Menü

Tippek, hogy csökkentsd a műanyag hulladékok mennyiségét

Sokat beszélünk róla, mi is gyakran felkaroljuk a témát. Íme ezúttal a műanyagmentes július világmozgalom apropóján egy konkrét lista azoknak akik motiváltak a műanyag hulladék lábnyomuk csökkentésében. Minden adott a nemes küldetéshez. A szájber világ fenegyerekei mindent megtalálnak a www.lessplastic.co.uk honlapon. Jöjjön az óceánok és a általában a Föld felszín hulladékszintjének csökkentésének a mikéntje:

1. Vigyél magaddal bevásárlószatyrot!

Manapság, már mindenhol feláras a szatyor. Mint mindig most is mindenki jól jár ha előre gondolkodunk és tudatos vásárlók leszünk.

2. Használj újratölthető vizespalackot!

Egyszerre egyszerű és nagyszerű tanács. Sokkal olcsóbb megoldás és nagyon látványos ahogy elhagyjuk a fél literes palackok halmazát.

3. Vidd magaddal a saját bögréd!

Hála isten már roppant sok automatánál lehet a saját bögrés megoldást választani. De messze még az ideális állapot. Próbáljuk meg legalább a cégünkön, munkahelyünkön belül elkerülni az eldobható poharak ördögi körét.

4. Csomagold az ebédedet újrahasználható tárolóba!

Manapság már a műanyag ételtárolók filléres termékek. Érdemes rá beruházni.

5. Mondj nemet az eldobható eszközökre!

Pár év és betiltják az EU-ba az eldobható evőeszközöket. Addig is igenis tehettünk azért, hogy velünk már hamarabb elkezdődjön a szemléletváltás.

6. Hagyd el a műanyag szatyrok használatát!

A vászonszatyrok jó szolgálatot tesznek. Sok egyéb strapabíró megoldást találhattunk.

7. Kerüld a gyorséttermeket!

Habár a helyzet javul, de még mindig a gyorséttermek a hulladéktermelés mekkái. Az egészségünk is meg fogja köszöni, ha limitáljuk a jelenlétünk bennük.

8.Üvegedényben tárold a maradékot!

A tárolás mindig sarkalatos pont a következetes fogyasztásban. Adjuk egy esélyt a sokat kibíró üvegedényeknek.

9.Oszd meg ezeket a tippeket a barátaiddal!

Több szem nem csak többet lát, hanem többet is tud befogadni. Igenis mindenki tehet azért, hogy változzon a helyzet. A bolygónk terhelése igenis csökkenthető.

Kés, villa, kanál, kütyü

Az étkezőasztalnál otthon, az étteremben, az ebédidőnkben, a családi összejövetelekkor, egy közös reggelinél… Ott hever a tányér mellett. Telefon, tablet, akármilyen kütyü. Miért kell, hogy szerves része legyen az étkezéseknek? Pláne a gyerekeknél!

Veszélyes gyerekjátékok

A gyerekjátékok általában aranyosak, érdekesek, sok örömöt szereznek, és fejlesztik a képességeket - ám ha kiválasztásuk során nem figyelünk, akkor nagy bajt is okozhatnak.

Velük mi lesz télen?

Beköszöntött a csípős hideg, az ember szinte menekül a nap végén a meleg otthonába, hogy forró fürdőt vegyen, vagy betakarózzon, azonban sajnos ezt az utcán élő állatok nem tehetik meg. Nagyon sok kóborló kutyus szenved a hideg téli éjszakákon az utcán. Szerencsére sokan vannak, akik segítenek rajtuk. Te megteszed?

Zene, mint hangulatjavító

Egy új kutatás szerint napi minimum 1 óra zenehallgatás jó hatással van az egészségünkre. A zene központi szerepet tölt be az életünkben, számos dologra gyógyír. Hangulatjavító, stresszcsökkentő

Ideje kidobni!

Újévi fogadalmak, új szokások, új tervek, új teendők, új feladatok, új célok. Mindenki másképp kezdi a 2020-as évet. Én egy kiadós szelektálással. Annyi kacatot kidobtam!