Menü

A színek pszichológiai hatásai

Kedvenc színed árulkodóbb lehet a személyiségedre nézve, mint hinnéd. Mások az alapján, hogy te mely színt vagy színeket szereted a legjobban, következtetéseket vonhatnak le. Nőies vagy, vagy éppen maszkulin? Komoly vagy vidámabb természet?

Fekete :- amennyiben a feketét találod a legszebbnek, mások titokzatosnak és különlegesnek láthatnak. Tudják, hogy te nem vagy az az átlagos tucatnő, stílusos vagy és egyedi. Személyiségedet tekintve vad, szenvedélyes és erős akaratú vagy.

Sárga :- ha a sárgát szereted a legjobban, akkor mások egy nagyon vidám, pozitív, kissé talán gyermeki személyiséget ismerhetnek benned. Örökvidám természetedet nagyon kedvelhetik a körülötted lévők.

Kék:-Szimbolikus jelentés: béke, nyugalom, csend, kommunikáció, kapcsolat. A hit szimbóluma. Kereszténységben a Szűz Máriához társítják, aki az anyai értékek: a szeretet, türelem erényének megtestesítője. A női tulajdonságok hordozója: anyai részvét, önfeláldozás, hűség és kifogyhatatlan szeretet.

A kéket szerető emberek kiegyensúlyozottak, komolyak; világos, őszinte kinyilatkozásokat tesznek baráti és emberi kapcsolataikban. Jó tanulási képességekkel, élénk képzelőerővel, jó ítélőképességgel rendelkeznek. A kék szín elutasítása jelenthet belső nyugtalanságot, kapcsolatteremtési képtelenséget hatalmi ideákkal, mint tanár, doktor, hivatalnok, apa, anya, női és férfi szerep. A sok kék szomorúvá, magányossá, zárkózottá, félénkké, depresszióssá tehet.

Rózsaszín:-Szimbolikus jelentés: „rózsaszínben látni a világot”. Feltétel nélküli szeretet, női megérzés, gondoskodás; együttérzés, törődés önmagunkkal is. Egyensúly a szeretet nyújtásában és elfogadásában, melegséget visz az életbe. Nyugodt, tiszta lelkű, művészi beállítottságú emberek kedvelik ezt a színt.

Érzelmi jelentés: Nőiség, anyaság színe, mely kislányokra, fiatal nőkre vonatkozik, nőknél a bennünk élő gyermekre, férfiaknál a tudatalatti nőiességre utal. Olyan emberek választják, akik valamilyen betegség vagy nyomás fizikai tüneteitől szenvednek (pl: menstruáló nő, agresszív környezetben élő). Félelem ellenszere, megnyugtatást, gyengédséget ad, pótolja a szeretet és önbizalom hiányt, csillapítja az agresszivitást. Rózsaszín elutasításával önbizalomhiány, túlzott ragaszkodás, agresszivitás léphet fel. Sok rózsaszín sebezhetővé, kiszolgáltatottá tesz.

Barna:-Szimbolikus jelentés: föld, termékeny talaj, földhözragadtság, hagyományok. Harmóniát teremt családunkban, otthonunkban, az anyagi létben, a test szükségleteiben, egészségi állapotunkban. Biztonságot adó, megnyugtató, a természetességet szimbolizálja.

Érzelmi jelentés: lemondás, bánat, bűnbánat, megbízhatóság. A barna színhez való erős vonzódás gyakran azt jelzi, hogy az egyén bizonytalan, alacsony az önbecsülése, fél tehetségének teljes kibontakoztatásától, a megrekedtség érzése veszi hatalmába. Hiányzik a biztonság, szilárdság, megbízhatóság és önuralom az életéből. a biztonság. A gyökerek, család és otthon vágyát jelzi. A barna érzelmi biztonságot, testi kényelemet, nyugalmat ad.

Zöld:-A zöld szimbolizálja a reményt és a harmóniát, a békét és a megújulást. A szín kedvelőire jellemző az őszinteség és a békés természet, ők azok, akik szeretnek félrevonulni.Szerények és türelmesek, általában kifinomult, kulturált és megbízható emberek.A zöld az egyensúly színe is. Akik ezt a színt kedvelik, szeretik a relaxáló tevékenységeket, és azt, ha az életükben teljes rend van. Szeretik a praktikus dolgokat, hűségesek és nagyon tudnak szeretni, de csak néha jellemző rájuk, hogy kifejezik a szenvedélyüket.

Szürke:- Az óvatosság és a kompromisszum színe. Ha valaki sok szürke kiegészítőt használ, valószínűleg óvatos és a nyugalmat keresi.
Gyakran akkor is keményen dolgozik, ha tudja, semmilyen jutalom nem várja.Nem mutatja ki sem az örömét, sem a bánatát, megpróbálja elnyomni az érzelmeit. Sok munkát vállal, ezért jó üzleti eredményeket érhet el.

A kutatások szerint rendkívüli módon befolyásolja a hangulatunkat és érzelmi világunkat. Erre már számos világmárka is rájött, és tudatosan használja ki ezt a fajta kiskaput, melynek révén már pusztán a színösszetétellel képes befolyásolni a vásárlói döntést és közvetíteni a márka életérzését.

Szerző :Udvari Fanni

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Láthatatlannak lenni - A magányosság egy formája

„Láthatatlannak érzem magam”. Mindig is az voltam: kamaszkoromban a barátaim mellett, az osztályban, a párkapcsolatomban, az egyetemi évek alatt, a szüleim még ma sem értenek meg, talán sosem láttak igazán. Mindenkinek jut egy ilyen burok, ami megvéd a láthatóságtól, ilyenkor pedig csak a közeli ismerősök hangja marad meg. Azonban mit lehet tenni az észrevétlenség ellen, hogyan kapcsolódik ez az emberi közönyhöz?

Cotard-szindróma, amikor azt hiszed, hogy meghaltál

Sajnos nagyon sok pszichiátriai betegséget ismerhetünk, és ezeket csak erősíti a jelenlegi felgyorsult világi élet. Van egy, ami az egyik legritkább betegség, amelyben a beteg azt hiszi, hogy halottak és körülöttük lévő világ nem is létezik.