Menü

Bőrfeszesítő ételek

A rendszeres, tudatos testmozgás, a méregtelenítés és a megfelelő folyadékfogyasztás mellett a helyes táplálkozás is nélkülözhetetlen fegyvered lesz a cellulitisz elleni harcban.

Mi a narancsbőr?

A narancsbőr helyi szintű zsírfelhalmozódás, amely hepehupássá teszi a bőrfelszínt, gyakorlatilag kis “zsírcsomók” vannak ilyenkor a bőrfelszín alatt. Régen sokkal ritkább volt a narancsbőr, köszönhetően a táplálkozásnak, illetve a természetes életmódból fakadó nagyobb mennyiségű mozgásnak. Ebből következik, hogy a narancsbőr két fő oka a táplálkozás, illetve a mozgásszegény életmód. Emellett, genetikai tényezők is állhatnak a hátterében: örökölten gyenge kötőszövet, illetve a hormonműködés.

Ellenszerei:

A narancsbőr elleni legeredményesebb mozgásforma az alacsony vagy közepes intenzitású kardio edzés. Ehhez elég, ha hosszabb ideig gyalogolunk, futunk, úszunk vagy kerékpározunk, esetleg aerobic gyakorlatokat végzünk. Az ilyen jellegű mozgásformák elősegítik a zsírégetést, stimulálják a vérkeringést, ezáltal eltávolítják a méreganyagokat, aktiválják a nyirokrendszert.

Ha szeretnél búcsút inteni tőle, első lépésként iktasd ki a telített zsírokat az étrendedből. Minden olyan zsír, ami szobahőmérsékleten folyékony, telítetlen, ezeket ésszerű keretek között fogyaszthatod.Ha egy pici szezámmag olajat öntesz a salátádra, nemcsak méregtelenítesz, hanem erősíted az immunrendszeredet is.

A C-vitamin a legjobb szer cellulitisz ellen, és a zsírégetést is gyorsítja. dohányzóknak dupla annyi C-vitaminra van szükségük, mivel 20 szál elszívott cigaretta kb. 1 kg narancsban található C-vitamint semmisít meg a szervezetben. A szója, a spenót és a narancs belülről erősíti a bőrt. Nagy mennyiségben tartalmaznak lecitint, ami a sejtek egyik legfontosabb építőeleme és az erős kötőszövet alapja.

A kelkáposzta A-vitaminban és többféle antioxidánsban gazdag, amelyek megvédik a bőrt az idejekorán bekövetkező öregedéstől.

Az író (a vaj, illetve a túró készítése során keletkező melléktermék) amellett, hogy alig tartalmaz kalóriát, kálciumban, fehérjében és B-vitaminokban nagyon gazdag. Ha rendszeresen iszol írót, akár ízesítve, akár natúr, elősegítheted és felgyorsíthatod a bőröd regenerációját.

A mandulában különféle vitaminok találhatóak, valamint rengeteg vas és fehérje, de telítetlen omega-zsírsavakban is nagyon gazdag, amelyek a bőrfeszesítő kollagén termelődését segítik. A vékony barna héját azonban soha ne szedd le, hiszen bőrszépítő cinket, foszfort, magnéziumot és antioxidáns E-vitamint tartalmaz.

A jól hidratált bőr telítettebbnek és tömörebbnek néz ki, így kevésbé látszanak rajta a ráncok. A folyadékfogyasztás mennyiségéről megoszlanak a vélemények, de nőknek átlagosan 9 pohár, férfiaknak 13 pohár víz ajánlott naponta. Sportolóknak és kismamáknak legalább 16 pohárral kellene inniuk. A víz mellett ihatunk hígított gyümölcs- és zöldségleveket is, valamint kevés teát vagy kávét, de ez utóbbiaknál tudnunk kell, hogy a koffein dehidratáló hatású.

Mivel a narancsbőr is valamilyen rendellenes működésre vezethető vissza, ezért a narancsbőr ellen is megoldást jelent az emésztőrendszered támogatása, a számára megfelelő ételekkel, a hormontípusod figyelembe vételéről nem is beszélve.

Szerző :Udvari Fanni

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.