Menü

Szeresd (meg) a reggeleket!

Szeretem a reggeleket. Tényleg. Azt a koránkelős, napfelkelte előttit, azt a halkan kávézósat, azt a papucsos, köntösös, pizsamásat. Amikor bármit is csinálok, akár sport, akár munka, akár vasalás, akár olvasás, akár semmi, azt teljes nyugalomban és csendben tehetem. Ezen pedig a karantén sem változtat. Home office ide vagy oda, én ugyanakkor kelek.

Annyi minden bizonytalan, a reggelek állandóak. Az én reggelem fix. Az én hajnali „én időm” maradt és továbbra is szeretem a legjobbat kihozni belőle.

Mi mindent? Ó, mondom!

Kényeztető fürdőszoba-wellnesst. Arcpakolást. Arcradírral meg hajmosással meg minden olyan dologgal, amihez jó egy óra egyedül a fürdőszobában.

Turmixokat. Ezeket mondjuk nem célszerű akkor zümmögtetni, mikor a banda alszik, de bekészíthető a turmixgépbe és amikor reggelihez érkezik a család, csak beindítja valaki és pár perc múlva ott is a friss gyümölcsturmix, banánnal, mézzel, fahéjjal.

Vasalást. Én amúgy nem szeretek vasalni, de ha valamikor nem szeretek, az az, mikor a gyerekek ott hemzsegnek körülöttem és kapkodás az egész. Akkor már inkább nyugiban reggel, amíg alszanak.

Meditációt. Már régóta ki szeretném próbálni a meditációt, régebben volt is ilyesmi relaxációs zeném, meg minden, az elhatározás megvolt, aztán elmaradt, de most lenne rá idő. Jógázni, meditálni, relaxálni. Namaste. Vagy hogy is mondják…

Reggelit! Készíts egy igazi gazdag, tápanyagdús és csábító reggelit! Annak a család biztosan örülne, s az illatokra a gyerekek is hamarabb kiugranának az ágyból, mintha felöltözés és mosakodás lenne az ébresztő utáni első néhány teendő.

Olvasást! Nagyon jó reggel megírni néhány emailt, elolvasni a híreket, vagy folytatni egy jó könyvet egy bögre tea mellett.

Nem véletlenül hagytam a legvégére, nekem a reggel egyet jelent a sporttal. A reggeli kocogás a napfelkeltében, vagy egy kis torna otthon, esetleg egy reggel, amit a konditeremben kezdek, az az egész napomat megkoronázza, arról nem is beszélve, hogy nem kell azon gondolkodnom, mikor férjen bele a napomba az edzés.

Bármit is válassz reggeli én-időnek, a lényeg, hogy csupa kellemes, kényeztető, dolgokkal töltsd meg! Persze dönthetsz úgy, hogy nem kelsz korábban, tovább alszol, mert az is éppoly kellemes és kényeztető, viszont akkor lemaradsz olyan élményekről és érzésekről, amit semelyik más napszakban nem kapsz meg.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.