Menü

3 könyv a még mindig hosszú estékre

Élnek olyan szerencsés emberek a bolygón, akiket nemcsak a természet szépségével, hanem a betűk halmazával is el lehet kápráztatni. Ők szerencsések, mert szinte bárhol, bármikor le tudják kötni magukat mindössze szavak különféle kombinációjával. Könyvajánló következik.

Mi is lehetne ideálisabb egy téli estén, akár egyedül, mint egy érdekes könyv olvasása a puha takaró alá bekuckózva, egy bögre forró teával a kezünkben? Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, ha beletartozunk ebbe a kategóriába, hiszen az azt jelenti, hogy sok helyen, kreatív módon le tudjuk kötni magunkat.

Pak Janmi: Élni akartam: Egy fiatal, észak-koreai lány önéletrajzi regényébe csöppenünk, amely betekintést enged Észak-Korea mindennapjaiba, és egy törékeny gyermek harcaiba és útjába, amelyen keresztül eljut a szabadság országába. Valójában csak erősebb idegzetűeknek ajánlanám, hiszen mély lelki töltettel és fájdalmas valósággal van megáldva ez a mű.

Vanessa Diffenbaugh: A virágok nyelve: Egy árvaként felcseperedett fiatal nő életéről olvashatunk, aki bár szavakkal nem igazán tudja magát kifejezni, a virágok nyelvén annál jobban ért és kommunikál. Életének mérföldköveit és személyiségének kinyílását ismerhetjük meg az író által e könyvben.

Cheryl Strayed: Vadon: A híres, szintén önéletrajzi regényt film formájában is ismerhetjük, Reese Whiterspoon főszereplésével. Habár én a filmet még nem mertem megnézni, a könyv mindenével együtt elragadott. Egyébként is USA-rajongó voltam, de ez után a mű után más szemszögből is tudok már az államokra gondolni. A történet egy fiatal nő életének válságáról szól, aki körül minden összeomlik, miután fény derül édesanyja halálos betegségére. Ezután kezd önismereti útba, amelynek segítségével, bár hosszú időbe telik, visszatalál önmagához.

Tudnék még olvasásra érdemes műveket sorolni, de mára elég lesz ennyi, s legközelebb talán más témával jelentkezem! Jó szórakozást!

Eposzi bolygó foglalás – Dűne: Második rész

A Dűne: Második része máris az idei mozifilmek egyik legnagyobb, és legkomplexebb alkotása lett. Denis Villeneuve kultfilmet és eposzi nagyságú alkotást készített óriási uralkodó házakkal, galaktikus császárral, és egy kisebb sztárparádéval is. Frank Herbert regényéből nem könnyű jó sztorit csinálni, viszont a Dűne 2 olyan összetett nagyjátékfilm lett valamivel több, mint 2,5 órában amit mindenképp látni kell.

Reggae idők mozija

A nagyon várt Bob Marley: One Love -t azaz Jamaica és a reggae egyik kiemelt alakjának amerikai életrajzi filmjét nagyon bepromózták. A zene remek, a színész jól adja a főhőst, még ha kicsit jóképűbb is a kelleténél. A forgatásban bevonták a családot is. Remekmű született, vagy csak egy újabb zenei film a rajongóknak sablon elemekből és rengeteg klisével? Utánajártunk.

Hogyan legyünk sikeresek egy rapid randin?

Jelentkeztem egy rapid randira, de mi a jó isten ez az egész? Hogy kell egy ilyen helyen beszélgetni, viselkedni? Sikeres szeretnél lenni az este alatt, de nem tudod, hogy hogyan kezdj hozzá majd a beszélgetésekhez. Értelemszerűen mindenki pozitív visszajelzéseket szeretne kapni. Az alábbi cikkben arra kaphatunk választ, hogy milyen formában és milyen kérdésekkel érdemes egy ilyen estére felkészülni.

Út egy párkapcsolat mélyére és tovább

Justine Triet egy roppant érzékeny rendezőnő, akit a párkapcsolatok dinamikája érdekel, azon belül is az emberi ego empátiával való küzdelme. Fiatal életműve megkoronázást nyert az Arany Pálma-díjas, 5 Oscarra jelölt Egy zuhanás anatómiájával, ahol egy gyilkosság kivizsgálásán keresztül ismerhetjük meg egy író házaspár egykori közös életét. Remek színészek, pazar zene, rideg színek és fojtogató bírósági krimi hangulat. Lássuk a részleteket.

Lélekerősítő technikák

Van, hogy minden összejön: szerelmi csalódás, fejmosás a főnöktől, apró baleset, betegség, balul sikerült ötlet, oktalan felszólító levél. Mindenkinek vannak jobb és rosszabb periódusai az életben. Van, aki könnyen túlteszi magát a problémákon, másnak meg gombóc nő a torkában és összeszorul a gyomra, és a legszívesebben meglapulna, elbújna a főnök, a kollégák, a család elől.