Menü

Kreatív ajándékötletek halogatóknak

Ajándékozz élményt

A rohanó világunkban az időnek egyre nagyobb értéke van, a minőségi időnek pedig sokszorosa. Időt, odafigyelést és törődést ajándékozni nemcsak az ajándékozottnak, hanem neked is felejthetetlen élmény lehet!

Ide bármi belefér, „kuponok” közös kávézásokra, főzésre, beszélgetésre. Vagy ajándékozhatsz egy utazást, színházat vagy koncertet. A fontos, hogy mindketten ott legyetek és minőségben töltsétek el az odaszánt időt.

Öko-ötletek

Egyre többen figyelnek már a környezettudatosságra, használnak kevesebb műanyagot és gyűjtik szelektíven a szemetet. Azoknak, akik igazán elszántak, nagyon jó ajándék lehet például egy öko-apróságokkal teli doboz, amiben fémszívószál, bambuszfogkefe vagy éppen méhviaszkendő van.

Kézzel készített ajándékok

Szerintem az érzéseinket igazán ezek az ajándékok tudják kifejezni, amikor időt, energiát nem kímélve találjuk ki és készítjük el a megfelelő ajándékot. Ez lehet egy tál különleges sütemény, lekvár, vagy bármilyen finomság.

Hogyha nem szeretnél édességet ajándékozni, akkor egy kézzel készített gyertya is tökéletes ajándék lehet. Igaz ez nem egy gyorsan elkészíthető ajándék, de annál szebb lehet!

Elsőlépésként viaszt kell olvasztani. A viasz lehet többféle, fehér vagy színes, de az otthoni, régi gyertyákat is felhasználhatóak. Mivel a forráspontja 60 fok körül van, nem lehet közvetlenül melegíteni. A viaszforgácsot érdemes előbb a nejlonzacskóba tenni, majd azt egy kisebb edénybe helyezni és ezt egy nagyobb edény vízben melegíteni. Forralni nem szükséges, olvadásig elég melegíteni. Ha illatos gyertyát szeretnél készíteni, itt lehet belekeverni a különböző illatokat.

Az olvasztáshoz pedig egy edény és egy nejlonzacskó kell.

A kanócválasztásnál fontos, hogy fémalapú legyen, mert ezzel a legegyszerűbb a gyertyaöntése, a megtartásához pedig egy csipeszre is szükség lesz.

Amikor megolvadt a viasz következhet a kanóc felhelyezése. Tedd a fémaljas kanóc alsó részét a forma aljára és a tetejét fogd meg egy csipesszel. A megolvadt viaszt egyszerűen töltsd bele az edénybe, ezalatt végig tartsd a kanócot.

A gyertya megformálásához régi edényeket is lehet használni, vagy kreatív hobbiboltokban gyertyaformákat is lehet kapni. Ha otthon keresgélnél formák után, hőálló poharak vagy üreg konzervdobozok is tökéletesek. Ha a formát a gyertya tartójának is szánod, érdemes üvegpohárba kiönteni. Itt lehet a színekkel variálni, ha több színrétegű gyertyát szeretnél, várj addig amíg az egyes viaszrétegek kicsit megdermednek, így nem keverednek össze. A száradás ideje függ a gyertya méretétől. Az üvegformában készült gyertyákat elegendő kicsit az asztalhoz ütni, ha megszáradtak és a gyertya ki is csúszik belőle. A díszítést már az elkészítés előtt is elkezdheted, például, hogy a viaszt magad színezed be, így egyedi színű gyertyát készíthetsz. Miután megszáradt a gyertya festeni, rajzolni is lehet rá gyertyafestő tollal. A dekoráció viaszcsíkokból, gyöngyökből is állhat.

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

Az almaecet sokoldalú felhasználása és előnyei

Az almaecet egy sokoldalú csodaszer. Amellett, hogy a konyhákban évek óta hódít a viszonylag olcsó áron kapható ecet, a fogyókúrázók körében is népszerű. Azonban milyen jótékony és pozitív hatásai vannak annak, ha minden nap belecsempészed az ételeidbe, vagy vízzel hígítva, mézzel édesítve, iszol néhány kortyot belőle?

Klímakarbantartás: miért fontos?

A hirtelen beköszönő nyárias meleg lassan aktuálissá teszi a klímahasználatot, s ekkor különösen ajánlott otthonunk, autónk fertőtlenítése, hiszen a klímarendszerben számos kórokozó megtelepszik. A klíma karbantartása több okból is fontos, ám a menete bonyolultabb, minthogy azt házilag is teljeskörűen el lehessen végezni.

Hogyan segíthetnek a kék színű ásványok?

A kék szín, a vízenergia színe. A víz pedig a tudást, az érzelmeket, az emberi kapcsolatot és az emberek közötti kommunikáció eleme. A kék szín a tudás, a nyugalom, a béke, az érzelmek és tudásvágy szimbóluma is.