Menü

Fantasztikus leves receptek

A levesről általában az jut eszünkbe, hogy forró és gőzölög, de számtalan hideg változata is létezik. A hideg levesek, mint a gyümölcsleves vagy a gazpacho, esetleg az uborkaleves bármelyik évszakban ehető.

Tejszínes fokhagymakrémleves

hozzávalók / 4 adag

3 ek olívaolaj

2 fej fokhagyma

1 nagy db vöröshagyma

só ízlés szerint

0.5 kávéskanál fehér bors (ízlés szerint)

1 l csirke alaplé (lehet kockából is)

4 dl főzőtejszín (20%-os, de megfelel a 15%-os is)

2.5 evőkanál finomliszt

elkészítés

A fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágjuk, megdinszteljük az olajon, sózzuk, borsozzuk.

A lisztet rászórjuk - nem szabad pirítani -, s majd az alaplével felöntjük, folyamatos kavargatás mellett.

30-35 percig főzzük, majd botmixerrel az egészet pürésítjük.

Végül hozzáöntjük a főzőtejszínt, összekavarjuk, s még lassú tűzön körülbelül 5-6 percig forraljuk, főzzük.

Lefedve kissé állni hagyjuk, majd forrón tálaljuk

Tárkonyos pulykaraguleves

hozzávalók / 6 adag

2 ek napraforgó olaj

0.5 kg pulykamell

400 g Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó

2 közepes db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 közepes db sárgarépa

2 közepes db fehérrépa

1 közepes db zeller

20 dkg csiperkegomba

270 g tejföl

1.5 l alaplé

1 csokor petrezselyem

1 citromból nyert citromlé

2 teáskanál tárkony

bors ízlés szerint

só ízlés szerint

elkészítés

Olajon lepirítjuk a pulykamellet, amit kockákra vágtunk fel. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntjük a felkockázott hagymát, és a hússal együtt tovább pirítjuk.

Rádobjuk a szeletekre vágott fokhagymát, majd hozzátesszük a sárga- és fehérrépát, zellert, gombát és az apróra vágott petrezselymet is. Ezeket aztán megszórjuk egy teáskanál tárkony fűszerrel, és egy kis ideig pároljuk őket. Majd felöntjük az alaplével, és lefedve, kis lángon körülbelül fél óra alatt puhára főzzük a zöldségeket.

A főzés vége felé beleszórjuk a levesbe a zöldborsót is, aminek igazán rövid idő kell, hogy megfőjön.

Ezután egy kis tálkába öntjük a tejfölt, és a forró levesből hozzászedünk levet, amivel kikeverjük, és beleöntjük majd így a levesbe, és jól elkeverjük. Majd egy citrom levét ráfacsarjuk. Még ízlésünknek megfelelően sózzunk, borsozzunk, aztán lehet is fogyasztani!

Zellerkrémleves levesgyönggyel

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

1 nagy db zeller

1 nagy db vöröshagyma

3 db leveskocka

szerecsendió ízlés szerint

fehér bors ízlés szerint (őrölt)

1 ek margarin

1.5 dl főzőtejszín

só ízlés szerint

1 evőkanál finomliszt

2 l víz

A tálaláshoz

5 dkg levesgyöngy

elkészítés

A hagymát és a zellert apró kockára vágjuk.

A margarint felolvasztjuk, rádobjuk a hagymát, elkezdjük párolni, majd hozzáadjuk a zellert is.

Ha már megpárolódott, megszórjuk a liszttel, összekeverjük, majd felengedjük a vízzel. Hozzáadjuk a fűszereket, puhára főzzük.

Ezután leturmixoljuk, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejszínt, és jól kiforraljuk. Levesgyönggyel tálaljuk.

Számtalan előnye van, ha levest eszünk! Kalóriát spórolhatunk vele, és akár nassolnivalónak is jó.

Szerző: Udvari Fanni

Mi legyen a tányérodon, ha nem szeretnél állandóan fáradt lenni?

Reggel alig bírsz kikászálódni az ágyból, napközben pedig úgy érzed, mintha egy láthatatlan súlyt cipelnél magaddal? Nem biztos, hogy csak több alvásra van szükséged. Könnyen lehet, hogy az étrended az, ami folyamatosan kimerít, még akkor is, ha alapvetően egészségesnek gondolod, amit megeszel.

Szivárványétkezés, a színes táplálkozás titka

Sokszor nagyon egyhangúan étkezünk, nincs benne semmi különös, pedig, ha színt viszünk bele, akkor sokkal több hasznos dologhoz jut a szervezetünk.

A legjobb természetes édesítők

A cukorfogyasztás csökkentése manapság egyre többek számára válik a tudatos életmódváltás részévé. Az egészségtudatos emberek nem szeretnének lemondani az édes ízekről, ugyanakkor keresik azokat a megoldásokat, amelyek nemcsak finomak, de a szervezetükre is kedvező hatással vannak. A természetes édesítők pont ezt kínálják: finom alternatívát a hagyományos kristálycukor helyett, hozzáadott értékekkel.

Vörösbor – Egészség a pohárban

Ha kedveli a vörösbort, jó hírem van: nemcsak az íze miatt érdemes élvezni, hanem az egészsége szempontjából is. Ha mértékkel fogyasztja, a vörösbor valóban a mindennapjai hasznos kiegészítőjévé válhat. Nézze csak, mit adhat Önnek egy pohár vörösbor naponta!

Citromhéj, az egészséges és természetes csodaszer

Mindenki ismeri a citromot, mint gyümölcsöt, a nyarak elengedhetetlen kelléke, pedig nem csak a limonádé miatt érdemes fogyasztani, hanem mert nagyon egészséges, még a héja is.