Menü

Hó végi vendéglátás? Nem gond!

No persze nem kell rögtön húsz fős családi ebédben gondolkodni. Egy délutáni közös időtöltés épp úgy megteszi. Íme, három ötlet, amivel nem lőhetsz mellé:

1. A megunhatatlan gyümölcssaláta

Azért örök kedvenc, mert rengeteg verziója létezik, akármekkora mennyiségben készíthetjük, és mindenki ízlésére szabhatjuk. Ha az évszaknak megfelelő gyümölcsöket rakjuk bele, akkor biztosan változatos ételt kapunk, ha pedig mást is tennénk a hozzávalók közé, akkor is rengeteg lehetőségünk van aszalt gyümölcsök vagy befőttek közül válogatni. Ha szeretnénk feldobni valamivel a salátánkat, akkor magvakkal is felturbózni ezt az egyébként közkedvelt ételt. Ha odafigyelünk az árakra, tíz ember számára kevesebb, mint kétezer forintból ízletes vendégvárót készíthetünk, ami garantáltan laktató is, tehát nem lesz szükség semmi egyébre.

Almás palacsinta

Az alma sosem tartozott a drágább gyümölcsök közé. Némely fajtájához pedig különösen olcsón hozzájuthatunk. Ha alacsony költségvetésből szeretnénk megúszni a vendéglátást, készítsünk almás palacsintát! A tésztához tojás, cukor, víz és tej szükséges, valamint só és szódabikarbóna. Ha ezeket egy hagyományos palacsinta tésztává összekevertük, akkor jöhet bele három-négy nagyobb alma az adagtól függően, reszelve. Az alma megszaporítja és könnyebbé is teszi a tésztát. Ráadásul kisütni is könnyebb lesz, mivel egy serpenyőben akár négy vastagabb, tenyérnyi szélességű palacsintát is süthetünk. Könnyű, olcsó és laktató sütemény, remekül megy hozzá egy friss lekvár.

Melegszendvics

Örök klasszikus, amelyhez elég az, amit otthon találsz. Fogj egy nagyobb doboz tejfölt, keverj bele sajtot, sonkát, paradicsomot, paprikát, hagymát felkockázva, egy kis mustárral és majonézzel pedig ízesítsd. A sovány tejföl és a zöldségek kombinációja barna kenyéren a legízletesebb, öt-hét perc alatt készre sütve a sütőben. A vendégek is elégedettek lesznek.

Láthatod, hogy nem kell lemondanunk a hó végi vendéglátásról, csupán át kell kicsit alakítanunk a berögzött elképzelésünket róla. A vendégség nem akkor jó, ha minél több bonyolult és drága ételt az asztalra teszel, hanem ha szívesen fogadod a látogatókat. A jó hangulat sem az ételeken múlik, hanem a részt vevőkön. Ne félj kipróbálni ezeket az új ötleteket!

A jó főnök tulajdonságai

A főnöki titulust nem adják ingyen, és a vezetői rang sem csöppen csak úgy az ölbe. Ahhoz pedig, hogy valaki kiváló vezető legyen, elengedhetetlen a kollégáival ápolt jó kapcsolat, ami egyben a vállalat fejlődésének kulcsa is.

Felnőtt társasjátékok II. avagy ki mondta, hogy csak a gyerekek szeretnek játszani?

Ki mondta, hogy csak a gyerekek szeretnek játszani? – tettem fel a kérdést az előző, felnőtt társasjátékokkal foglalkozó cikkemben. A folytatásban be is mutatok néhányat a legnépszerűbbek közül!

Aerob-anaerob edzés, melyik mi is pontosan?

Aerob és anaerob jelentése, az edzések közötti különbség. Sokszor hallani ezeket a kifejezéseket, de kevesen tudnák megmondani, pontosan, miről is van szó. Nézzük melyik mit takar.

Társasjátékok felnőtteknek

Ki mondta, hogy a felnőttek nem szeretnek játszani? Téves elképzelés, hogy a társasjáték a gyerekeknek való. Ha szétnézünk a piacon, bizony látni, milyen jópofa felnőtt társasjátékokra lehet bukkanni és milyen széles a paletta, akármilyen alkalomra is keresgélünk felnőtteknek való társasokat. Ötletes, kreatív, szórakoztató!

Alap dolgok a szépségünkért

Sokszor a legalapvetőbb dolgok elmulasztásával ártunk a legtöbbet szépségünknek. Bőrünk, hajunk, körmünk, arcunk szépségéhez, egészségéhez elég betartani néhány egyszerű aranyszabályt.