Menü

Granola, az egészséges reggeli - receptekkel

A granola nem is olyan régen tört be a magyar piacra, azóta is töretlen a népszerűsége. A finom ropogós reggelinek senki sem tud ellenállni. Az elkészítésében pedig az a legjobb, hogy szabadon belerakhatunk bármit, amit szeretünk és kihagyhatunk mindent, amit nem!

Hozzávalók:

4 csésze zabpehely
2 csésze diákcsemege
1 evőkanál chiamag
ízlés szerint datolya és olajos magvak
ízlés szerint fahéj és mézeskalácsfűszerkeverék
1 csésze rizstej (vagy más növényi vagy hagyományos tej)

A hozzávalókat a felsorolt sorrendben keverjük össze egy nagy tálban. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra, majd 10 percig süssük a tepsiben elrendezett granolát. 10 perc után forgassuk át és amikor már szépen átsült, készen is van!

Nyugodtan fogyasztható tejjel, joghurttal és sok sok gyümölccsel, nem feltétlenül reggelire, napközbeni nasinak is tökéletesen megfelel!

Müzliszelet

Inkább nassolnivaló, mint reggelire, de a müzliszelet így is nagyon tápláló lehet.

Hozzávalók:

25 dkg zabpehely
1 db nagyobb alma
2 db érett banán
1 evőkanál méz
15 dkg aszalt meggy
20 dkg mandula
10 dkg mazsola
3 evőkanál olaj
1 teáskanál fahéj
1 rúd vanília

Összetörjük a banánt és egy tálban hozzákeverjük az almát mézzel, olajjal, fahéjjal és a vanília kikapart magjával.

Ezt követően a mandulát megpirítjuk, majd miután kihűlt ledaráljuk. Az aszalt meggyet és a mazsolát is kisebbre vágjuk, majd mindezeket összekeverjük a többi hozzávalóval.

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodjuk bele egyenletesen a masszát. Körülbelül 15 perc alatt készre sütjük és kihűlve felszeleteljük.

Jamie Oliver müzlireceptje

A népszerű brit séf is előállt egészséges receptekkel, köztük müzlirecepttel is.

Hozzávalók:
20 g mandula
20 g kesudió
20 g makadámdió
20 g szezámmag
20 g napraforgómag
20 g lenmag
100 g aszalt gyümölcsök
400 g nagy szemű zabpehely
1 kávéskanál fahéj

Vágjuk nagyobb darabokra a dióféléket, amiket serpenyőben pirítsunk meg. Az aszalt gyümölcsöket is vágjuk fel kisebb darabokra. Majd a zabpehellyel keverjük össze őket, ízlés szerint hozzáadva a fahéjat. Az összekevert hozzávalókat egy jól zárható dobozba tegyük el, majd elővételkor reggelire tálaljuk joghurttal, friss gyümölcsökkel.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mézbogyó - ültesd, csodáld, termeszd, használd fel

Szeretjük a környezetünkben a bokrokat, amik szép zöldek, de ha még termést is hoznak, ami még ehető is, egészséges is és finom is, akkor az csak egy aduász lehet. Ismerd meg a mézbogyót!