Nyári, diétás ételek vacsorára
- Dátum: 2019.06.25., 16:43
- Udvari Fanni
- diéta, ételek, főzés, gasztronómia, kalóriaszegény, testsúly, vacsora
Alma-zeller saláta
Mivel az almát és a zellert a legerősebb zsírégető ételek között tartják számon a nagy fogyókúra tudorok, a legjobb és leggyorsabb eredményt akkor kapod, ha ötvözöd őket. Ráadásul mindkettőnek magas a rosttartalma, így gondoskodnak arról is, hogy szervezeted megtisztuljon a lerakódott salakanyagoktól és az anyagcseréd is rendben legyen.
Padlizsántekercs
Ezt ne hagyd ki! A legfinomabb, amit padlizsánból el lehet képzelni, az a töltött tekercs. Elkészíteni egyszerű, és bármennyit ehetsz belőle! Igazi, hűsítő nyári finomság, annyiféle változatban, ahányat csak szeretnél!
Nyári karfiolrizs
Valóságos megváltás a diétázóknak a szinte teljesen szénhidrátmentes karfiolrizs! Isteni finom és nem hizlal! Friss zöldségekkel készített nyári változata pedig valóságos vitaminbomba!
Töltött paprika
Sokak kedvenc nyári ebédje kapott új értelmezést. Páratlanul zamatos szósz teszi most még ízletesebbé ezt a könnyű, nyári fogást!
Csőben sült karfiol
Elindult hódító útjára az egyszerű magyar étel: világszerte imádják a diétázók! Ezt a finomságot az egész család imádni fogja, ráadásul büntetlenül ehetitek.
Grillezett, párolt zöldségek
Ha már unod a természetes zöldségeket, feldobhatod étrendedet grillezett, párolt zöldséggel. Különböző fűszerekkel teljesen más íz világot varázsolhatsz, úgy hogy megtartod a könnyed diétádat. Készítheted hagymából, cukkiniből, sárgarépából, padlizsánból, ceruzababból, spárgából, borsóból.
Fenséges filék
Ugyancsak nagyszerű diétás vacsoráknak számítanak a halak, feltéve persze, hogy megfelelő módon készíted el őket. Mivel fajtától függően átlagosan 70-120 kalóriát tartalmaznak 100 grammonként, egész nyugodtan a tányérodra kerülhetnek a vacsora folyamán. Ha ropogósabb végeredményre vágysz, pirítsd őket zöldségágyon a sütőben, ellenkező esetben a filéket pár pillanat alatt készre párolhatod a serpenyődben.
A klasszikus: görög saláta
A klasszikus görög saláta könnyen elkészíthető, mégis a legsokoldalúbb és a legtáplálóbb diétás vacsorák közé tartozik. Nem kell hozzá más, csak egy kis paradicsom, lila hagyma, kígyóuborka, olívabogyó és feta sajt. Összedarabolod, majd óvatosan összkevered őket, olívaolajos, citromleves, bazsalikomos öntettel nyakon öntöd, és már kész is a finomság.
Gyümölcsös túró
Az izomvesztés nélküli fogyás alapja a túró, mely igazi fehérjebombának számít. Ha már magában unod, dobd fel egy kis gyümölccsel, így még a vitaminpótlást is letudhatod.
Ha már este nem várható jelentősebb fizikai aktivitás a részedről, akkor az esti szénhidrátfogyasztást korlátozni kell. Tehát ahelyett, hogy ész nélkül elkezdenél koplalni este, inkább ésszel vacsorázz finomakat!
Szerző:Udvari Fanni
Sok magnéziumot tartalmazó ételeink

Tudjuk, hogy magnézium nélkül nem tudunk élni, hiányát ételekkel is tudjuk pótolni. Nézzük, hogy mik ezek.
Színkavalkád a tányéron

Elsőre nem is gondolnánk, hogy a hozzávalók és az ételünk színei befolyásoló tényezők lehetnek abban, hogy mit fogyasztunk el szívesen, pedig ez pontosan így van. Minden főbb színhez tartozik egy étkezés szempontjából fontos jelentés.
A sok sófogyasztás következményei

A sófogyasztás mértéke valóban jelentős hatással van az egészségünkre, és érdemes komolyan venni a sóbevitel csökkentésére vonatkozó ajánlásokat. Az alábbiakban összefoglalom a túlzott sófogyasztás következményeit, valamint néhány javaslatot adok a sóbevitel csökkentésére.
Pizza kisokos: ismerd meg a pizzák különböző fajtáit

Élsz-halsz a pizzáért, legszívesebben minden nap rendelnél belőle? Úgy érezhetjük, hogy már minden példányt is kóstoltunk a világon, de legalább a városban, ahol élünk. Holott egyáltalán nem biztos, hogy így van. Az alábbi cikkben azt nézzük meg, hogy milyen típusai léteznek a különböző pizzatésztáknak szerte a világon.
Mivel helyettesítsük a cukrot?

A legtöbb fogyókúra és diéta ajánlja, hogy a lehető legkevesebb cukrot fogyasszuk, ha szeretnénk elérni a kívánt hatást. Milyen alternatívák vannak azonban arra, hogy élvezhessük az édes ízeket, de ne is legyen káros számunkra?