Menü

Nincs programod a hétvégére? – Gyula

Gyula az Alföld egyik legsűrűbben látogatott városa, számos panzióval, hotellel, kiadó apartmannal, rengeteg látványossággal és nagyszerű programmal. Ha bármikor kedvünk támad egy kicsit kimozdulni, az biztos, hogy Gyula erre alkalmas hely lesz. Főleg, ha az egészségünkről is szeretnénk itt gondoskodni.

Már a szállásfoglalás is viszonylag egyszerű, interneten minden szállásadóról bőven találhatunk információt, képet és árat. A hoteleken kívül a legtöbb panzió és apartman is szép és igényes, ezért érdemes jól átböngészni mindent. A programok kiválasztása pedig olyan egyszerű lesz, hogy biztosan nem lesz gond az idő eltöltésével.

A Várfürdő nem csupán a fürdőzés szerelmeseinek hatalmas élmény. Több fő részből épül fel. A gyógyvizes medencék különféle reumatológiai problémákra nyújtanak megoldást. Az aquapark részben mindenki megtalálja a kedvéhez illő tevékenységet, például az úszást, vízbe ugrálást, csúszdázás, de az izzadni vágyóknak többféle szauna és gőzkabin nyújt megfelelő élményt. A szaunák egészségre gyakorolt hatása pedig köztudott. Ha valakinek ezek a kisebb szaunák kevésnek bizonyulnak, akkor a Castello Szaunaparkban különböző kunyhókban, szeánszokon próbálhatja ki magát. Nem csupán testileg, de spirituálisan is hatalmas élmény lesz.

Ha ezek után elég volt a pihentető fürdőzésből, jöhet egy kis sport. A gyönyörű, parkos részek futásra rendkívül alkalmasak, így a testmozgás mellett a kilátásban, a természetben is gyönyörködhetünk. A friss levegő mindenkinek jót tesz, a vitálkapacitás pedig megnő.

Esténként többféle étteremben is étkezhetünk, és a legnagyobb szerencsénkre a legtöbb étterem bővelkedik salátákban és zöldséges fogásokban, amelyek különösen jól esnek egy átmozgott nap után, ráadásul tápláló is, és hamar jóllakottá tesz.

Aki emellett a kultúrának is szeretne hódolni, az a várban, vagy az Almásy-kastélyban is tehet egy túrát, ami üdítő a testnek és a léleknek is. Ezt pedig le lehet vezetni egy kis vízparti sétával, amelyet a folyón kívül a csónakázó tó mellett is megejthetünk. Mindez csodálatos élmény. Tehát, ha szenvedélyünk az egészségünk, és nincs még programunk a hétvégére, akkor irány Gyula!

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.

A Down-szindróma világnapja – avagy húzz felemás zoknit!

A Down-szindróma világnapját március 21-én tartják, az első világnapot Svájcban tartották 2006-ban. Az ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet a Down-szindrómára, növelje a megértést, és segítsen, hogy a Down-szindrómások méltósággal és a társadalom aktív tagjaiként élhessenek teljes életet.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

A korán érkezett tavasz meghozta a kullancsokat

Az enyhe tél sajnos a vérszívóknak is kedvezett. A tavasz idén korábban köszöntött be és meghozta a kullancsokat. Mit tehetünk és hogyan védekezhetünk a kullancsok ellen, illetve mi a megoldás, ha már megtörtént a baj?

Vasárnapig tart a jótékonysági akció!

Vasárnapig lehet még csatlakozni a jótékonysági akcióhoz, melyben tartós élelmiszert gyűjtenek a katolikus templomokban.