cottage Cheese

A cottage cheese krémes textúráját számos izgalmas ízzel párosíthatod, így készíthetsz belőle például fűszeres, körözöttszerű ételt, medvehagymás finomságokat, vagy citrommal és nyírfacukorral egy alacsony glikémiás indexű desszertet. A tejtermékben található rengeteg kazein a lassan lebontható tejfehérjék egyike, mely segíti az alvás során az izmok épülését, ám vigyázz, mert sok - nagyjából 200-300 - kalóriát is tartalmazhat a finomság.

A szervezetnek saját szervórája van, ami azt jelenti, hogy minden egyes napszaknak, órának megvan a saját szerve, ami abban az időintervallumban regenerálódik. Ha megbontod az egyensúlyt, egész szervezeted működése felborul, és szerveid nem tudják teljes biztonsággal elvégezni faladatukat, ami komoly betegségekhez is vezethet.

Este 7-től 9-ig a vér, vérkeringés regenerálódása zajlik, és azért nem szabad már ilyenkor túl sokat enni, mert a szervezet nem tudja megfelelő módon feldolgozni az elfogyasztott ételt.

Szerző: Udvari Fanni

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

Gyors és egyszerű gyógymód orrdugulás ellen

Légzési nehézségek, nyomásérzés, orrfájdalom – igen, ez mindenképp eldugult orrnak tűnik! De ne aggódj, azért vagyunk itt, hogy segítsünk. Függetlenül attól, hogy allergiától vagy megfázástól szenvedsz, az orrdugulás nem egy kellemes tapasztalat. Megosztunk hát veled gyors és egyszerű házi praktikát, illetve néhány tippet bedugult orr ellen.

A vércukormérés fontossága

Miért és mikor kell megmérni a vércukrot? A cukorbetegek többségének állapota diétával, illetve gyógyszeres kezelés és diéta együttes alkalmazásával egyensúlyban tartható, de az inzulinos kezelésre szoruló betegek nagy részének szükséges a rendszeres vércukormérés.

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.