Menü

Sárgarépa hatása az egészségre

Emésztés
Olyan nélkülözhetetlen nyomelemeket, vitaminokat és enzimeket tartalmaz, melyek serkentik az emésztést. Segít megelőzni a gyomorfekélyt és más emésztési zavarokat.

Alkáli elemek
Tisztítja és frissíti a vért, miközben egyensúlyba hozza szervezetünk savas-lúgos arányát.

Kálium
Segít fenntartatani az egészséges nátrium szintet a szervezetben és ezáltal csökkenti a magas vérnyomást.

Fogak egészsége
A répa megöli a káros baktériumokat a szájban és segít megelőzni a fogszuvasodást.

Sebek kezelésére
A nyers, reszelt sárgarépát külsőleg alkalmazhatjuk vágásokra, gyulladásokra.

Fitotápanyagok
A sárgarépa tartalmaz egy falcarinol nevezetű fitonutrienst, ami csökkenti a vastagbélrák kialakulásának kockázatát, és elősegíti a vastagbél általános egészségét.

Karotinoidok
Ezek szabályozzák szervezetünkben a vércukorszintet.

Rostok
Csökkentik a koleszterinszintet, illetve segítenek megelőzni a vérrögök és különféle szívbetegségek kialakulását.

Szemek, haj, körmök
A sárgarépa fogyasztásával frissíthetjük a sejteket szervezetünkben.

Gátolja a rákos sejtek növekedését
A répában található szinte abnormális mennyiségű karotinoid segít megelőzni bizonyos típusú daganatok kialakulását, például a nyak-, mell- illetve vastagbélrákét.

Erősíti az immunrendszert
A mindennapos répafogyasztás erősíti az immunrendszered, ellenállóbbá teszi a tested köszönhetően a sok vitaminnak és ásványi anyagnak.

A répalé szépségre gyakorolt jótékony hatása:

Csökkenti a bőr szárazságát és kisebesedését: A kálium csökkenti a bőr szárazságát, kisebesedését és a szépséghibákat. A bőr színének szebbé tételével pedig újra életre kelti a bőrt. Ezenkívül a kálium hidratálja is a bőrt.
Megelőzi a pattanások kialakulását: Mivel nagy mennyiségben tartalmaz illóolajokat, a szervezet méregtelenítésével megelőzi a pattanások kialakulását.
• A bőrnek szükséges vitaminokat tartalmaz: A répalé tele van olyan vitaminokkal, amelyekre a bőrnek szüksége van. Ezáltal csökkenti az olyan bőrrel kapcsolatos problémák kialakulását, mint az ekcéma (ami az A-vitamin hiány miatt jön létre), a bőrgyulladás és a kiütések.
Kezelhető vele a napégés: A béta-karotinoidok csökkentik a napégés súlyosságát, és növelik a bőr ellenállását a nap okozta károkkal szemben.
Kiváló az öregedés ellen: A béta-karotinoid a szervezetbe kerülve A-vitaminná alakul és csökkenti a sejtek degenerációját és így lassítja a test öregedését. Növeli a kollagén mennyiségét a bőrben, így a bőr rugalmas marad és csökkennek az öregedés látható jelei, mint a petyhüdt bőr és a ráncok, mivel a szervezetben felgyülemlő kollagéntől feszes és egészséges lesz a bőr.
Hajápolás: Hozzájárul a hajnövekedéshez.
Körömápolás: Erősíti a körmöket.

A répa fogyasztása jelentősen csökkenti az agyvérzés kockázatát, javítja a keringést és a rákos betegségek kialakulását is csökkenti.

Szerző:Udvari Fann

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!