Menü

Nyári, diétás ételek vacsorára

Alma-zeller saláta
Mivel az almát és a zellert a legerősebb zsírégető ételek között tartják számon a nagy fogyókúra tudorok, a legjobb és leggyorsabb eredményt akkor kapod, ha ötvözöd őket. Ráadásul mindkettőnek magas a rosttartalma, így gondoskodnak arról is, hogy szervezeted megtisztuljon a lerakódott salakanyagoktól és az anyagcseréd is rendben legyen.

Padlizsántekercs
Ezt ne hagyd ki! A legfinomabb, amit padlizsánból el lehet képzelni, az a töltött tekercs. Elkészíteni egyszerű, és bármennyit ehetsz belőle! Igazi, hűsítő nyári finomság, annyiféle változatban, ahányat csak szeretnél!

Nyári karfiolrizs
Valóságos megváltás a diétázóknak a szinte teljesen szénhidrátmentes karfiolrizs! Isteni finom és nem hizlal! Friss zöldségekkel készített nyári változata pedig valóságos vitaminbomba!

Töltött paprika
Sokak kedvenc nyári ebédje kapott új értelmezést. Páratlanul zamatos szósz teszi most még ízletesebbé ezt a könnyű, nyári fogást!

Csőben sült karfiol
Elindult hódító útjára az egyszerű magyar étel: világszerte imádják a diétázók! Ezt a finomságot az egész család imádni fogja, ráadásul büntetlenül ehetitek.

Grillezett, párolt zöldségek
Ha már unod a természetes zöldségeket, feldobhatod étrendedet grillezett, párolt zöldséggel. Különböző fűszerekkel teljesen más íz világot varázsolhatsz, úgy hogy megtartod a könnyed diétádat. Készítheted hagymából, cukkiniből, sárgarépából, padlizsánból, ceruzababból, spárgából, borsóból.

Fenséges filék
Ugyancsak nagyszerű diétás vacsoráknak számítanak a halak, feltéve persze, hogy megfelelő módon készíted el őket. Mivel fajtától függően átlagosan 70-120 kalóriát tartalmaznak 100 grammonként, egész nyugodtan a tányérodra kerülhetnek a vacsora folyamán. Ha ropogósabb végeredményre vágysz, pirítsd őket zöldségágyon a sütőben, ellenkező esetben a filéket pár pillanat alatt készre párolhatod a serpenyődben.

A klasszikus: görög saláta
A klasszikus görög saláta könnyen elkészíthető, mégis a legsokoldalúbb és a legtáplálóbb diétás vacsorák közé tartozik. Nem kell hozzá más, csak egy kis paradicsom, lila hagyma, kígyóuborka, olívabogyó és feta sajt. Összedarabolod, majd óvatosan összkevered őket, olívaolajos, citromleves, bazsalikomos öntettel nyakon öntöd, és már kész is a finomság.

Gyümölcsös túró
Az izomvesztés nélküli fogyás alapja a túró, mely igazi fehérjebombának számít. Ha már magában unod, dobd fel egy kis gyümölccsel, így még a vitaminpótlást is letudhatod.

Ha már este nem várható jelentősebb fizikai aktivitás a részedről, akkor az esti szénhidrátfogyasztást korlátozni kell. Tehát ahelyett, hogy ész nélkül elkezdenél koplalni este, inkább ésszel vacsorázz finomakat!

Szerző:Udvari Fanni

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

A homoktövis fogyasztásának lehetőségei

A homoktövis névvel sokfelé találkozhatunk, nem csak gyógynövényként emlegetve, hanem ételek és italok alapanyagaként, de nézzük, hogy a belőle készült dolgokat mire használhatjuk.

A torma nem csak húsvétkor hasznos

A hazai tormafogyasztás nagyrészt az ünnepekhez kötődik: húsvétkor és karácsonykor kuriózumként kerül a torma az asztalra, de kevesen fogyasztják azt rendszeresen. Holott tormát, valamint a belőle készült krémet az év szinte minden időszakában kapni a boltokban. Valamint ezerszínű felhasználása mellett, számos pozitív hatása is van, amely miatt érdemes időközönként fogyasztani

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!