Menü

Legfinomabb csokis édességek egészségesen

Én személy szerint mindent imádok, ami csokis. Persze nehéz ezt úgy megoldani, hogy a kalóriák ne lóduljanak az egekig, de azért nem lehetetlen. Egyszerű trükk, ha a csoki helyett natúr kakaóport használunk – és ez nem is olyan nagy turpisság, hiszen a csoki is kakaóból van.

Kókuszgolyó

hozzávalók / 6 adag

100 g kókuszreszelék

2 db alma

100 g zabpehely (apró szemű)

fahéj ízlés szerint (őrölt)

3 ml folyékony édesítőszer (ízlés szerint)

2 kk cukrozatlan kakaópor

elkészítés

Hámozzuk meg és reszeljük le az almákat nagy lyukú reszelőn.

Egy nagy tálban gyúrjuk össze a zabpelyhet, kókuszreszelék 2/3 -ét, kakaóport, fahéjat, a porrá zúzott édesítőszert és az almát.

Fedjük le a tálat, rakjuk 1 éjszakára hűtőszekrénybe.

Nedves kézzel formáljunk dió nagyságú golyókat.

Hempergessük meg a megmaradt kókuszreszelékben.

Mennyei nyers csokoládétorta

hozzávalók / 12 adag

2 közepes db érett avokádó

70 g cukrozatlan kakaópor

50 g kókuszolaj

1 db vanília

70 g mag nélküli datolya

10 dkg mandulaliszt

0.5 teáskanál tengeri só

elkészítés

A datolyát áztassuk vízbe, így könnyebb dolgozni vele. Ezután pépesítsük, és keverjük össze a mandulaliszttel, kevés sóval, míg össze nem áll.

Kb. 20 cm-es kerek kapcsos tortaformát béleljük ki folpackkal, és a tortalap masszát az aljára egyengetjük, nyomogatjuk.

Ezután az avokádó húsát kikaparjuk, mixerbe rakjuk, hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét és a többi alapanyagot, majd krémesre mixereljük.

Ezután kanalazzuk a csokikrémet az alapra, egyengessük el, villával csíkosra dekoráljuk, majd rakjuk 1-2 órára a mélyhűtőbe.

Diétás csokis túrókrémes süti

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

3 db tojás

14 ek zabkorpa

10 ek víz

1 kávéskanál szalalkáli

1 késhegynyi stevia por (ízlés szerint bármilyen édesítőszer)

2 ek cukrozatlan kakaópor

5 ml vaníliaaroma

4 csepp napraforgó olaj

A krémhez

1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)

4 dl tej

25 dkg sovány túró

1 citromból nyert citromhéj (reszelve)

4 ek kókuszreszelék

10 ml folyékony édesítőszer

A mázhoz

2 ek cukrozatlan kakaópor

10 ml folyékony édesítőszer

4 ek víz

1 ek margarin

elkészítés

A piskótába való alapanyagokat, kivéve a tojásfehérjét, mind egy nagy tálba helyezzük, és alaposan összekeverjük őket.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk. Ezt egy vékonyan kiolajozott tepsibe vagy tortaformába öntjük, és megsütjük.

Ez idő alatt a krémet elkészítjük. A vaníliapudingot megfőzzük a tejjel és az édesítőszerrel. A túrót a kókuszreszelékkel és a citromhéjával összedolgozzuk, majd az elkészült pudingot is hozzáadjuk.

A máz tulajdonképpen lehetne csak natúr kakaópor, de szerintem így még finomabb! Minden hozzávalót egy edénybe helyezünk,és vízfürdő felett folytonos kevergetés mellett csomómentes mázzá főzzük.

A picit kihűlt piskótára helyezzük a krémet, majd a tetejére öntjük a csokimázat, és a hűtőbe rakjuk legalább egy órára.

Irány a konyha, lépjük meg finomságokkal az egész családot.

Szerző: Udvari Fanni

Mi legyen a tányérodon, ha nem szeretnél állandóan fáradt lenni?

Reggel alig bírsz kikászálódni az ágyból, napközben pedig úgy érzed, mintha egy láthatatlan súlyt cipelnél magaddal? Nem biztos, hogy csak több alvásra van szükséged. Könnyen lehet, hogy az étrended az, ami folyamatosan kimerít, még akkor is, ha alapvetően egészségesnek gondolod, amit megeszel.

Szivárványétkezés, a színes táplálkozás titka

Sokszor nagyon egyhangúan étkezünk, nincs benne semmi különös, pedig, ha színt viszünk bele, akkor sokkal több hasznos dologhoz jut a szervezetünk.

A legjobb természetes édesítők

A cukorfogyasztás csökkentése manapság egyre többek számára válik a tudatos életmódváltás részévé. Az egészségtudatos emberek nem szeretnének lemondani az édes ízekről, ugyanakkor keresik azokat a megoldásokat, amelyek nemcsak finomak, de a szervezetükre is kedvező hatással vannak. A természetes édesítők pont ezt kínálják: finom alternatívát a hagyományos kristálycukor helyett, hozzáadott értékekkel.

Vörösbor – Egészség a pohárban

Ha kedveli a vörösbort, jó hírem van: nemcsak az íze miatt érdemes élvezni, hanem az egészsége szempontjából is. Ha mértékkel fogyasztja, a vörösbor valóban a mindennapjai hasznos kiegészítőjévé válhat. Nézze csak, mit adhat Önnek egy pohár vörösbor naponta!

Citromhéj, az egészséges és természetes csodaszer

Mindenki ismeri a citromot, mint gyümölcsöt, a nyarak elengedhetetlen kelléke, pedig nem csak a limonádé miatt érdemes fogyasztani, hanem mert nagyon egészséges, még a héja is.