Menü

Járványbiztos programötletek gyereknapra

Magyarországon úgy látszik már látni a járvány végét, de azért még mindig oda kell figyelni magunkra és a körülöttünk élőkre. A gyereknapi programokra is hatással van mindez, hiszen sok szokásos esemény marad el idén, azonban ez nem jelenti azt, hogy nem lehet jó programot kitalálni!

Bográcsozás, sütögetés

Egyszerű ötlet, de a kicsik és nagyobbak is nagyon élvezik. A közös előkészületek miatt talán még jobban szeretni fogják ezt a programot: készítsétek együtt a nyársat és az ételeket is! Ha pedig a társaság jelent kérdés, hívjatok át szomszédot, barátokat – természetesen elővigyázatosan!

Házépítés kartondobozból

Akár benti, akár kinti program is lehet, ami a gyerekek mellett a szülőknek is vicces játék. Építsetek régi, nem használt kartondobozokból házat, díszítsetek ki és játsszatok egy jót benne!

Kreatív játékok

Szokásos barkácsjátékok egy kis csavarral. A barkács nemcsak szórakoztató, de fejlesztő is a gyerekeknek, ezért érdemes kipróbálni minél többet. Lufidekorálás, üvegfestés, színezés, gyurma, jöhet bármi, ami elüt a hétköznapitól!

Utcabál gyerekeknek

Ha mégis kinti programra vágytok és van lehetőségetek lezárni az utcát (vagy egy részét), tartsatok utcabált! Összehívni a szomszédokat, főleg, ha sok a gyerek, mindenképp jó ötlet, kicsiknek, nagyoknak egyaránt.

Irány az Állatkert!

Május 20-ával újranyitott a Fővárosi Állat- és Növénykert, ahova online jegyelővétellel és a szigorú járványügyi szabályok betartásával lehet belépni. A gyerekeknek szuper program, ami ráadásul nem zárt térben, hanem a szabad levegő alatt van? Fontos tudni, hogy nem a teljes kert nyílik meg, a beltéri állatházak még zárva tartanak, de így sem kell aggódni, látni való lesz bőven! A járványügyi intézkedésekkel kapcsolatban érdemes előre tájékozódni.

Kirándulás a szabadban

A legbiztonságosabb nem-otthoni program egy kirándulás a természetben. A túrát geocaching-játékkal tehetitek izgalmasabbá, amely során geoládák után lehet kutatni az erdőben. A keresés közben pedig közelebbről megcsodálhatjátok az erdő növény- és állatvilágát!

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Tavaszi feltöltődés fontossága

Tavasz közeledtével ébredeznünk kellene pont úgy , mint a természetnek, de előfordul, hogy a tavaszi „kikelet” helyett, sokan bágyadtak, aluszékonyak, sőt sokan fejfájásról, szédülésről panaszkodnak.
Mára, már a tudomány is elismeri, „tavaszi fáradtság” létezik.

Futás kutyával

Egy kutya lefutotta a félmaraton, pedig csak pisilni engedték ki, olvastam a minap egy nem mindennapi cikkben. Félmaratont futókhoz csatlakozott a kutyus, aki becsülettel végig is futotta a távot Kanadában, ráadásul nem is akármilyen helyezést ért el: sikerült az első 10 között beérni, és az előkelő 7. helyen teljesítette a távot. Mire kell figyelni, ha kutyussal futunk, erről lesz szó ma.

Alkohol és sport: rontja a teljesítményt?

Vajon tényleg visszaveti a sport teljesítményünket, ha olykor megiszunk egy kis bort, vagy röviditalt, vagy alkalmanként ennyi belefér és ne fogja negatívan befolyásolni a sportteljesítményt?