Menü

Hó végi vendéglátás? Nem gond!

No persze nem kell rögtön húsz fős családi ebédben gondolkodni. Egy délutáni közös időtöltés épp úgy megteszi. Íme, három ötlet, amivel nem lőhetsz mellé:

1. A megunhatatlan gyümölcssaláta

Azért örök kedvenc, mert rengeteg verziója létezik, akármekkora mennyiségben készíthetjük, és mindenki ízlésére szabhatjuk. Ha az évszaknak megfelelő gyümölcsöket rakjuk bele, akkor biztosan változatos ételt kapunk, ha pedig mást is tennénk a hozzávalók közé, akkor is rengeteg lehetőségünk van aszalt gyümölcsök vagy befőttek közül válogatni. Ha szeretnénk feldobni valamivel a salátánkat, akkor magvakkal is felturbózni ezt az egyébként közkedvelt ételt. Ha odafigyelünk az árakra, tíz ember számára kevesebb, mint kétezer forintból ízletes vendégvárót készíthetünk, ami garantáltan laktató is, tehát nem lesz szükség semmi egyébre.

Almás palacsinta

Az alma sosem tartozott a drágább gyümölcsök közé. Némely fajtájához pedig különösen olcsón hozzájuthatunk. Ha alacsony költségvetésből szeretnénk megúszni a vendéglátást, készítsünk almás palacsintát! A tésztához tojás, cukor, víz és tej szükséges, valamint só és szódabikarbóna. Ha ezeket egy hagyományos palacsinta tésztává összekevertük, akkor jöhet bele három-négy nagyobb alma az adagtól függően, reszelve. Az alma megszaporítja és könnyebbé is teszi a tésztát. Ráadásul kisütni is könnyebb lesz, mivel egy serpenyőben akár négy vastagabb, tenyérnyi szélességű palacsintát is süthetünk. Könnyű, olcsó és laktató sütemény, remekül megy hozzá egy friss lekvár.

Melegszendvics

Örök klasszikus, amelyhez elég az, amit otthon találsz. Fogj egy nagyobb doboz tejfölt, keverj bele sajtot, sonkát, paradicsomot, paprikát, hagymát felkockázva, egy kis mustárral és majonézzel pedig ízesítsd. A sovány tejföl és a zöldségek kombinációja barna kenyéren a legízletesebb, öt-hét perc alatt készre sütve a sütőben. A vendégek is elégedettek lesznek.

Láthatod, hogy nem kell lemondanunk a hó végi vendéglátásról, csupán át kell kicsit alakítanunk a berögzött elképzelésünket róla. A vendégség nem akkor jó, ha minél több bonyolult és drága ételt az asztalra teszel, hanem ha szívesen fogadod a látogatókat. A jó hangulat sem az ételeken múlik, hanem a részt vevőkön. Ne félj kipróbálni ezeket az új ötleteket!

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.