Menü

Csináld magad – vagy inkább mégse

Aki csak teheti és elővigyázatos, az betartja a #maradjotthon felhívást, ez viszont kialakít egy csomó új otthoni élethelyzetet, ám sok-sok mindent nem lehet online megoldani. Gondolok itt a műkörömépítésre, kozmetikai kezelésekre, fodrászati tevékenységekre.

A neten egy lány csak amolyan „nap csókolta” barnított hatást szeretett volna elérni az arcbarnítóval, de a fotói alapján rendesen túltolta, mintha egy pirosra sült grillcsirkét vennék ki a sütőből.

Egy szépen formázott szemöldök csodás keretet ad az arcnak és szépen kiemeli a szemet is, amennyiben viszont nem értünk hozzá, bízzuk kozmetikusra és ne kezdjük el otthon festegetni, vagy amatőr kontároknál tetováltatni, hajat hosszabbíttatni. Ezeket pláne ne.

A profi smink egyik alapja a finom porpúderek, színek, anyagok, textúrák alapos és részletes eldolgozása, aminek köszönhetően egységes és friss lesz az arcszín, azonban a kevesebb néha több elvet tartsuk szem előtt, s ne nézzünk ki úgy, mint akire ráborult egy fél flakon - sok árnyalattal a bőrtől eltérő - hintőpor.

A hajfestés is az a tevékenység, amit jobb a szakemberekre bízni. Egy laza színező felvitele nem hiszem, hogy olyan veszélyes, de mondjuk a fekete hajból holnapra szőkét ne otthoni hajfestéssel próbáljunk meg kivitelezni és pláne nem egyik napról a másikra, mert rémisztő lehet a végeredmény.

Az agyonnapoztatott bőr sem szép, s rendkívül veszélyes is, így aki teheti, hogy erkélyre, teraszra, udvarra kifeküdjön napozni a házi karantén ideje alatt, nos mindezt mértékkel tegye. Nagyon kellemes dolog élvezni a jó időt és a D vitaminra is szükség van, de a bőrt tilos kitenni erős UV sugárzásnak, mértéktelen napfürdőnek. A napozás is mértékkel ajánlott, s megfelelő fényvédőszerek használata mellett.

Műszempillát se próbáljunk meg otthon felragasztani, sem hennával tetoválni, vagy bármi olyat, amihez nem értünk, a sort pedig nem is merem folytatni, nehogy bárkinek ötletet adjak arra, mit nem kellene kipróbálni. Inkább azt tanácsolom, várjuk meg, míg visszaáll az élet a rendes kerékvágásba és keressük fel a profikat. Viszont az a jó, hogy amíg begyógyul/elmúlik/lekopik, legalább otthon senki se látja.

Martinka Dia

A világjárvány árnyékában sem nagyon halasztanák tovább a sport világversenyeket

Európában erősen növekszik a koronavírusban fertőzöttek és sajnos az elhunytak száma is, ám a nemzetközi szövetségek mégiscsak megrendezik aktuális világversenyeiket, még ha olykor csúsztatva is. Pedig jelen pillanatban egyértelműnek tűnik, bárki bármikor elkaphatja a fertőzést, ami veszélyes a többiekre nézve, és semmiképpen sem fog valós képet mutatni az erőviszonyokról

Egészségmegőrzés távoktatás alatt

A vírus megelőzésének őszi szakaszában ismét elérkezett az az idő, amikor a világ államai korlátozásokat vezettek be. Ezek nagyban befolyásolják mindennapi életünket, ezáltal a mindennapi rutinunkra is rányomják a bélyegét.

Egy nap cigaretta nélkül

Nemzetközi kezdeményezésre minden év novemberének harmadik csütörtöke a „Ne gyújts rá!” világnap, amelynek célja, hogy rávegye a dohányzókat – legyen az hagyományos cigaretta, e-cigaretta vagy a napjainkban oly divatos hevített dohánytermék-használó –, hogy egy teljes napig ne gyújtsanak rá!

Mitől ilyen népszerű a TikTok?

Bizonyára már sokan hallottak az új népszerű közösségi média applikációról, a TikTokról, amit már több mint egy milliárd ember töltött le. A kínai alkalmazás már 2016 óta létezik, de számunkra csak most vált igazán ismertté, de ennek ellenére is szárnyal. Mi lehet a siker titka?

Egyszerű őszi díszek

Indulj egy sétára, keress szép leveleket és terméseket és készíts belőlük csodaszép díszeket, pillanatok alatt!