Menü

A színek pszichológiai hatásai

Kedvenc színed árulkodóbb lehet a személyiségedre nézve, mint hinnéd. Mások az alapján, hogy te mely színt vagy színeket szereted a legjobban, következtetéseket vonhatnak le. Nőies vagy, vagy éppen maszkulin? Komoly vagy vidámabb természet?

Fekete :- amennyiben a feketét találod a legszebbnek, mások titokzatosnak és különlegesnek láthatnak. Tudják, hogy te nem vagy az az átlagos tucatnő, stílusos vagy és egyedi. Személyiségedet tekintve vad, szenvedélyes és erős akaratú vagy.

Sárga :- ha a sárgát szereted a legjobban, akkor mások egy nagyon vidám, pozitív, kissé talán gyermeki személyiséget ismerhetnek benned. Örökvidám természetedet nagyon kedvelhetik a körülötted lévők.

Kék:-Szimbolikus jelentés: béke, nyugalom, csend, kommunikáció, kapcsolat. A hit szimbóluma. Kereszténységben a Szűz Máriához társítják, aki az anyai értékek: a szeretet, türelem erényének megtestesítője. A női tulajdonságok hordozója: anyai részvét, önfeláldozás, hűség és kifogyhatatlan szeretet.

A kéket szerető emberek kiegyensúlyozottak, komolyak; világos, őszinte kinyilatkozásokat tesznek baráti és emberi kapcsolataikban. Jó tanulási képességekkel, élénk képzelőerővel, jó ítélőképességgel rendelkeznek. A kék szín elutasítása jelenthet belső nyugtalanságot, kapcsolatteremtési képtelenséget hatalmi ideákkal, mint tanár, doktor, hivatalnok, apa, anya, női és férfi szerep. A sok kék szomorúvá, magányossá, zárkózottá, félénkké, depresszióssá tehet.

Rózsaszín:-Szimbolikus jelentés: „rózsaszínben látni a világot”. Feltétel nélküli szeretet, női megérzés, gondoskodás; együttérzés, törődés önmagunkkal is. Egyensúly a szeretet nyújtásában és elfogadásában, melegséget visz az életbe. Nyugodt, tiszta lelkű, művészi beállítottságú emberek kedvelik ezt a színt.

Érzelmi jelentés: Nőiség, anyaság színe, mely kislányokra, fiatal nőkre vonatkozik, nőknél a bennünk élő gyermekre, férfiaknál a tudatalatti nőiességre utal. Olyan emberek választják, akik valamilyen betegség vagy nyomás fizikai tüneteitől szenvednek (pl: menstruáló nő, agresszív környezetben élő). Félelem ellenszere, megnyugtatást, gyengédséget ad, pótolja a szeretet és önbizalom hiányt, csillapítja az agresszivitást. Rózsaszín elutasításával önbizalomhiány, túlzott ragaszkodás, agresszivitás léphet fel. Sok rózsaszín sebezhetővé, kiszolgáltatottá tesz.

Barna:-Szimbolikus jelentés: föld, termékeny talaj, földhözragadtság, hagyományok. Harmóniát teremt családunkban, otthonunkban, az anyagi létben, a test szükségleteiben, egészségi állapotunkban. Biztonságot adó, megnyugtató, a természetességet szimbolizálja.

Érzelmi jelentés: lemondás, bánat, bűnbánat, megbízhatóság. A barna színhez való erős vonzódás gyakran azt jelzi, hogy az egyén bizonytalan, alacsony az önbecsülése, fél tehetségének teljes kibontakoztatásától, a megrekedtség érzése veszi hatalmába. Hiányzik a biztonság, szilárdság, megbízhatóság és önuralom az életéből. a biztonság. A gyökerek, család és otthon vágyát jelzi. A barna érzelmi biztonságot, testi kényelemet, nyugalmat ad.

Zöld:-A zöld szimbolizálja a reményt és a harmóniát, a békét és a megújulást. A szín kedvelőire jellemző az őszinteség és a békés természet, ők azok, akik szeretnek félrevonulni.Szerények és türelmesek, általában kifinomult, kulturált és megbízható emberek.A zöld az egyensúly színe is. Akik ezt a színt kedvelik, szeretik a relaxáló tevékenységeket, és azt, ha az életükben teljes rend van. Szeretik a praktikus dolgokat, hűségesek és nagyon tudnak szeretni, de csak néha jellemző rájuk, hogy kifejezik a szenvedélyüket.

Szürke:- Az óvatosság és a kompromisszum színe. Ha valaki sok szürke kiegészítőt használ, valószínűleg óvatos és a nyugalmat keresi.
Gyakran akkor is keményen dolgozik, ha tudja, semmilyen jutalom nem várja.Nem mutatja ki sem az örömét, sem a bánatát, megpróbálja elnyomni az érzelmeit. Sok munkát vállal, ezért jó üzleti eredményeket érhet el.

A kutatások szerint rendkívüli módon befolyásolja a hangulatunkat és érzelmi világunkat. Erre már számos világmárka is rájött, és tudatosan használja ki ezt a fajta kiskaput, melynek révén már pusztán a színösszetétellel képes befolyásolni a vásárlói döntést és közvetíteni a márka életérzését.

Szerző :Udvari Fanni

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

Milyen lesz egy 2024-es sikkes esküvő? – ezek a trendek idén

Az esküvőknél minden évben megválasztják az év színét, ettől függetlenül természetesen mindenki a saját ízlése szerint dekorálja a nagy napot. Nézzük, hogy idén melyik irányvonalat érdemes követni.

Egyszerűen elkészíthető húsvéti dekorációk

Alig néhány hét múlva húsvét, ami a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy karácsonykor vagy más ünnepkor, úgy húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen és egyszerűen elkészíthetjük.