Menü

Természetes étvágycsökkentők

Sokan esnek abba a hibába, hogy a koplalástól várják a csodát. A fogyás azonban nem csak esztétikailag, hanem egészségügyileg is megváltoztatja az életed, ezért érdemes már az elején úgy belevágnod, hogy teljesen megváltoztatod az életmódodat.

A gyömbér csodát tesz az emésztéssel, így bármilyen ételbe vagy italba szórva javítja az egészséget, ráadásul csökkenti az étvágyat is.

A paradicsomlé nemcsak azért jó, mert általa rengeteg C-vitaminhoz juthatsz. Egy kutatás szerint azok, akik étkezés előtt paradicsomlevet fogyasztottak, összességében átlagosan 135 kalóriával vettek kevesebbet magukhoz, mint mások.

A mentol nem véletlenül a fogyókúrázók legjobb barátja: íze olyan üzenetet küld az agynak, amitől azt érzed, hogy már jóllaktál, így evidens, hogy nem fogsz sokat enni.

Azok az emberek, akik a reggelihez megittak egy pár korty almacetet, a nap folyamán sokkal kevesebbet ettek - derült ki egy korábbi vizsgálatból. Azért nem volt étvágyuk, mert az almaecet miatt enyhén émelyegtek. Kissé morbid praktika, de aki bevállalós, kipróbálhatja.

Az olívaolaj a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás egyik alapeleme, nagy mennyiségű antioxidánsai olyan természetes hatóanyagokat tartalmaznak, mint az E-vitamin és a polifenolok. Az extra szűz olívaolaj csökkenti a sejtek oxidációját, így azok védettebbé válnak a szabadgyökök káros hatásaitól.

A fahéj segít csökkenteni a vércukorszintet, ezáltal regulázza meg az étvágyat.

Sokat segíthet, ha minden alkalommal, amikor éhesnek érezzük magunkat, megiszunk egy pohár vizet. Egyrészt a szomjúságot és az éhséget néha összekeverjük, másrészt a víz megtölti a gyomrot, így kevesebb étellel is jól fogunk lakni. Arra viszont ügyeljünk, hogy evés után körülbelül 30 percig ne igyunk nagyobb mennyiségű folyadékot, mert felhígíthatja a gyomorsavat.

A tanulmányok kimutatták, ha egy tojást megeszel reggelire, 24 órán keresztül 330 kalóriával kevesebbet fogyasztasz, mintha azonos mennyiségű bagettet ettél volna az első étkezéskor,

Mellékhatások jelentkezése esetén az orvosnak kell eldönteni, hogy a kezelés folytatható-e. Ne feledkezzünk meg azonban arról, hogy hosszú távú, eredményes fogyókúra még ilyen modern szerekkel, gyógyszerekkel sem lehet eredményes a mindennek az alapját képező kalóriaszegény diéta, illetve mozgás nélkül.

Szerző:Udvari Fanni

A maracuja pozitív hatásai

A maracuják két fő csoportja a sárga és a lila héjú maracuja. Ezeknek eredete nagyjából azonos, bár bizonyos feltételezések szerint a sárga héjú maracuja az Amazonas vidékén őshonos.

U- vitamin, hallottál már róla?

A vitaminok széles skáláját ismerjük, nagyjából tudjuk is, hogy melyik milyen hatással van szervezetünkre, de vannak olyanok, amikről keveset hallunk. Nézzük, hogy az U-vitamin miért lehet hasznos számunkra?

Könnyű ételek meleg napokra

Szeretnél valami finomat enni, de nincs kedved a kánikulában órákat tölteni főzéssel a tűzhely felett? Itt van néhány egyszerű recept, amelynek segítségével egészséges és laktató ételeket tudunk készíteni, főzés nélkül, akár tíz perc alatt!

Édesítőszerektől depresszió

A depresszió gyakori betegség, amely szinten minden felnőttet érint valamilyen formában az élete során. Jellemző rá, hogy negatívan befolyásolja az érzelmeket, a gondolkodást és a viselkedést is. Számos tünete van, ezek közül leggyakoribb a lehangoltság és az érdeklődés vagy az öröm hiánya. Viszont adódik a kérdés, hogy mi okozza a problémákat, hogyan lehetünk letörtek az édesítőszerektől?

A szinten tartó alkoholbeteg

Mielőtt még az alkoholizmus szintjeivel kezdünk el foglalkozni, a toleranciaszint kérdésköréről kell ejtenünk néhány szót. Toleranciaszintnek nevezzük az alkohollal kapcsolatos tűrőképességet, vagyis azt, hogy mennyi alkoholt tudunk egyszerre elfogyasztani különösebb probléma nélkül.