Menü

3 könyv a még mindig hosszú estékre

Élnek olyan szerencsés emberek a bolygón, akiket nemcsak a természet szépségével, hanem a betűk halmazával is el lehet kápráztatni. Ők szerencsések, mert szinte bárhol, bármikor le tudják kötni magukat mindössze szavak különféle kombinációjával. Könyvajánló következik.

Mi is lehetne ideálisabb egy téli estén, akár egyedül, mint egy érdekes könyv olvasása a puha takaró alá bekuckózva, egy bögre forró teával a kezünkben? Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, ha beletartozunk ebbe a kategóriába, hiszen az azt jelenti, hogy sok helyen, kreatív módon le tudjuk kötni magunkat.

Pak Janmi: Élni akartam: Egy fiatal, észak-koreai lány önéletrajzi regényébe csöppenünk, amely betekintést enged Észak-Korea mindennapjaiba, és egy törékeny gyermek harcaiba és útjába, amelyen keresztül eljut a szabadság országába. Valójában csak erősebb idegzetűeknek ajánlanám, hiszen mély lelki töltettel és fájdalmas valósággal van megáldva ez a mű.

Vanessa Diffenbaugh: A virágok nyelve: Egy árvaként felcseperedett fiatal nő életéről olvashatunk, aki bár szavakkal nem igazán tudja magát kifejezni, a virágok nyelvén annál jobban ért és kommunikál. Életének mérföldköveit és személyiségének kinyílását ismerhetjük meg az író által e könyvben.

Cheryl Strayed: Vadon: A híres, szintén önéletrajzi regényt film formájában is ismerhetjük, Reese Whiterspoon főszereplésével. Habár én a filmet még nem mertem megnézni, a könyv mindenével együtt elragadott. Egyébként is USA-rajongó voltam, de ez után a mű után más szemszögből is tudok már az államokra gondolni. A történet egy fiatal nő életének válságáról szól, aki körül minden összeomlik, miután fény derül édesanyja halálos betegségére. Ezután kezd önismereti útba, amelynek segítségével, bár hosszú időbe telik, visszatalál önmagához.

Tudnék még olvasásra érdemes műveket sorolni, de mára elég lesz ennyi, s legközelebb talán más témával jelentkezem! Jó szórakozást!

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

Eszelős utcai harcosok

A 2024-es Országúti diszkó az 1989-es Patrick Swayze-féle akciófilm remake-je, motívumában eltér elődjétől, de mégis hű marad a régi időkhöz. A 80-as évek filmjeinek megvan a sajátos, korra jellemző atmoszférájuk. Ez alól az akkori alkotás sem volt kivétel, mely főként a kocsmai verekedései és Patrick Swayze karizmája miatt vált ikonikussá. Nos, a mostani 2024-es Doug Liman újrafeldolgozás nem egy mély érzelmeket megmozgató alkotás, de az összképet tekintve egy nagyon jó akció-vígjáték.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?

Az almaecet sokoldalú felhasználása és előnyei

Az almaecet egy sokoldalú csodaszer. Amellett, hogy a konyhákban évek óta hódít a viszonylag olcsó áron kapható ecet, a fogyókúrázók körében is népszerű. Azonban milyen jótékony és pozitív hatásai vannak annak, ha minden nap belecsempészed az ételeidbe, vagy vízzel hígítva, mézzel édesítve, iszol néhány kortyot belőle?

Agatha Christie - Az Alibi

Az angol címmel megjelent Ordeal By Innocence Agatha Christie azonos című regényének legújabb minisorozatos feldolgozása. Az alkotás magyarul Az Alibi címet kapta, és alapvető témája az ártatlanság pszichológiája, valamint az ehhez való emberi viszony. Mindezt pedig már egy sokszor látott gazdag brit családon keresztül mutatja be a sorozat, jó néhány helyen modernizálva a történetet.