Menü

Jelek, hogy megcsal a párod

Attól, hogy észrevettél néhány különös dolgot a kedveseden, még nem jelenti azt, hogy biztosan megcsal. Azt viszont kétségtelenül érzi az ember, ha valami nincs rendben a kapcsolatában, és ha az utóbbi időben ez veled is így volt, akkor érdemes egy kicsit közelebbről megfigyelni a párod.

Furcsaságok a telefonnal

Elvonul, amikor hívják vagy idegessé válik, ha utána viszed a mobilját? Esetleg mostanában egy olyan haverja neve tűnik fel a képernyőn, akiről szinte soha nem is hallasz? Tudod, hogy bárkit bárhogyan el lehet nevezni Messengeren, Viberen vagy bárhol…

Állandó kimaradás

Régen is eljárt haverozni/ barátnőzni, de mostanában sűrűbbek az ilyen kimenők. Ráadásul, ha megkérdezed, milyen volt a program, inkább csak nagyokat hallgat vagy egy-két szóban összefoglalja.

Drasztikusan megváltozik a hozzád való viszonya

Kritikussá vált veled szemben? Nem veszekszik, de folyamatosan piszkál? Például az evési szokásaidat, vagy az intelligenciádat? Nos, ahogy hangosan ócsárol téged, jobban tud arra összpontosítani, hogy mit nem szeret benned. Te megőrülsz, neki viszont megnyugvást hoz, hisz így igazolja saját maga felé, hogy jogos a félrelépése, és még a bűntudata is csökken!

A zsigereidben érzed a kamut

Ha úgy érzed, hogy furcsán viselkedik, rejteget valamit, vagy valaki mással van? Ne nyomd el az ösztöneidet. Egy nő intuíciója a legjobb mérőeszköz. Pontosan érzed, amikor a párod, csak fizikailag, de szellemileg, érzelmileg egyáltalán nincs jelen. Amit érzel, valószínűleg igaz!

Bűnösként viselkedik

Sajnos sokszor az igen kedves és figyelmes férfiak viselkedése mögött a bűntudat áll. Ha sokszor hoz ékszert, virágot, bonbont mindenféle alkalom nélkül, olyanokban is segít amikben nem szokott, bizony, ideje elgondolkoznod, hogy neked van a világon a legjobb férjed, vagy talán hárman vagytok a kapcsolatban?

Új nő lép a képbe

Ha egyre többet emleget egy számodra ismeretlen nőt, nagy eséllyel ő lehet a szeretője. Amikor rákérdezel, persze simán rávágja, hogy „ugyan, csak egy barát”! Amikor te azt gondolod, hogy ennyire nem lehet hülye, hogy ismerősként prezentálja feléd, pont hogy nem az! Figyelj! A fél igazság az sokkal kevésbé nehéz, mint a teljes hazugság.

Ha egy-kettő a fentiek közül jelen van, az nem jelent semmit, pusztán akkor vonatkoznak rád, ha eddig nem így volt. Próbáld meg elfogadni, hogy jó kapcsolatban élsz, és legyen a ti mesétek végén, hogy boldogan éltek, míg meg nem haltak!

Cotard-szindróma, amikor azt hiszed, hogy meghaltál

Sajnos nagyon sok pszichiátriai betegséget ismerhetünk, és ezeket csak erősíti a jelenlegi felgyorsult világi élet. Van egy, ami az egyik legritkább betegség, amelyben a beteg azt hiszi, hogy halottak és körülöttük lévő világ nem is létezik.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tényleg létezik a középső gyerek szindróma?

Okos elsőszülött vagy elhanyagolt középső esetleg traumatizált legkisebb gyerek? Mit mutatnak a statisztikák a születési sorrendről és a gyermek tulajdonságairól, habitusáról.

Ne éljünk a múlt fogságában

Az elmúlt években folyamatos veszteségélmények és válságok között élünk, erre pedig rárakodnak az egyéni gondok is. A krízisek egyik jellemzője a bizonytalanság. Elengedni valamit, vagy küzdeni érte? Ez a fajta ellentmondásosság meggondolatlannak tűnő, vagy látszólag teljesen érthetetlen, irracionális döntésekhez vezethet, viszont lehetőség is egyúttal. Az alábbi cikkben arra kaphatunk válaszokat, hogy milyen módszereket, gondolatokat vethetünk be az elengedés érdekében.

Az őszinteség fontossága

Előbb önmagunkkal kell őszintének lennünk ahhoz, hogy máshoz is őszinték lehessünk. A legtöbben azonban azt sem ismerjük fel, hogy még saját magunk elől is elrejtjük a gondolatainkat.