Menü

A spirituális emberek főbb jellemzői

Ha valaki elindul a spiritualitás útján számos dolog változik meg az életében, újabb szemléletekre tesz szert, nyitottabb lesz és megnyílik előtte a világ. Ismerik a megbocsátás erejét: egyszerű lecke, mégis sokan nem gyakoroljuk, pedig sokkal mélyebb értelme van, mint azt az emberek többsége gondolná. Különösen fontos azon személyek számára, akik a múltban tapasztalt negatív élményekhez, negatív energiákhoz kötődnek. A megbocsátás hiánya elvág minket az egyetemes energiaforrástól. A negatív energiák elraktározása energetikai zavart eredményez, ami később fizikai szimptómákat, betegségeket eredményezhet – állítja a kínai gyógyászat.

A legapróbb életet is értékelik: a buddhisták szerint az élet a legapróbb teremtményektől kezdve a legnagyobbakig, mindegyikben jelen van. Ezzel együtt ennek az életfelfogásnak a magunkévá tétele nem feltételezi a vegán életmódot. E kapcsán számos aspektus megemlíthető lenne, ám a legfontosabb, hogy aki így gondolkodik, az sokkal jobban értékeli az élet valamennyi megnyilvánulását. Az amerikai indiánok például mindig hálát adtak az állatnak, akit feláldoztak, de a keresztény kultúrkörben az étkezések előtt és utáni imáknak is ez a létjogosultsága.

A pillanatnak élnek

Ha a párod nem morfondírozik örökösen a jövőn, a nyugdíj kérdésén vagy, hogy mi lesz veletek 10 év múlva, akkor egyszerűen szilárdan a jelenben él. Csak a pillanat számít, hogy most veled van és boldogok lesztek. Nem stresszeli magát még meg nem történt dolgokon, ő a jeleneteket akarja megváltoztatni és megélni.

Szeret némán a szemedbe nézni

Nem csak jókat tudtok beszélgetni, de hallgatni is. Csak feküdni egymás mellett vagy ülni a kávézóban némán. Olyankor látod és érzed, hogy elmerül a tekintetedben, bebarangolja a lelkedet. Olyan típus, aki testestől-lelkestől meg akar ismerni téged.

Kialakul egy magas szintű empátia, ami az egység-élmény előszobája

Ezen a ponton az ember képes érzékennyé válik a körülötte zajló eseményekre és annak szereplőire. A jelenben él, figyelmét tartósan ott is tudja tartani: nem a múlt szarában turká,l és nem aggódik a jövője miatt. Egyszerűen csak a mostban létezik. Ezáltal képes észrevenni, hogy a világ egy összetett szintje a létnek, és minden mindennel összefügg. Szeretettel fordul embertársai és az állatok felé, a természet tisztelete is előtérbe kerül. Hiszen megérti, hogy mindennek lelke van, és minden él körülötte.

Szüksége van az én-időre, nem magányként éli azt meg

A felébredt ember számára elengedhetetlen az én-idő fontossága, hiszen ekkor képes leginkább elmélyülni az adott problémában, annak megértésében, megélésében és a válasz vagy a megoldás mielőbbi és legegyszerűbb megtalálásában. Az alvó ember szemet huny a történések felett és csak sodródik, hiszen úgy is lesz valahogy. Ez a mentalitás azonban elfojtásokhoz vezet, ami akár a rákos megbetegedések melegágya is lehet. A felébredt ember épp ezért nem dugja homokba a fejét, hanem szembenéz saját magával megy tovább a saját tempójában, a saját útján. Mindezt azonban kizárólag önmagában fedezheti fel, kívülről még sosem érkezett megoldás: ehhez a befelé figyelés elengedhetetlen.

A csillagokra néznek: lenyűgöz bennünket az, ami sokkal nagyobb, hatalmasabb, misztikusabb nálunk, a teremtés csodái, a csillagok. Amikor egy nyári éjszakán a szabad ég alatt fekszünk és a csillagokat bámuljuk, akkor tiszteletet és nagyrabecsülést érzünk. Amikor így találjuk meg a csendet, az univerzum nagyszerűségében, azt jelenti, hogy a belső spiritualitásunk a legmagasabb fokon ég.

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

Gyors és egyszerű gyógymód orrdugulás ellen

Légzési nehézségek, nyomásérzés, orrfájdalom – igen, ez mindenképp eldugult orrnak tűnik! De ne aggódj, azért vagyunk itt, hogy segítsünk. Függetlenül attól, hogy allergiától vagy megfázástól szenvedsz, az orrdugulás nem egy kellemes tapasztalat. Megosztunk hát veled gyors és egyszerű házi praktikát, illetve néhány tippet bedugult orr ellen.

A vércukormérés fontossága

Miért és mikor kell megmérni a vércukrot? A cukorbetegek többségének állapota diétával, illetve gyógyszeres kezelés és diéta együttes alkalmazásával egyensúlyban tartható, de az inzulinos kezelésre szoruló betegek nagy részének szükséges a rendszeres vércukormérés.

Lázcsillapítás természetesen

Míg korábban azt tartották, hogy lázcsillapításra csak 38 fok feletti testhőmérsékletnél van szükség, ma már az az általánosan elfogadott, hogy nem a testhő magassága a lényeg, hanem az, hogy hogyan viseli a beteg a lázat. A lázcsillapítás tehát tulajdonképpen a közérzet javítására szolgál. Ha nem szeretnél gyógyszert bevenni, mutatjuk, milyen természetes módszerekkel csillapíthatod a lázad.

Lumbágó kezelése, tünetei és kialakulásának okai

Aligha van olyan ember, aki életében sohasem találkozott a kínzó, deréktáji fájdalommal - legalább rokonai körében. Gyakorisága az életkor előrehaladtával általában fokozódik. A 30-60 évesek között előfordulási gyakorisága mindkét nemnél 60-80 százalék körül van.