Menü

Tippek a testzsír csökkentéséhez

A koplalással, nem megfelelő edzéssel és az olyan okos dogmák, mint a „ne egyél este hat után” követésével egy dolgot fogsz elérni: rosszabbul fogsz kinézni. Testedben tombolni fognak a katabolikus folyamatok, amelyek következményeként, szépen lebontja izomzatod.

Ne félj több fehérjét fogyasztani. Növeld a napi fehérjebeviteled 1,5–2 gramm fehérjére 0,5 kg testsúlyra. Igen, helyesen olvasod! Ezzel a módszerrel egy magasabb szintű fehérjebevitelhez jutsz. Így a fehérjék a nap folyamán egyenletesen fognak eloszlani a szervezetedben, és segítenek megvédeni az izomtömegedet. Ha a szervezetedben aminosavak találhatók, akkor a szervezeted úgy érezheti, hogy nem kell szétszednie az izomszöveteket ahhoz, hogy ezekhez a savakhoz hozzájusson. Na és mennyi az elég? Körülbelül 300 gramm egy egészséges, 68 kilogrammos nőnek.

Csökkentened kell a szénhidrátbeviteled persze nem teljesen, de legalább olyan mértékben, hogy a bevitt szénhidrátmennyiséget a szervezeted hatékonyan fel tudja használni. Sokaknak hatalmas probléma megküzdeniük a szénhidrátokkal, és ez az oka az elhízások járványszerű terjedésének. A legtöbb szénhidrátot akkor fogyaszd, amikor azok a leginkább a segítségedre lehetnek: két órával edzés előtt és közvetlenül edzés után. A többi szénhidrátnak a magas rosttartalmú zöldségekből kell származnia. A zöldségek egyensúlyban tartják az energiaszinted, és elhárítják az éhségérzeted.

Ha az izomépítésre is vágysz, miközben zsírt is égetsz, meg kell találnod a kalória beviteled „arany középútját”. Vagyis megfelelő mennyiségű kalóriát kell fogyasztanod. Ezek a kalóriák olyanok, mint az üzemanyag az izmok növelésénél, miközben persze zsírt is égetsz.

Különböző gyógyteákból érdemes teakeveréket összeállítani. Összegyűjtöttem jó párat, a hatásaikkal együtt, ezekből nyugodtan válogathattok!

Aranyvesszőfű : a májműködést serkenti, javítja az anyagcserét és bontja a zsírokat

Bodza: kiváló tisztító, méregtelenítő, vízhajtó.

Kökényvirág: lazítja a székletet anélkül, hogy hasmenést okozna, elkerülhető vele a székrekedés

Akácvirág: csökkenti a gyomorsavtermelést, csökkenti az étvágyat.

Borsmenta tea : emésztésjavító hatású, nehezebb, zsírosabb étkezések után kifejezetten ajánlott, a benne lévő mentol ugyanis serkenti az anyagcserét és a vérkeringést, valamint javítja az emésztési folyamatokat.

Az igazi eredmények persze szintén lassabban kezdenek el látszódni, minimum 2-3 hét kell, amíg hozzászokik a szervezet. Fontos tudni, hogy ezzel a módszerrel gyors és drasztikus fogyás biztosan nem érhető el, heti 2-300 g-al lehet egészséges, változatos és normál/átlagos mennyiségű étkezés mellett számítani.

Várandósság és szoptatás alatt viszont nem ajánlatos ezen teák fogyasztása a kicsik érdekében!

Szerző: Udvari Fanni

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

Milyen lesz egy 2024-es sikkes esküvő? – ezek a trendek idén

Az esküvőknél minden évben megválasztják az év színét, ettől függetlenül természetesen mindenki a saját ízlése szerint dekorálja a nagy napot. Nézzük, hogy idén melyik irányvonalat érdemes követni.

Egyszerűen elkészíthető húsvéti dekorációk

Alig néhány hét múlva húsvét, ami a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy karácsonykor vagy más ünnepkor, úgy húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen és egyszerűen elkészíthetjük.