Menü

Körömerősítés természetes úton

A köröm egészsége és szépsége a mai modern világban a nőiesség egyik kifejező eszköze is egyben, viszont a higiénia miatt is nagyon fontos odafigyelni rá. A szép és természetes megjelenés hátterében az erős körmök állnak, aminek eléréséhez most néhány hatásos tippel, illetve jól bevált praktikával szeretnék szolgálni nektek.

Citrom és méz

Első lépésként csavarj ki egy fél citromot, a levét öntsd egy tálba, és keverd össze egy evőkanál mézzel! Adj hozzá annyi langyos vizet, amennyi már ellepi a kezedet, és áztasd be a körmeidet 20 percre. Ha letelt az idő, ne öblítsd le a kezedet! A vitamindús citrom és a méz jótékony alkotóelemei beépülnek a köröm szerkezetébe.

Olívaolaj

Tisztíts meg egy üres körömlakkos üveget, és töltsd meg olívaolajjal! Ebből minden körmödre kenj bőségesen az ecset segítségével, és ne hagyd ki a körömágyakat se! Így a bőr is szép és egészséges lesz a kezeden. Várj, amíg egy kicsit beszívódik az olaj, majd néhány perc elteltével finoman masszírozd be a maradékot a körmökbe és a bőrbe. 20 perc után leöblítheted a felesleget. Ha nagyon száraz a köröm vagy a bőr, érdemes a 20 perc alatt többször is újrakenni az olajat.

Polírozás

Mielőtt bármilyen tápanyagot juttatnál a körmödbe, érdemes megszabadulni a felesleges részektől. Fogj egy háromoldalú polírozót, és először csiszold le a körmöt, majd menj át rajta a fényesítő felülettel is. Amíg nem erősödnek meg a körmeid, érdemes egy kicsit hanyagolni a lakkokat, mert tovább szárítják a körmöt.

Táplálkozás

A köröm erőssége nagyban függ azoktól az élelmiszerektől, amelyeket fogyasztunk. Bár az örökletes tényező is szerepet játszik a körmök minőségében, egy vitamindús és ásványi anyagokban gazdag étrenddel javíthatod a körmök egészségét. Fogyassz minél több fehérje, kálcium, cink, jód, vas, C-vitamin, E-vitamin tartalmú élelmiszert. Ezeket fellelheted a legtöbb gyümölcsben, zöldségben és húsokban.

Ne áztasd feleslegesen a körmöket!

Az ázott körmök gyengévé, törékennyé válnak. Ilyenkor a legnagyobb az esélye, hogy letörnek. Mosogatáskor például húzz gumikesztyűt, fürdőzéskor próbáld nem vízben tartani a kezed. A strandolások és hosszú fürdők után óvatosan bánj kezeiddel, óvd a körmöket, amíg újra be nem keményednek.

E-vitaminos krém

Minden este kend be körmeidet E-vitaminos krémmel, hogy fényes és sima ragyogását meg tudja őrizni. Ha nincs krémed, törj össze egy E-vitamin kapszulát, keverd össze valamilyen illóolajjal, majd masszírozd a körömre és környékére, míg fel nem szívódik.

Házi megoldás

Keverj össze két tojás sárgáját 5 ml tejjel, 1 evőkanál mézzel. Tartsd a körmöket ebben a keverékben 10-15 percig. Öblítsd le a kezed hideg vízzel és töröld szárazra.

Megfelelő vitaminpótlással erős, fényes, egészséges körmeid lehetnek, ráadásul egyúttal hajad és arcbőröd is megszépül, mivel a körömerősítő vitaminok és ásványi anyagok felelősek a haj és az arcbőr egészségéért egyaránt!

Szerző: Udvari Fanni

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?