Menü

Ebédopció egészségesen

Nincs lehetőség a munkahelyeden, hogy megmelegítsd az ebédedet, de nem akarod minden nap ugyanazt a sajtos szendvicset nyammogni? Úgy érzed, nem jó az emésztésed, és nem laksz jól, hiába fogyasztasz el 3 szendvicset is főétkezésként? Most tálcán kínáljuk Neked a megoldást! Az egészséges étkezés mellett az a remek az egészben, hogy nem igényel sok előkészületet sem.

Végy egy ételes dobozt (személy szerint azt javaslom, amelyik kemény üveg aljjal rendelkezik, mert környezetbarát és egészségügyileg is biztonságosabb), önts bele egy pohár natúr joghurtot, szórj bele olajos magvakat (én legutóbb sótlan mandulával gazdagítottam) és annyi zabpelyhet, amennyi tetszik. Kóstold meg, és ha túl savanyúnak ítéled, egy kis mézzel feldobhatod, de semmiképpen se használj cukrot, mert ezzel az erővel akár gyümölcsjoghurttal is készíthetted volna, ami szintén nem előnyös, mert magas a hozzáadott cukortartalma. Mire eljön az ebédidő, szépen összeérnek az ízek. Nyugodtan fogyassz mellé rizspuffancsot vagy kukoricából, zabpehelyből készült extrudált kenyereket.

A joghurtnak számos előnye van (és ez nem vonatkozik az ízesített variációkra). Például kalciumforrás és probiotikum is, tehát segít az egészséges bélflóra fenntartásában, illetve újjáépítésében. A természetes probiotikumok közül a joghurt az egyik legjobb választás.

Az olajos magvak – ha szóba jönnek – rendszerint kettéosztják a társaságot, hiszen magas zsírtartalommal, kalóriatartalommal bírnak. Ez valóban nem jó, de ezen felül nagy mennyiségben tartalmaznak fehérjét, illetve rostot is, ami viszont nélkülözhetetlen a normális emésztéshez.

A zabpehely is remek fehérjeforrás, és ráadásul olyan szénhidrátokat tartalmaz, hogy a cukorbetegek is nyugodt szívvel fogyaszthatják. Szerencsére sokoldalúan felhasználható, így könnyen feldobhatjuk vele ételeinket, illetve az interneten található receptek segítségével új fogásokat is kreálhatunk magunknak.

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

Túlevés elleni trükkök

Gátolja a túlevést minden olyan módszer, ami serkenti a dopamin termelődését. Mi a dopamin? A dopamin az agyi ideghálózatban és a mellékvesékben termelődik. Amikor nagy mennyiségben szabadul fel, akkor örömöt, elégedettség- és jutalomérzetet generál. Se a túl magas, se a túl alacsony dopaminszint nem tesz jót, előbbi ingerlékenységet, hiperaktivitást okozhat, utóbbi alacsony libidót, alvászavart, állandó fáradtságot.

Hallottál már a bentonitról?

Furcsán hangzik, ha azt mondom, hogy együnk agyagot különböző problémáinkra, pedig megoldást jelenthet sok esetben. Lássuk, mire is jó a bentonit.

Az antioxidánsok hatása a szervezetre

Az antioxidánsok széleskörű hatásait mind a mai napig kutatják, igen érdekes és izgalmas eredményekkel. Egyre több cikkben és reklámban említik őket, felhívva a figyelmet az antioxidáns anyagokat tartalmazó étrend-kiegészítőkre, élelmiszerekre és kozmetikumokra. Számos előnyük között általában a már többszörösen igazolt öregedésgátló és gyulladáscsökkentő hatásukat szokták megemlíteni, de segíthetnek bizonyos betegségek megelőzésében is kezelésében is.

Bizonyított tény, hogy a whiskey kis mértékben nem káros?

Ez az alkoholos ital csökkenti a koleszterint és kimossa az artériákból a koleszterint is, amely elzárhatja az ereket. Mivel ellazítja az artériák falát, ezáltal biztosítja a vér szabad folyását. A mértékkel fogyasztott whisky egyik legjobb hatása tehát az, hogy megakadályozza az agyvérzés kialakulását.