Menü

A fényes haj titka

Nemcsak a sampon számít

A hajápoláskor nagyon fontos, hogy milyen minőségű és összetevőkkel rendelkező sampont választunk. Ennél azonban még lényegesebb, hogyan kerül a sampon a hajra és a fejbőrre! A fodrászok titka, hogy rétegesen viszik fel a sampont a hajra és nagyon alaposan átmasszírozzák a fejbőrt, majd leöblítik. Az alapos hajmosás a kezdőlépés a fényes haj eléréséhez. A sampon választásnál több szempontra is érdemes odafigyelni, azontúl, hogy milyen hajtípusnak választunk. Az igénybe vett, festett hajnak a hidratáló és tápláló samponon tesznek jót.

Használj balzsamot!

Sokan letudják a hajmosást a samponozással, de ha a cél az igazán egészséges és fényes haj, akkor nem érdemes itt megállni. Ugyanúgy, mint a samponoknál a balzsamot is a hajtípus alapján kell választani. Egészségesebb és lágyabb lesz tőle a haj!

Természetes alapanyagok

Mint minden szépségápolási alapanyag esetén, itt a legjobb, ha természetes összetevőkből álló terméket választunk.

A halolaj omega-3 zsírsavakban gazdag készítmény. A hidegvízi vagy vadhalászatból származó hal 40%-ban tartalmaz ilyen zsírsavakat. Kapszula formájában is kapható és fogyasztható, mert a hajápolás mellett az egész szervezet hasznosítani tudja.

A hajra törölköző száraz állapotában érdemes felvinni a hajvégekre bőségesen, a hajtőre már kevesebbet érdemes tenni, ezután egyszerűen masszírozzuk be a hajba. Fontos megjegyezni, hogyha a haj zsírosodásra hajlamos, akkor az érintett területre már ne kenjük, csak az hajvégekre.

A halolaj mellett a ricinusolaj is ismert és jól használható termék a hajápolásban. Száraz hajra és bőrre is alkalmazható. A hideg sajtolással készülő olajat emésztési problémák esetén is használják hashajtóként. Az igénybe vett haj sérült és elvékonyodott szálait állítja helyre. Nemcsak újra rugalmassá teszi a hajat, hanem növesztő hatása is van, valamint hajhullás ellen is alkalmazható.

A törölköző száraz hajra kell felkenni az olajat, amit ezután érdemes 30 percig pihentetni zuhanysapka alatt. A félóra elteltével gyengéden mossuk meg samponnal a hajat. A haj olajos tapintása ilyenkor természetes.

A hajápolás és az emésztési problémákon túl a ricinusolaj még a pattanásos bőrre, körmök ápolására, masszásra és a szemkörnyéki ráncok kezelésére is hatásos lehet.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.

Éjszakai agymosás

Még ma sem értjük teljesen, mi történik ilyenkor a szervezetünkben, sőt az sem egészen világos, hogy miért van egyáltalán szükségünk alvásra.