Menü

Perui kovaföldpor

Ez a puha, selymes ásványi anyag textúrájában igencsak hasonlít a krétaporra vagy a lisztre. A kovaföld felhasználása már több, mint 100 éve történik.

A legegyszerűbb felhasználási területe a konyha, ahol mosogatószerként használják, mivel természetes koptató hatással bír, így a rozsdamentes edények és felületek kiváló tisztítója. A mosogatószerek, tisztítószerek a piacokon fehérítőt tartalmaznak, illetve különböző vegyi és abrazív anyagokat, melyek nemcsak a saját egészségünkre, hanem a környezetre is veszélyt jelentenek. A kovaföldet használhatjuk béltisztításra méregtelenítő kúra keretében. A legjobb, ha por formájában fogyasztjuk, de elérhetőek kovaföld-kapszulák is. Naponta 1-2 teáskanálnyi kovaföldet oldjuk fel egy pohár vízben és éhgyomorra fogyasszuk el. A legjobb, ha a reggelivel várunk 20-30 percet. A kovaföld kúra tartson három hónapig, tovább ne. Érdemes tudni, hogy a kovaföldet is ki kell tisztítani a szervezetből, mivel a kovaföld magába szívja a méreganyagokat és sok esetben ezek nem tudnak maguktól távozni, tehát rá kell segítenünk a folyamatra. Az algák jöhetnek ilyenkor segítségünkre, a spirulina vagy a chlorella.

Mindkettőt megtaláljuk por és tabletta formájában, mindkettő alkalmas arra, hogy kivezessük szervezetünkből a kovaföldet, de a por ebben az esetben is hatékonyabb. A kovaföld kúra évente ismételhető, minden esetben 3 hónapig tartson és a negyedik hónapban alkalmazzunk valamilyen algakészítményt! A kúra alatt fogyasszunk sok folyadékot, egyrészt azért, mert a kovaföld képes megkötni a vizet, valamint azért is, hogy támogassuk a tisztító folyamatokat. Vizsgálatok nem találtak káros mellékhatást, túl nagy mennyiségek használatával sem. Az étkezési minőségű kovaföld 100%-ban természetes és szerves forrása a szilícium-dioxidnak, mely biztonságos a környezetre, a kedvencekre, a háziállatokra és az emberekre. Tiszta, üledékes rétegekből nyert, az egyik legtisztább, ami rendelkezésre áll. A kovaföld valójában nem föld, hanem megkövesedett váza az elhalt egysejtűeknek, amiket kovamoszatoknak hívunk. fogyasztható a terhesség alatt is. Mivel a kovaföld eltávolítja a férgeket és parazitákat, ezért jobb lesz a tápanyag felszívódás és a születendő magzatnak is több jut belőle, mely jobb erőt és egészséget jelent. Kis mennyiséget akár lehet tenni a cumisüvegbe is.

Szilícium- dioxid

A szilícium-dioxid a leggyakoribb elem a Földön az oxigén után, de nagyon kevés az olyan élelmiszer, amely a szervezet számára megfelelő mennyiségben tartalmazza. A szilícium-dioxid döntő fontosságú a csontoknak, inaknak, bőrnek, porcoknak, ereknek. Megtalálható a vérben is, és fontos az olyan szerveknek, mint a máj, szív és a tüdő. Az átlagos emberi test kb. 7gr-ot tartalmaz, és ez messze meghaladja más fontos ásványi anyagok és nyomelemek mennyiségét. Ezért is annyira fontos a szervezet ellátása vele, már az élet korai szakaszában is, mert később, az öregedés folyamán a szövetekben lévő mennyisége meredeken zuhanni kezd. A szilícium-dioxidnak fontos hatása van az összes ásványi anyag teljesebb felszívódására. Így egész más minőséget ad az életünknek! Nem halmozódik fel a szervezetben, mert vízben oldódó, és ezáltal könnyen felszívódik a bélfalon, de gyorsan kiürül, ezért fontos a napi fogyasztása.

Megtisztítja az emésztőtraktust
Segíti az egészséges emésztést
Elősegíti az egészséges koleszterinszintet és segít megőrizni a szív jól-létét
Ásványi anyagokat biztosít a szervezet számára
A csontok egészségét is segíti
Ahogy a haj növekedését is
A bőr és a köröm egészségét is támogatja.

Fontos tudni, hogy fogyasztása teljesen biztonságos. Változatlan formában végighalad az emésztőrendszeren és nem kerül be a vérkeringésbe. Belélegezni viszont semmiképp sem ajánlott, mert a por irritálhatja a tüdőt, a szilícium-dioxid kristályok pedig gyulladást és szilikózist okozhatnak.

Szerző: Udvari Fanni

A maracuja pozitív hatásai

A maracuják két fő csoportja a sárga és a lila héjú maracuja. Ezeknek eredete nagyjából azonos, bár bizonyos feltételezések szerint a sárga héjú maracuja az Amazonas vidékén őshonos.

Könnyű ételek meleg napokra

Szeretnél valami finomat enni, de nincs kedved a kánikulában órákat tölteni főzéssel a tűzhely felett? Itt van néhány egyszerű recept, amelynek segítségével egészséges és laktató ételeket tudunk készíteni, főzés nélkül, akár tíz perc alatt!

Édesítőszerektől depresszió

A depresszió gyakori betegség, amely szinten minden felnőttet érint valamilyen formában az élete során. Jellemző rá, hogy negatívan befolyásolja az érzelmeket, a gondolkodást és a viselkedést is. Számos tünete van, ezek közül leggyakoribb a lehangoltság és az érdeklődés vagy az öröm hiánya. Viszont adódik a kérdés, hogy mi okozza a problémákat, hogyan lehetünk letörtek az édesítőszerektől?

A szinten tartó alkoholbeteg

Mielőtt még az alkoholizmus szintjeivel kezdünk el foglalkozni, a toleranciaszint kérdésköréről kell ejtenünk néhány szót. Toleranciaszintnek nevezzük az alkohollal kapcsolatos tűrőképességet, vagyis azt, hogy mennyi alkoholt tudunk egyszerre elfogyasztani különösebb probléma nélkül.

Alkoholmentes üdítők, mint belépő drog

Mindenki tudja, hogy a cukros üdítők rosszak, mert túl sok bennük a cukor – a kólában, energiaitalokban ráadásul sok sav és koffein is van –. A gyümölcslevek jelentős része is sok hozzáadott cukrot tartalmaz, a mesterséges édesítőkből-ízesítőkből készített löttyökről ne is beszéljünk. Ezekhez képest sokkal jobb választásnak tűnhet az alkoholmentes sör, citromos, meggyes ízben, amit lehet inni a nyári melegben. De biztosan olyan jó választás ez?