Menü

Húsvéti dekoráció, amit gyerekekkel készíthetünk

Bár a húsvéti rokonlátogatás a hagyományos személyes formájában sajnos a járványhelyzet miatt idén nem kivitelezhető, vagy legalábbis nem tanácsos, ettől függetlenül a húsvéti hangulatot, húsvéti dekorációkat elkészíthetjük. A közös móka ráadásul hasznos időtöltés is unatkozó gyermekeinkkel.

Mivel most amúgy sem tudunk a boltokban dekorációt vásárolni, így kapóra jön a lehetőség, otthon, magunk készíteni. A tojásfestésről már írtunk bővebben, most a dekorációk készítése a feladat. Nagyon ötletesek a színes lufik, melyeket most elő lehet venni, s ki lehet tenni a lakás különböző pontjaiba.

Húsvéti ajtódíszeket is alkothatunk, ehhez mindössze egy koszorúalap szükséges, amit kidekorálhatunk húsvéti díszekkel. Ragasztópisztollyal, húsvéti elemekkel, szalagokkal pompás díszt tehetünk a bejárati ajtóra.

Hagyományos ünnepi asztaldíszünk a tojásfa, vagy a különböző technikákkal színesre festett tojásokkal tele kosár. Ha nem akarunk sokat bajlódni a tojásfával, akkor csak fogjunk néhány faágat vagy barkát, és lógassunk rájuk színes, kifújt tojásokat.

Modern megoldás egyszerű fahasábból nyuszit készíteni és a bejárati ajtó elé állítani, de egy nyuszifüzér is mutatós színes papírokból.

Vázákat is festhetünk, hiszen mindig akar egy-két használaton kívüli üveg, vagy váza, aminek új külsőt kölcsönözhetünk.

A húsvéti asztalt is ünnepi díszbe öltöztethetjük egy mutatós húsvéti asztali futó elkészítésével, vagy feldobhatjuk a terítéket törött és színesre festett üres tojáshéjjal, melyekbe kis figurákat, vagy édességet rejthetünk.

Sok helyen egy hatalmas csokor tulipán a legegyszerűbb és leghangulatosabb látványosság az asztalon, vagy rusztikus, vagy vintage stílusú húsvéti dekoráció is szemet gyönyörködtető.

Az otthon készíthető húsvéti díszekben az a legjobb, hogy nem kell hobbiboltokból drága kellékeket vásárolni, hanem az otthon is fellelhető ágakból, tojástartóból, üvegekből, virágokból, festékekből is készülhetnek csodás dekorációk, az alkotásoknak csak a képzelet szab határt, s ráadásul ebben a tevékenységbe bizony a legmorcosabb, unatkozó gyermekek is örömmel részt vesznek.

A jó főnök tulajdonságai

A főnöki titulust nem adják ingyen, és a vezetői rang sem csöppen csak úgy az ölbe. Ahhoz pedig, hogy valaki kiváló vezető legyen, elengedhetetlen a kollégáival ápolt jó kapcsolat, ami egyben a vállalat fejlődésének kulcsa is.

A komposztálás titkai

Környezettudatos és hasznos. Így kezdj komposztálni!

Maradéktalanul

Magyarországon közel 2 millió tonna ételt dobunk szemétbe évente, otthonainkban ennyi végzi a kukában. Hatalmas pazarlás ez, mely ellen civil szervezetek is tiltakoznak.

Hirtelen a magad lábára állni

Krízishelyzetek mindig adódnak. Ezekkel vagy megbirkózunk egyedül, vagy magunk előtt tornyosítunk egy jó adag problémát, amiben aztán rendszeresen megakadunk. Az egyik nehézséget az okozza, amikor az ember hirtelen egyedül lesz, vagy anyagi vagy érzelmi szempontból a maga útját kell járnia, noha addig ez nem fordult elő. Ezzel megbirkózni nem egyszerű

Hogy gyorsabban múljon el a szúnyogcsípés

Abban talán mindannyian egyetértünk, hogy a nyár legkellemetlenebb velejárója a szemtelen szúnyogok inváziója, a rovarokat pedig olykor sajnos a szúnyogriasztó szerek sem tartják távol. Mivel csökkenthetjük a kellemetlen tüneteket?