Menü

Ne őrülj meg otthon

Olvastam egy cikket arról, hogyan ne csavarodjak be az otthonlétben, de rajtam szerintem semmi nem segít. Szakképző iskola online oktatását próbálom megoldani egyik napról a másikra úgy, hogy közben a saját kisiskolás gyermekem is itthonról nyomja az ipart, digitális tanítás és tanulás meg én eddig 1:0. Ja és van egy ovisom is!

Nyilván nem is tehetünk most mást, mint nyugalmunkat valamennyire megőrizve óvjuk magunk és szeretteink egészségét, betartjuk a szabályokat, dolgozunk otthonról, azonban engem aggaszt a digitális oktatás, hiszen nem volt időnk felkészülni rá, ahogy arra sem, hogy miközben itthonról próbálok tanítani tanárként, a gyerekemmel is tanulnom kell, kellene-szülőként, így kettő az egyben.

Ja és akkor egy ovis is itt unatkozik cseppet nyugtalan köreinkben, aki meg játszani szeretne.

A maradj otthon és legyél a szeretteiddel az sajnos ott bukik meg, hogy lavírozok a home office és a home tanulás között a gyerekkel, a házimunka már rég várakozik, a főzés is kimerül az egyszerűnél is még egyszerűbb kajákban. A becsavarodást megelőzendő a házirend. Én is elkészítettem itthon, hogy a napok ne legyenek céltalanok, belefér a lecke, az evés, a kintlét az udvaron, egy kis sport, játék, tanulás és sok itthoni munka.

A napi rutin meg kell, hogy legyen, úgy nem borul fel az élet, nem lehet szétcsúszni, ezt a luxust nem engedhetjük meg magunknak. Most nem! Felöltözés, tisztálkodás, reggeli, lecke, olvasás és satöbbi, minden megy a maga útján, muszáj. Apropó olvasás! Ne a közösségi oldalakról tájékozódjunk, nem feltétlen a legmegbízhatóbb hírforrások, inkább pánikkeltés megy, vagy elbagatellizálás, oké fontos a humor, de lesz idő, amikor nem lesz őszinte a mosolyunk.

A sport sokat segít, egy kis séta a környéken, a ház körül, egy kis torna otthon, szobabicaj, szerencsésebbeknek futópad, s máris elviselhetőbb az itthoni lét.

Nagyon sok alakformáló gyakorlat végezhető otthon, akár eszköz nélkül, s most a világhálón számos edző díjtalanul teszi közzé otthon végezhető edzéseit. Köszönjük nekik.

A guggolás kiváló comb és popsi formáló gyakorlat, ahogy a plank is, mely nagyon jó a hasra, törzsre, a fekvőtámasz pedig segít definiált felsőtestet kialakítani, de haspréseket is végezhetünk.

Az online kereskedelem virágzik az otthonlét alatt, így neten is tudunk vásárolni, anélkül, hogy kimozdulnánk.

Az otthoni kényszer kiváló lehetőség önmagunk fejlesztésére, nyelvtanulásra, szókincsfejlesztésre, vagy egyszerűen csak arra, hogy több időt töltsünk a szeretteinkkel. A rég porosodó társasjátékok ideig-óráig lekötik a családot, de olvasni is jó dolog, most meg lehet barátkozni az olvasás szeretetével.

Sorozatokat is megnézhetsz, úgyis el vagy maradva egy csomó résszel a Jóbarátokból, most legalább pótolhatod, illetve a konyhai alapanyagokból, fagyasztóban kallódó élelmiszerekből kísérletezni lehet új fogásokat.

Az otthonlétet fel lehet fogni egy kényszernek, bezártságnak, negatív eseménynek, állapotnak, azonban pozitívnak is, itt is csak a hozzáállás dönti el, hogy nyertesei, vagy áldozatai vagyunk a kialakult helyzetnek. Egy biztos, azzal nem veszít az ember, ha optimistább kicsit!

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?

Az almaecet sokoldalú felhasználása és előnyei

Az almaecet egy sokoldalú csodaszer. Amellett, hogy a konyhákban évek óta hódít a viszonylag olcsó áron kapható ecet, a fogyókúrázók körében is népszerű. Azonban milyen jótékony és pozitív hatásai vannak annak, ha minden nap belecsempészed az ételeidbe, vagy vízzel hígítva, mézzel édesítve, iszol néhány kortyot belőle?

Klímakarbantartás: miért fontos?

A hirtelen beköszönő nyárias meleg lassan aktuálissá teszi a klímahasználatot, s ekkor különösen ajánlott otthonunk, autónk fertőtlenítése, hiszen a klímarendszerben számos kórokozó megtelepszik. A klíma karbantartása több okból is fontos, ám a menete bonyolultabb, minthogy azt házilag is teljeskörűen el lehessen végezni.

Hogyan segíthetnek a kék színű ásványok?

A kék szín, a vízenergia színe. A víz pedig a tudást, az érzelmeket, az emberi kapcsolatot és az emberek közötti kommunikáció eleme. A kék szín a tudás, a nyugalom, a béke, az érzelmek és tudásvágy szimbóluma is.