Menü

Az igazi nő titka

Nőies vagy nő?

Ahhoz, hogy valaki nőies legyen, elég pár ruha, némi pipere és egy jól belőtt haj. Nőnek lenni egész más. Ha igazi nő vagy, akkor kócosan, melegítőben is tudsz hódítani. A legfontosabb, hogy elfogadd önmagad. Persze, a tested alakítható, de nem attól leszel jó nő, mert tökéletes vagy. Lehet kicsit széles a csípőd vagy lapos a feneked. A lényeg, hogy te szeresd magadat.

Légy büszke a testedre, a lelkedre! Mind a kettő a te tulajdonod, te ismered a határait és te döntöd el, kinek mennyit adsz belőle.

Nőként a férfi mellett

Az igazi nő nem attól nő, mert férfi van mellette. Te nem hozzá képest vagy nő, ez tőle független. Gondoskodó vagy, mert igazi nőként a véredben van, hogy az légy.

Van némi titok a szemedben, amit ha meglát, rögtön meg akar fejteni. Ha megdicsér, megköszönöd, néha ok nélkül mosolyogsz, ő pedig „ok nélkül” szeret bele a mosolyodba.

Képes vagy neki megteremteni egy olyan helyet, amit otthonnak hívhat és szülni neki valakit, akit gyermekének nevezhet.

Nőnek lenni hatalmat jelent. Nem a férfi felett, hanem magad felett.

Ne félj egyedül lenni

Sok nő fél attól, hogy a szakítás után egyedül kell megállnia a lábán, pedig nem olyan félelmetes, mint amilyennek elsőre tűnik. Inkább menj haza az üres lakásba nyugodtan, mint valakihez feszülten. Tedd a szívedre a kezed, és kérdezd meg magadtól, mikor csináltál utoljára valami olyat, ami csak rólad szólt?

Békülj ki magaddal

Azt, hogy meddig szeretnél egy hosszú kapcsolat után egyedül lenni, csak te tudod eldönteni. Ha úgy érzed, hogy jó kicsit csak magaddal törődni, akkor tégy így. Ameddig nem nyugszik meg a lelked, addig felesleges beleugranod egy új kapcsolatba. Tele leszel félelmekkel és hibát hibára fogsz halmozni. Lazulj el és érezd jól magad! A nőiességed nem a férfiakon múlik, hanem saját magadon.

Jóság

A jóság az együttérzés, az empátia egyvelege. Az a képesség, amikor egy nő akár egy kedves pillantással, akár egy mosollyal is képes egy beteget, egy babát megnyugtatni, és akár a párját is melegséggel eltölteni. Azok a férfiak, akik nem futó kalandot, hanem életük párját keresik, azok számára fontos az együttérzés és a szeretet.

Természetesség és őszinteség

Bármilyen erőltetés, megjátszás visszataszító. A természetesség sokkal vonzóbb és az, ha nőnek nincsenek komplexusai. A férfiak az őszinte nőket kedvelik és nem azokat, akik annak látszanak. Kétségtelen, hogy a természetes és őszinte nők vonzzák a férfiakat. De talán a legfontosabb a minőség – a képesség arra, hogy természetesek maradjunk. Főleg, ha a férfi az igazit keresi.

Háziasság

Sok nő számára ez a kifejezés vörös posztó. Pedig a férfiak értékelik, hogy a nők képesek tisztán tartani a lakást, és ízletes a főztjük. Képesek létrehozni maguk körül egy különleges hangulatot, melegséget amely a férfi számára a béke és a nyugalom ígérete.

A nőiesség nem egy verseny! A nőiesség egy megélés! A létezés egy különleges, formája.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tényleg létezik a középső gyerek szindróma?

Okos elsőszülött vagy elhanyagolt középső esetleg traumatizált legkisebb gyerek? Mit mutatnak a statisztikák a születési sorrendről és a gyermek tulajdonságairól, habitusáról.

Ne éljünk a múlt fogságában

Az elmúlt években folyamatos veszteségélmények és válságok között élünk, erre pedig rárakodnak az egyéni gondok is. A krízisek egyik jellemzője a bizonytalanság. Elengedni valamit, vagy küzdeni érte? Ez a fajta ellentmondásosság meggondolatlannak tűnő, vagy látszólag teljesen érthetetlen, irracionális döntésekhez vezethet, viszont lehetőség is egyúttal. Az alábbi cikkben arra kaphatunk válaszokat, hogy milyen módszereket, gondolatokat vethetünk be az elengedés érdekében.

Az őszinteség fontossága

Előbb önmagunkkal kell őszintének lennünk ahhoz, hogy máshoz is őszinték lehessünk. A legtöbben azonban azt sem ismerjük fel, hogy még saját magunk elől is elrejtjük a gondolatainkat.

Érzelmeink kommunikációja - Az 5 szeretetnyelv

Mindannyian máshogy fogadjuk be a szeretetet, és fejezzük ki azt, amelyre neveltetésünk és személyes hajlamaink nyomán a legfogékonyabbá váltunk. Ezért fordul gyakran elő, hogy szeretetünk kifejezése nem ér célt, mert az üzenet küldője és befogadója nem érti meg egymást. Mi tehát a megoldás, és mit lehet tenni érzelmeink kifejezése érdekében?