Menü

Vírusok mindenhol

Amerre járunk, mindenfelé találkozhatunk kórokozókkal. Fel tudjuk venni a harcot velük szemben, de csak akkor, ha tudjuk, hogyan tegyük. Érdemes feltérképezni, hogy milyen helyeken, milyen szituációkban a legvalószínűbb elkapni valamilyen betegséget.

Meglehet, hogy az csak egy városi legenda, hogy nem szabad kimelegedni, aztán alulöltözötten kimenni a hideg levegőre, mert ez a gyors hőmérsékletváltozás megfázáshoz vezethet. Viszont mindenképpen van benne igazság. A hőmérsékletváltozás, ami a testünket éri, rengeteg energiát vesz igénybe, és előbb-utóbb kimerít. Emiatt kevésbé leszünk ellenállóak a vírusokkal, bacillusokkal szemben. De nem ez a legnagyobb probléma, és nem is a leggyakoribb módja a megfertőződésnek.

A legnagyobb kockázattal a sok ember által látogatott, nyilvános helyek látogatása jár. Sok mindennel érintkezünk, amihez mások is hozzáérnek, és ezáltal sokkal könnyebb célpontjai és szállítói leszünk a kórokozóknak. Ezért az őszi-téli időszakban kiemelten is fontos a rendszetes, alapos és többszöri kézmosás. Érdemes kézfertőtlenítőt tartani magunknál, ami pillanatnyi segítséget jelent, ha egy kilincshez érünk, vagy tömegközlekedési eszközön utazunk. De nem pótolja a szappanos, bő vízzel történő kézmosást.

Azért kiemelten fontos ebben az időszakban a higiéniára való fokozott ügyelés, mert szervezetünk ilyenkor kevésbé ellenálló. Az immunrendszer kevesebb utánpótláshoz jut, mivel kevesebb vitamint és ásványi anyagot juttatunk be a szervezetünkbe. De ezen is segíthetünk. Habár télen kevesebb friss gyümölcshöz és zöldséghez tudunk hozzájutni, mégsem lehetetlen, hogy vitaminokban gazdagabb étrendet állítsunk össze magunknak. Ráadásul különböző étrendkiegészítő multivitaminok közül válogathatunk, amelyek szintén hozzájárulhatnak az egészségünk fenntartásához.

A sport és a szabad levegőn történő mozgás edzi a szervezetünket, segít az ellenállóképességünk megtartásában, és sokkal kevésbé fáradttá tesz minket. Leveszi rólunk a mindennapok monotonsága által okozott nyomást, testi és lelki egészségünkhöz pedig nagymértékben hozzájárul. Ezért érdemes naponta egy órát sétálni vagy futni a szabadban, és emellett valami, számunkra felüdülést jelentő mozgásformára is időt szakítani, mert ezzel nemcsak sportosabbá, de ellenállóbbá is tesszük a testünket.

Az enyhe ősz végi időszak sem kell, hogy ledöntsön a lábunkról. Nem feltétlenül ér el minket az influenza, vagy bármely vírusos megbetegedés, de az biztos, hogy az egészségünkért ilyenkor fokozottan is tennünk kell.

A Cordyceps, a Kínai Hernyógomba csodálatos hatásai

Ez a gyógygomba évszázadok óta meghatározó szerepet játszik a holisztikus orvoslásban, és régóta tisztelik ereje miatt, amely az öregedés ellen hat és az egészséget elősegíti. Az utóbbi évek kutatásai még lenyűgözőbb eredményeket hoztak a cordyceps gomba kapcsán, jelentve, hogy ez a kiemelkedő kiegészítő a sportteljesítményt is fokozhatja, támogathatja a szív egészségét és csökkentheti az gyulladást, egészségessé tesz.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?