Menü

Kínos karácsonyi ajándékok

Előfordul, hogy nem a megfelelő ajándékot kapjuk, vagy épp mi nem találjuk el a legjobb meglepetést. Én fakadtam már sírva gyerekként, mikor anyutól egy - szerinte – nagyon divatos sapkát kaptam karácsonyra, én meg végig zokogtam a szentestét. Persze volt, hogy én nyúltam mellé és vettem a férjemnek multifunkciós barkács-szemüveget, beépített nagyítókkal, fejlámpával, de a meglepetése hálálkodás helyett röhögésbe fulladt. (amúgy meg nem is volt olcsó)

Bármennyire is az örömszerzés szándéka vezet, bizony vannak olyan ajándékok, amiket nem jól választunk meg. Ha nem szeretnél melléfogni az ajándék kiválasztásával, akkor érdemes a következő meglepetés ötleteket inkább másra cserélned.

Például a zokni, sapka, sál. Kicsit uncsi, kicsit túl színes, kicsit nem jó a méret, kicsit más a stílus. Ezek azok a darabok, amiket az embernek jobb magának kiválasztani. Valószínűleg csak jól ismert családtagnak, vagy barátnak érdemes ilyennel előrukkolni, különben egy kedves köszönöm után a szekrény alján végzi.

Kondibérlet. Ez megint körültekintést igényel, én speciel örülnék neki, de lehet, hogy más sértésnek venné, bántó célzásnak, gúnyos megjegyzésnek. Gondoljuk végig ezt a fitnesz bérlet dolgot. Hátha mégsem annyira zseniális ötlet, mint elsőre tűnt.

A ránctalanító krém ugyancsak hasonló célzásnak vehető és a dekorkozmetikum sem jó ötlet, ugyanis aki használ ilyesmit, megvan a bevált márkája, típusa. Ha már veszünk valamit, olyat válasszunk, ami hasznos lenne.

Egy üveg bor jó ajándéknak tűnhet, de sokszor vettem olyannak, aki közölte, hogy nem iszik, vagy nem szereti a bort, mert „sörös” és hasonlók. Ekkor nem éreztem olyan jó dobásnak ezt a meglepit. Nem jött be.

A konyhai eszköznél már csak a ronda karácsonyi pulóver rosszabb. A nőknek nem a legjobb ajándék egy új mixer, köszi, de ennél kreatívabbak legyetek kedves szeretteink!

A pulcsi pedig esetleg a ronda karácsonyi pulcsis futóversenyre - merthogy van ilyen - megfelelő öltözék, máskülönben felesleges pénzkiadás volt.

Olyan holmikra is kár költenünk, amit a használója fényévenként venne ki a dobozából. A csokifondü és a vajmelegítő berendezés sem épp a rohanós reggelek hasznos használati tárgyai közé tartoznak. Sose kerülnek ki a dobozból.

Porfogók. Általános kütyük. Sosem mennek ki az ajándékozási divatból. Ebben az a legkínosabb, hogy a legközelebbi találkozáskor az ajándékozó fél bizonyára keresni fogja a tőle kapott dekor kütyüt. Pedig addigra már tovább ajándékoztuk, elkevertük, vagy eltörtük.

Ugye, hogy nem is olyan könnyű a megfelelő karácsonyi ajándék kiválasztása? Sok mindentől függ, ám egy kis odafigyeléssel meg lehet találni a találó és tökéletes, praktikus, személyes és kedves ünnepi meglepetést. Egyébként meg nem az a fontos mi van a fa alatt, hanem, hogy kik vannak a fa körül. Kellemes ünnepeket kívánok!

Metamorf masszázs, a testi-lelki felfrissülés

Zöldségeinket megannyi módon fogyaszthatjuk, minél színesebb a tál, annál finomabb és egészségesebb, de ne feledkezzünk meg arról, hogy egyes zöldségek levelei is zamatosak, vitamindúsak és ezerféleképpen felhasználhatóak. Nézzük, mik ezek!

Kreatív szépségápolás házilag

Szereted a bőrödet kényeztetni kicsit, de túl drágának, vagy esetleg természetellenesnek érzed a drogériában kapható termékeket? Semmi probléma, hiszen ezeket a szépségápolási termékeket elkészítheted otthon is, ehhez hoztam nektek néhány ötletet ebben a cikkben!

Miért jógázzunk rendszeresen? Mit takar a nevető jóga?

A “jóga” szó a szanksztrit “Yuj” szóból származik, ami hozzáadást, egyesülést jelent. Energia, erő és szépség hozzáadása a szellemhez, testhez és lélekhez. A jóga valódi értelme nem más, mint az elme lecsendesítése a nyugalom és az önmegvalósítás eléréséhez.

Növények, melyek elűzik a kullancsokat

Egyre több embert fertőz meg a kullancs terjesztette halálos kór hazánkban. Tavaly az év első felében még jóval kevesebb esetet regisztráltak. A Lyme-kórt, amelyet egyes kullancsfajok terjesztenek, egyre több embernél mutatták ki hazánkban.

Fiókát találtam! – Mikor mentsünk, mikor ne?

Áprilistól augusztusig tart a fiókaszezon, ilyenkor rengeteg bejelentést kapnak a madármentők a segítségre szoruló madarakról. A legtöbbjük nem árvult el, ezért a legnagyobb segítség számukra az, ha nem fogjuk be, ha pedig már megtettük, a megtalálás helyén mielőbb elengedjük őket!