Menü

Az alga jótékony hatásai

Hatásai az egészségedért:

-Bizonyított az algák jótékony hatása többféle herpesz vírus, influenza esetén, és kísérletek folynak a AIDS-vírus elleni hatás igazolására is

-A klorofil kitűnő regeneráló, dezodoráló szer és a baktériumellenes hatása is kiváló

-Enyhíti az allergiás tüneteket

-Különböző gyulladások, valamint láz- és fájdalom csillapítására is hatásosnak bizonyulnak, emellett emelik a vörös vérsejtek számát

-Csökkentik a fáradtságot

-Jót tesznek a rákbetegségben, az emésztési zavarokban vagy a cukorbetegségben szenvedők számára is

Az algák számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek a fogyókúra, valamint a sav-bázis és az anyagcsere egyensúly szempontjából is.

Élettani hatásai:

-Lúgosítanak, salaktalanítják a szervezetet, segítik a fogyást

-A magas jódtartalom biztosítja a fiatalos külsőt, szabályozza az anyagcserét

-Az A-, B-, C-, D-, E- és K-vitamin mellett B vitaminban is gazdag. A B12-vitamin ritka a növényi élelmiszerekben, az algából viszont ezt is megkaphatod. A sokféle vitaminnak köszönhetően jó a sejteket vitalizáló és immunerősítő hatása is.

-Béta-karotin és szeléntartalmuk miatt szabadgyök fogóként fontos szerepet töltenek be az érelmeszesedés késleltetésében, a szervezet ellenálló képességének megerősödésében

-Olyan szénhidrátot tartalmaznak, amely védi a szervezetet a nehézfémtartalmú mérgek felszívódásától.

Cellulit elleni algakrém házilag:

Keverd össze az algát némi langyos vízzel, ügyelve arra, hogy a jótékony masszából jusson combjaidra, hasadra, popsidra, sőt, akár karjaidra is. Tekerd be folpackkal, tartsd melegen 30-40 percig, majd langyos vízzel alaposan öblítsd le. Ezzel az eljárással akár néhány kezelés után látványos eredményt érhetsz el.

Algaterápia a wellnesskozmetika

A modern wellness is kihasználja az alga jótékony tulajdonságait, nem csak a szépészetben, hanem a gyógyászatban is.

A különféle algákból meleg pépes változatot készítenek, amit a hátra, combokra, vagy arcra kennek. A hátra kent terápiánál elsősorban a reumás fájdalmakat, mozgásszervi panaszokat orvosolják vele, ilyenkor gyulladáscsökkentő tulajdonságát aknázzák ki.

A combokra, csípőre felvitt meleg algás pépet sokszor még be is tekercselik, fokozva ezzel a melegítő hatást, ami nagymértékben segíti a „zsírcsapdába esett” méreganyagok távozását, a zsírpárna „elolvadását”, mely kiváló ellenszere a narancsbőrnek!

Az algák legfontosabb építőkövei a hosszúláncú cukorvegyületek (poliszacharidok), amelyek növelik a bőr ellenálló- és regeneráló képességét!

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.

Éjszakai agymosás

Még ma sem értjük teljesen, mi történik ilyenkor a szervezetünkben, sőt az sem egészen világos, hogy miért van egyáltalán szükségünk alvásra.