Menü

Kihűlő barátság

Az ember belső indíttatásai meghatározzák az emberi kapcsolatainak minőségét. Például, ha valaki nagyravágyó, mindig a még több felé törekszik, az több barátságot is köt, de azok mélységével nem annyira foglalkozik. Akinek nincsenek céljai és nem motiválja semmi, az nehezen köteleződik el egy barátságban. Ugyanakkor, aki minőségi munkára és életre törekszik, az a kapcsolataiban is megtalálja a minőségi időt, amit rászánhat. Éppen ezért fontos, hogy meglássuk, a baráti kapcsolataink állapota nagyon jól tükrözi a belső állapotunkat, ezért azok esetleges romlásának oka is bennünk keresendő.

De mit tekinthetünk romlásnak? Alapvetően az, hogy valamilyen kérdésben nem értünk egyet, nem jelenti azt, hogy a barátságunk rosszabb állapotban van, noha sokan ezt hiszik. Nem kell, hogy a véleményünk folyton egyezzen, az viszont kell, hogy az akár nem egyező véleményünket megfelelő időben, megfelelő stílusban tudjuk közölni. Tehát, röviden, hogy mi is az, ami nem tekinthető jó minőségű kapcsolatnak: az, amelyiket elhanyagolják, és nem akarnak erőfeszítéseket tenni érte.

Amikor úgy érezzük, hogy a baráti kapcsolatunk ellaposodik, ugyanúgy kell kezelnünk, mint párkapcsolatok esetében. Meg kell vizsgálnunk magunkat alaposan: vajon mi az a tényező bennünk, ami a romlást okozza? Milyen tulajdonságunk pecsételi meg az emberi kapcsolataink minőségét? Mert ha csak egyszerűen fáradtak vagy túlterheltek vagyunk, azt egy kis pihenés és egy hosszú beszélgetés rendbe tudja tenni. De ha valami mélyebb probléma az, ami minket korlátoz a barátságainkban, akár egyben is, akkor komoly változásra lesz szükség.

Ez nem jelenti azt, hogy rögtön szakemberhez, terapeutához kell fordulnunk, de az biztos, hogy az életvitelünkön vagy az életszemléletünkön változtatni kell. Ha nem is gyökeres változást kell elérni, de törekedni kell arra, hogy mindabban, amiben azt érezzük, hogy negatív hatások irányába billen a mérleg, igyekezzünk minél pozitívabb irányba változni. Azok a barátságok, amelyekben a felek kezdenek elhidegülni egymástól, sokkal érzékenyebbek, ezáltal sokkal jobban ki vannak téve az összeveszés, állandó vita veszélyének.

Nem a veszekedés és a nézeteltérés tehát a legnagyobb intő jel egy barátság minőségének a romlására, hanem az, ha a felek már nem tesznek annyi erőfeszítést a másikért. Ez ugyanis előre jelzi számunkra a teljes kiüresedést. Így, ha ennek az előjeleit tapasztaljuk, időben kezdjünk el dolgozni rajta!

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

A féltékenység okai és jelei

A féltékenység egyike a normális és alapvető érzelmeinknek, mégsem szeretjük beismerni, sőt, tagadjuk is. Pedig mindenki érzett már féltékenységet, akár a testvérével vagy szüleivel szemben, mégis a párkapcsolatokat képes a legnagyobb mértékben megmérgezni ez az érzelem. Miből fakadhat a féltékenység, melyek a kiváltó okok és hogyan tudunk megbirkózni vele?

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!