Menü

Bőrfeszesítő ételek

A rendszeres, tudatos testmozgás, a méregtelenítés és a megfelelő folyadékfogyasztás mellett a helyes táplálkozás is nélkülözhetetlen fegyvered lesz a cellulitisz elleni harcban.

Mi a narancsbőr?

A narancsbőr helyi szintű zsírfelhalmozódás, amely hepehupássá teszi a bőrfelszínt, gyakorlatilag kis “zsírcsomók” vannak ilyenkor a bőrfelszín alatt. Régen sokkal ritkább volt a narancsbőr, köszönhetően a táplálkozásnak, illetve a természetes életmódból fakadó nagyobb mennyiségű mozgásnak. Ebből következik, hogy a narancsbőr két fő oka a táplálkozás, illetve a mozgásszegény életmód. Emellett, genetikai tényezők is állhatnak a hátterében: örökölten gyenge kötőszövet, illetve a hormonműködés.

Ellenszerei:

A narancsbőr elleni legeredményesebb mozgásforma az alacsony vagy közepes intenzitású kardio edzés. Ehhez elég, ha hosszabb ideig gyalogolunk, futunk, úszunk vagy kerékpározunk, esetleg aerobic gyakorlatokat végzünk. Az ilyen jellegű mozgásformák elősegítik a zsírégetést, stimulálják a vérkeringést, ezáltal eltávolítják a méreganyagokat, aktiválják a nyirokrendszert.

Ha szeretnél búcsút inteni tőle, első lépésként iktasd ki a telített zsírokat az étrendedből. Minden olyan zsír, ami szobahőmérsékleten folyékony, telítetlen, ezeket ésszerű keretek között fogyaszthatod.Ha egy pici szezámmag olajat öntesz a salátádra, nemcsak méregtelenítesz, hanem erősíted az immunrendszeredet is.

A C-vitamin a legjobb szer cellulitisz ellen, és a zsírégetést is gyorsítja. dohányzóknak dupla annyi C-vitaminra van szükségük, mivel 20 szál elszívott cigaretta kb. 1 kg narancsban található C-vitamint semmisít meg a szervezetben. A szója, a spenót és a narancs belülről erősíti a bőrt. Nagy mennyiségben tartalmaznak lecitint, ami a sejtek egyik legfontosabb építőeleme és az erős kötőszövet alapja.

A kelkáposzta A-vitaminban és többféle antioxidánsban gazdag, amelyek megvédik a bőrt az idejekorán bekövetkező öregedéstől.

Az író (a vaj, illetve a túró készítése során keletkező melléktermék) amellett, hogy alig tartalmaz kalóriát, kálciumban, fehérjében és B-vitaminokban nagyon gazdag. Ha rendszeresen iszol írót, akár ízesítve, akár natúr, elősegítheted és felgyorsíthatod a bőröd regenerációját.

A mandulában különféle vitaminok találhatóak, valamint rengeteg vas és fehérje, de telítetlen omega-zsírsavakban is nagyon gazdag, amelyek a bőrfeszesítő kollagén termelődését segítik. A vékony barna héját azonban soha ne szedd le, hiszen bőrszépítő cinket, foszfort, magnéziumot és antioxidáns E-vitamint tartalmaz.

A jól hidratált bőr telítettebbnek és tömörebbnek néz ki, így kevésbé látszanak rajta a ráncok. A folyadékfogyasztás mennyiségéről megoszlanak a vélemények, de nőknek átlagosan 9 pohár, férfiaknak 13 pohár víz ajánlott naponta. Sportolóknak és kismamáknak legalább 16 pohárral kellene inniuk. A víz mellett ihatunk hígított gyümölcs- és zöldségleveket is, valamint kevés teát vagy kávét, de ez utóbbiaknál tudnunk kell, hogy a koffein dehidratáló hatású.

Mivel a narancsbőr is valamilyen rendellenes működésre vezethető vissza, ezért a narancsbőr ellen is megoldást jelent az emésztőrendszered támogatása, a számára megfelelő ételekkel, a hormontípusod figyelembe vételéről nem is beszélve.

Szerző :Udvari Fanni

Ezeket próbáld ki a szúnyogcsípésekre

Mind minden évben, idén is eljött a szúnyogok ideje a hirtelen meleggel, kellemetlen csípésükre van pár házipraktikánk.

Tavaszi megújulás – kívül és belül

A tél után a tavasz olyan, mint egy mély lélegzetvétel: friss, üde, és tele van lehetőséggel. A természet új ruhát ölt, zöldbe borulnak a fák, virágba borul a világ, és ezzel együtt mi is új energiákat érzünk magunkban. De vajon tudatosan is megéljük ezt a megújulást?

A passzív dohányzás veszélyei

A passzív dohányzás, vagyis amikor valaki nem dohányzik, de mások füstjét belélegzi, komoly egészségügyi kockázatokat rejt magában. Ez a fajta dohányfüst belégzése ugyanúgy tartalmaz káros anyagokat, mint az aktív dohányzás.

Sok magnéziumot tartalmazó ételeink

Tudjuk, hogy magnézium nélkül nem tudunk élni, hiányát ételekkel is tudjuk pótolni. Nézzük, hogy mik ezek.

Színkavalkád a tányéron

Elsőre nem is gondolnánk, hogy a hozzávalók és az ételünk színei befolyásoló tényezők lehetnek abban, hogy mit fogyasztunk el szívesen, pedig ez pontosan így van. Minden főbb színhez tartozik egy étkezés szempontjából fontos jelentés.