Menü

Feng shui – Teremtsünk egyensúlyt!

A feng shui célja hivatalos megfogalmazás szerint a legmegfelelőbb berendezése lakhelyünknek, mely a sikeres élethez vezet, a táj, tárgyak és terepformák elemzésével. A természet-harmonikus tervezés a lényege a feng shuinak, az esztétikus, kiegyensúlyozott és harmonikus környezet kialakítása a cél. De vajon mi a feng-shui?

Nem más, mint az elrendezés kínai művészete, eredete 3 ezer évre vezethető vissza. A szó jelentése: szél és víz. Ez az irányzat megpróbálja megtalálni a legkedvezőbb küllemet és elhelyezést lelkünknek, otthonunknak. Ha valaki kezdő ebben a témában, neki érdemes a következő kérdésekre adott válaszokkal kezdeni e felfogás elsajátítását:

Vajon bejut az energia az otthonunkba?

Ha a bejárati ajtó fekete, és túl sok növény van előtte, akkor nem, hiszen eltorlaszolhatják az utat az energia előtt. A feng shui szerint a bejárati ajtó fontos, hogy a csí akadálytalanul áramolhasson rajta keresztül. A fekete szín pedig az ártó energiáknak kedvez. Könnyen világosra, fehérre festhetjük az ajtót, a növényeket pedig helyezzük át máshova.

Mi van a lakásunk középpontjában? Az hiba, ha lépcső vagy toalett. Az otthonunk középpontjában található dolgok azt szimbolizálják, hogy mi áll az életünk fókuszpontjában, igaz egy lépcsőt elég nehéz átrendezni.

S a tükrök… Tükör a bejárati ajtóval szemben nem lehet. A tükör visszafordítja az energiákat, így, ha mindenképp ragaszkodunk a tükörhöz, az ajtó mellé tegyük.

A bejárati ajtóval szemben lévő ablak sem szerencsés a feng shui szempontjából, hiszen ilyenkor a csí, bár bejut az otthonunkba, azon nyomban távozik is onnan az ablakon át. Tegyünk függönyt vagy növényeket az „útjába” az ablakhoz.

A feng shui nem preferálja a szögletes tárgyakat és bútorokat. A sarkokon ártó energia jön létre, ezért inkább tegyünk az élekre asztalterítőt. Végül pedig a rendetlenség. A kosz és rendetlenség nagyon negatív hatású gondolatokat szül, az energia pedig megreked a kupiban. Szelektáljunk, takarítsunk, váljunk meg a régi kacatoktól, porfogóktól.

A feng shui szereti a kristályokat. Ha kiválasztottuk a kristályt, amit használni szeretnénk, akasszuk a lakás egy napfényes ablakába. Ahogy áthalad a fény a kövön, felerősíti és szétszórja az energiáit. Előnyös a hegyikristály, rózsakvarc, ametiszt.

Bízom benne, hogy a cikk segítségével mindenki megpróbálja megteremteni maga és szerettei számára a harmonikus és kiegyensúlyozott környezetet, amely remélhetőleg a boldog és nyugodt élet alapja lesz. Én biztosan fogok venni néhány kristályt.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.