Menü

Az egyedül lakás rejtett oldalai

Az önálló élet sok felelősséggel jár, emellett rengeteg választási lehetőség között kell döntenünk – olykor jól, néha pedig rosszul. Ezekből sokat tanulunk, és idővel egyre könnyebben megy majd minden – ezt azonban türelemmel ki kell várnunk. Akár rólunk van szó, akár a gyermekünket engedjük ki a családi fészekből, érdemes felkészülni az egyedül élésre.

A fürdőszoba mindig szabadon a rendelkezésedre áll, és semmi nem áll a hosszas sminkek és kádfürdők útjába. Olyan állapotban, olyan ruházatban mászkálhatsz akár egész nap, amilyenben csak akarsz. Sőt, akár meztelenül is.

Nyugodtan álmodozhatsz még az ágyban fekve narancsléről, vagy épp tejeskávéról, biztos, hogy nem csak álom marad mert senki sem fogja meginni olyan szemét módon, hogy pont csak egy kortyot hagy benne!

Senkivel de senkivel nem kell muszájból kommunikálnod, ha épp rossz napod van vagy egyedül akarsz lenni. Ha hazaérsz kizárhatod a külvilágot egy ajtócsukással és dagonyázhatsz a rosszkedvben vagy élvezheted a magányt és hogy senki nem szól hozzád.

Nem kell alkalmazkodni. Ha neked valami extra giccses dolog tetszik, és azt szeretnéd látni a hálódban, vagy a nappalidban, vagy a lakás bármelyik pontján, akkor oda teszed. Nem kell kikérni senki véleményét.

Ha egy nehéz nap után hazaérsz, és éppen ahhoz van kedved, hogy szétdobáld a táskád, cipőd, ruhád, akkor tedd azt! Nincs vita belőle, a kutya nem fog rád szólni, ha a nappali éppenséggel úgy néz ki, mint ahova bevágott a bomba.

Kétségtelen, több idő jut magadra, mint ha valakivel együtt élnél. Magadat helyezed előtérbe, a saját dolgaiddal foglalkozol, új hobbikat, programokat találsz ki. Akarva-akaratlanul kialakítasz egy olyan napirendet, ami feltölt, amibe senki nem szól bele.

A saját lakás azonban távolról sem egyenlő a barátoktól való elszigetelődéssel! Igen, az elején furcsa lehet, hogy nincs kivel megosztani a gondolataidat már megszületésük pillanatában, de a túléléshez csak néhány új szokásra van szükség.

Végül az anyagi dolgokról is muszáj említést tennünk: egy önálló kuckó fenntartása mindig drágább lesz, mint csapatosan osztozni az albérleti díjon, rezsiköltségen.

Fiatal nőként egyedül lakni rémisztőnek tűnhet, pláne, ha egy korábbi betörés kapcsán már szereztél kellemetlen tapasztalatokat. Ebben az esetben megnyugtató lehet a szomszédokkal kialakított jó viszony, a riasztókról, “szuperbiztonságos” zárakról nem is beszélve.

Ha ezek az érvek nem győztek meg, akkor elárulom. hogy egyes kutatások szerint az egyedül lakás, nem csökkenti, sőt, épphogy növeli a szociális interakcióra való vágyat.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.